Tgrt Haber

Faruk Arvas Yazıları

Tahincioğlu’ndan “Yeni Yüzyıla 5 yeni Yıldız”

Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, yılın son çeyreğinde satışa çıkaracağımız 12,5 milyar TL değere sahip 5 proje ile 2023 yılını hedeflerimiz doğrultusunda kapatmaya hazırlanıyoruz.

Markalı konut sektörünün lider markası Tahincioğlu; Başkent Ankara’da yer alan Nidapark Çankaya, Bodrum’da yer alan Nidapark Gündoğan Sunset, İstanbul’da yer alan Nidapark Ataşehir, Nidapark Beykoz ve Anadolu yakasının en büyük karma kullanımlı projesi Nidapark Küçükyalı’nın içerisinde yer alan Palladium Cadde Alışveriş Sokağı mağazalarını Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen basın toplantısı ile tanıttı. 

En büyük avantajımız sadık müşteri portföyümüz

Tanıtım toplantısında 2023 yılı gayrimenkul sektörünü değerlendiren Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, sektörün yılın ilk dokuz ayında zor bir süreçten geçtiğini belirterek şöyle konuştu: “11 şehrimizi doğrudan etkileyen ve büyük bir yıkıma neden olan deprem, hem insani hem de ekonomik açıdan bizleri derinden etkiledi. Akabinde döviz kurlarının artışına devam etmesi, yüksek enflasyonist ortam, konut maliyetlerindeki artışın devam etme eğiliminde olması gibi risklerin karşımızda durmasına rağmen Tahincioğlu olarak ilk dokuz ayda stratejimiz doğrultusunda ilerleyerek planlamaya sadık kalabildik. 2023 yılına girerken öncelikli planımız ihtiyaca yönelik farklı lokasyonlarda yeni projelere odaklanarak marka genişleme stratejimizi devam ettirmekti. Bu planımız doğrultusunda da yılın son çeyreğinde Ankara, Bodrum ve İstanbul’un farklı bölgelerinde farklı müşteri segmentine hitap edecek 12,5 milyar TL değerindeki 5 yeni projeyi hayata geçiriyoruz. Yeni projelerimizde konut sahipliğini daha erişilebilir bir hale getirmek için yaşam kalitesini düşürmeyen optimum büyüklükte daireler inşa ederek ve firma bünyesinde 36 ay finansman kullandırarak çözümler sunuyoruz. Öte yandan geçtiğimiz dokuz ayda özellikle sektörün satış tarafında sorun yaşadığı talebin daraldığı dönemde bizi hedeflerimize yaklaştıran en büyük etken sadık müşteri kitlemiz oldu diyebilirim. Şirket olarak marka sadakati ve memnuniyetini çok önemsiyoruz. Bunun en büyük göstergelerinden bir tanesi de hayata geçirdiğimiz her yeni projemizin neredeyse yüzde 50’ye yakınını var olan müşteri portföyümüze satış yapıyor olmamızdır. Tahincioğlu Gayrimenkul olarak müşterilerimize 360 derece kesintisiz bir hizmet sunuyoruz. Müşterilerimiz bizden bir konut satın aldığında inşasından yönetimine, kiralamasından ikinci el satışına kadar kendi bünyemizde kurduğumuz şirketler tarafından tüm süreçleri yönetiyoruz. Müşterimizin her ihtiyacında yanında olmaya, maksimum fayda sağlamaya ve aldığı ürünün değerini ilk günkü gibi korumaya odaklıyız ” dedi.  

Tahincioğlu proje teslimlerine devam ediyor

Bir yandan yeni projeleri satışa sunarken bir yandan da proje teslimlerine devam ettiklerine dikkat çeken Tahincioğlu Gayrimenkul Genel Müdürü Mustafa Çakmak, 2022 yılı içerisinde Nidapark İstinye’nin Panorama etabını, Nidapark Küçükyalı’da bulunan özel rezidans etabı Heybeli ve Mahalle etaplarını teslim ettik. Yine Kâğıthane’de inşa ettiğimiz Nidapark Ayyıldız projemiz de 2022 yılı içerisinde teslim ettiğimiz bir diğer projemiz olmuştu. 


2023 yılında da kesintisiz teslim performansımızı devam ettirerek Nidakule Kayaşehir ve Nidakakule Küçükyalı’daki 362 adet ofisin teslimlerini tamamladık” dedi.  

Cumhuriyet’in yüzüncü yılında Tahincioğlu Ankara’da

Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu; 12,5 milyar TL değere sahip 5 yeni proje ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Başkent Ankara’da kişi başı yeşil alan metrekaresinin en yüksek olduğu Çankaya’da üstün ve değerli bir yatırım getirisi sunan bir proje hayata geçirmekten dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi. 

Dikmen Vadisi’ne komşu konumda; Nidapark Çankaya

Nidapark Çankaya projesi, şehir merkezindeki ender rekreasyon alanlarından biri olan Dikmen Vadisi’nin tamamlanan ilk etabıyla planlanan ikinci etabı arasında yer alıyor. Yaklaşık 38 bin metrekare inşaat alanına sahip olan Nidapark Çankaya’da; 1+1, 2+1, 3+1, 3,5+1, 4,5+1 ve ticari üniteler olmak üzere 206 adet bağımsız bölüm bulunuyor. 

Nidapark Çankaya’da fiyatlar 4 milyon 580 bin TL’den başlıyor. Yüzde 10 taksitli peşinat ve 36 ay yüzde 1,59 vade ile konut sahibi olunabilen projede inşaat çalışmalarına ise başlandı. 

Dikmen Vadisi manzaralı projenin sosyal donatı alanlarında ise havuz, spor salonu, güneşlenme terası, stüdyo, çocuk oyun alanı, açık hava sosyal tesis alanı ve yürüyüş yolları bulunuyor. 700 bin metrekare alana yayılan Dikmen Vadisi’nin içinde deprem güvenliği artırılmış bir şekilde geliştirilen Nidapark Çankaya, bulunduğu konum itibariyle her gün toprağa basma, tabiatın sunduklarını yeniden keşfetme, koşma, spor yapma, dinlenme gibi olanaklara sahip. Turan Güneş Bulvarı’na 2, 1071 Malazgirt Bulvarı’na 6, Atakule’ye 7, Panora AVM’ye 8 dakika mesafede bulunan Nidapark Çankaya; 29 Mayıs Devlet Hastanesi’ne 8, Eymir Gölü’ne 15, Kuğulu Park’a ise 14 dakika uzaklıkta bulunuyor. Türkiye’nin en gelişmiş ikinci ilçesinde yaşama ve yatırım yapma fırsatı sunan Nidapark Çankaya bulunduğu konum itibariyle de 114 Büyükelçilik ve 839 resmi kuruma olan yakınlığıyla iş ve ev arasındaki mesafeyi minimuma indiriyor. 

Ataşehir’de az katlı yepyeni bir proje: Nidapark Ataşehir

Birçok yenilik ve fırsata açık olan Ataşehir zemini itibariyle uzmanlar tarafından İstanbul’un en sağlam bölgelerinden biri olarak gösteriliyor. İstanbul’un en genç ilçelerinden Ataşehir’de ‘şehrin pozitif enerjisi’ sloganıyla inşa edilen Nidapark Ataşehir’in ön satış döneminde satışta olan etapların yüzde 50’si satıldı. Projede Safir, Topaz ve İnci etabında toplam 233 bağımsız bölüm yer alıyor. 

Nidapark Ataşehir’in geniş teras alanları, her daireye ait büyük balkonları, üst katlarında yer alan gökyüzü pencereleri, 6 metre yüksek tavanlı galerili loft daireleri ve müstakil bahçeleri ile dikkat çeken proje, az katlı mimarisi ile bölgenin en güvenli yapılarından biri olacak. 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere dört farklı daire seçeneği sunan proje minimum 3 maksimum 7 katlı blokların yer aldığı az katlı mimarisiyle dikkat çekiyor. Nidapark Ataşehir aynı zamanda hayat dolu avlu çarşısıyla ev sahiplerine hem günlük ihtiyaçlarını karşılayacağı, hem de alışveriş keyfi yaparak sosyalleşeceği bir imkân sunuyor. Nidapark Ataşehir’in hayat dolu avlu çarşısında 28 adet ticari ünite bulunuyor.

Şehrin merkezinde, metronun yanı başında

Anadolu Yakası’nın her gün daha da büyüyüp gelişen semti Ataşehir’de yer alan proje, D-100 (E5) ve E-80 çevre yolları arasındaki konumu itibariyle de ev sahiplerinin şehrin her noktasına kolayca ulaşabileceği lokasyonda yer alıyor. 
Dudullu Caddesi üzerinde Brandium AVM’nin tam karşısında konumlanan Nidapark Ataşehir, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 25 kilometre uzaklıkta yer alırken, İstanbul Havalimanına ise 1 saatten kısa bir sürede erişilebilecek bir noktada konumlanıyor. 

Anadolu Yakası’nın kalbinde yer alan İstanbul Finans Merkezi’ne yakın konumda yükselen Nidapark Ataşehir, eşsiz merkezi konumu, Marmaray ve üç farklı metro hattına olan yakınlığı, yanı başında yer alan İçerenköy metro durağı, alternatif bağlantı yolları ve boğaz köprülerine yakın mesafesi ile ulaşımı sorun olmaktan çıkartıyor. Sosyal ve kültürel alanlara da yakın konumda olan Nidapark Ataşehir; Marmara Üniversitesi’ne 10, Yeditepe Üniversitesi ve Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’ne ise 5 dakika ulaşım mesafesinde yer alıyor. Projenin hemen yanı başında yer alan Dudullu-Bostancı Metro Hattı 2023 Ocak itibariyle açıldı. İçerenköy metro durağı ise Nidapark Ataşehir’in tam yanında yer alıyor. Nidapark Ataşehir projesinde konut fiyatları 5 Milyon TL’den başlıyor. 

Palladium Cadde Alışveriş Sokağı mağaza satışları başlıyor

Anadolu Yakası’nın en büyük karma kullanımlı projelerinden biri olan ve Emlak Konut GYO ile birlikte geliştirilen Nidapark Küçükyalı içerisinde yer alan alışveriş caddesi konseptinde geliştirilen, günlük iş ve ev güzergahında tüm ihtiyaçlara cevap veren Palladium Cadde Alışveriş Sokağı mağaza satışları başlıyor. 121 adet dükkanın satışa açıldığı alışveriş sokağında Tahincioğlu ayrıcalığı ile geliştirilen ödeme modelinde yüzde 10 taksitli peşinat ve 1,59 vade farkıyla 36 aylık taksitler şeklinde ödenebiliyor.    

50 bin komşu, 1.5 milyon potansiyel müşteriye sahip mağazalar satışta

E-5 Karayoluna ve metroya direkt bağlantısı olan proje hem yaşayanlara hem de çevre sakinlerine ulaşımda büyük kolaylık sağlıyor. Aynı zamanda projenin E-5 Karayolu yan yolu üzerinde olması, Bostancı İskelesi’ne 3 km, Sabiha Gökçen Havaalanına 15 dakika uzaklıkta bulunması birçok lokasyona da kolay erişim imkânı yaratıyor. Özellikle kira geliri elde etmek isteyen yatırımcılar ve büyümek isteyen işletmeler için büyük bir fırsat sunan Palladium Cadde Alışveriş Sokağı mağazaları 50 bin komşuya, çevresiyle birlikte 1.5 milyon potansiyel müşteriye sahip.

Bodrum’a Tahincioğlu imzası

Ege Bölgesi’nin yenisi Nidapark Gündoğan Sunset

Ege bölgesindeki projeleriyle dikkat çeken Tahincioğlu Nidapark Gündoğan’ın da satışlarını bir yıl gibi kısa bir sürede büyük ölçüde tamamladı. Ege Bölgesi’nde yeni bir projeye daha imza atan Tahincioğlu Gayrimenkul, bu kez Bodrum Gündoğan’da Nidapark Gündoğan Sunset’i hayata geçiriyor. 

Yaklaşık 41 bin 400 metrekare arsa alanı üzerinde 40 bin metrekare inşaat alanına, 1610 metrekare sosyal donatı alanına ve yaklaşık 9.500 metrekare yeşil alana sahip olan Nidapark Gündoğan ve Gündoğan Sunset, otel alanı ve 82 villadan meydana geliyor. 

Nidapark Gündoğan Sunset; otel konforunda bir hayat

Otel konseptinde geliştirilen proje suit villa ve flat villalardan oluşuyor. Projede suit villalar 1+1, 2+1 ve 3.5+1, flat villalar ise 3.5+1 olarak tasarlandı. Müstakil yaşam konforu sunan özel havuzlu ve bahçeli flat villalarıyla, beyaz eşyalı mobilyalı ve dekorasyonlu iç mimarisiyle, lüks restoran, kafe, spa merkezi ve Premium otel hizmetleriyle Nidapark Gündoğan Sunset otel konforunda bir hayat sunuyor. Nidapark Gündoğan Sunset’te metrekare aralıkları yaklaşık 50 - 156 arasında değişkenlik gösteriyor ve fiyatlar 380 bin dolardan başlıyor. 

Gündoğan merkeze 2,3 km, Yalıkavak Marina’ya 8 km, Midtown AVM’ye 15 km mesafede yükselen projenin zengin sosyal alanlarında açık yüzme havuzu, güneşlenme terasları, restoran, havuz bar, fitnes center ve SPA bulunuyor. 

Tahincioğlu çok yakında Beykoz’da

Uzun yıllardır Beykoz bölgesi üzerinde çalışan Tahincioğlu Gayrimenkul, önümüzdeki günlerde satışa çıkaracağı Nidapark Beykoz Görele projesinde 58 adet villa yer alıyor. Yaklaşık 16 bin metrekare arsa alanı üzerinde geliştirilen projenin yıl sonuna kadar satışa sunulması planlanıyor.  

3 Ekim 2023
MEKA 5 ve 6 Ekim’de talep toplayacak

Beton santrali ve kırma eleme olarak adlandırılan iki ana konuda faaliyet gösteren, inşaattan madenciliğe, geri dönüşümden agrega üretimine kadar birçok sektörde kullanılan tesis ve makine üretiminde geniş ürün gamına ve global bilinirliğe sahip endüstriyel bir üretici olan MEKA halka arz oluyor. Her iki faaliyet alanında da müşterilerinin ihtiyaçlarını belirleme, ürün tasarımı, üretim, satış-pazarlama, montaj, satış sonrası hizmetler, saha eğitimi, tesis otomasyon yazılımları ve servis hizmetlerinin tümünde en iyi hizmeti sunmaya uygun altyapıya sahip olan MEKA, standart ürünlerinin yanı sıra bünyesindeki güçlü Ar-Ge merkezi ile dünya genelinde yüksek kapasiteli özel tesis tasarımı ve üretiminde tercih önceliği yaratan uzmanlığıyla dikkat çekiyor. 

Son 5 yıldaki ortalama ihracat oranı yüzde 85’in üzerinde olan MEKA,  kuruluşundan bugüne 100’den fazla ülkeye ihracat yapmıştır. Son 15 yılda 9 kez Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin ‘Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçısı Raporu’nda yer alan biri Eskişehir’de dördü Ankara’da olmak üzere beş tesise yayılmış üretim kapasitesi bulunan MEKA, tüm dünyada beş kıtada satış faaliyetlerini sürdürüyor. 

MEKA, halka arz kapsamında 50.000.000 TL olan mevcut sermayesini 12.500.000 TL artırarak 62.500.000 TL’ye çıkaracak. Halka arzda ayrıca mevcut ortaklardan Mehmet Kaybal’ın sahip olduğu 4.400.000 TL nominal değerli B grubu payların satışı da gerçekleştirilecek. Böylece MEKA’nın halka arzında toplamda 16.900.000 TL nominal bedelli paylar satışa sunulacak. 1 TL nominal değerli payların 25 TL sabit fiyattan satışa sunulacağı halka arzda, payların tamamının satılması durumunda arz büyüklüğü 422,5 milyon TL, MEKA’nın halka açıklık oranı ise yüzde 27,04 olacak.

İHRACAT KABİLİYETİMİZİ GÜÇLÜ REFERANSLARA ÇEVİREREK BÜYÜMEYİ HEDEFLİYORUZ

MEKA Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaybal, 1987 yılında çıktıkları yolculuklarında büyük başarılara imza atarak 36 yılı geride bıraktıklarını ifade etti. MEKA olarak beton santralleri ve kırma eleme konusunda bir tesisin tasarımından, üretimine, pazarlamasından yazılımlarının hazırlanmasına kadar tüm hizmetleri sunduklarının altını çizen Kaybal, şunları söyledi: “MEKA olarak kuruluşumuzdan itibaren dünya ekonomisinin dinamosu olan sektörlere yönelik endüstriyel üretime odaklandık. Düzenli olarak geliştirdiğimiz kapasitemiz, ulaştığımız pazarlar ve referans projelerde edindiğimiz derin tecrübeler ile bugün global bir oyuncu olduk. Türkiye’nin ve dünyanın en önemli projelerinde tesislerimizle yer almaktan son derece gururluyuz. Dünya genelinde örneğin halen devam eden ve Avrupa’nın en büyük altyapı projelerinden biri olarak sayılan İngiltere HS2 hızlı tren projesi gibi, İstanbul (İGA)) dahil dünya genelinde birçok havalimanı projeleri, barajlar, Meksika’daki ABD Konsolosluk Yerleşkesi, Fransa’daki Lyon Édouard-Herriot liman yatırımları gibi altyapı, ulaşım ve sosyal donatı projelerine tasarlayıp ürettiğimiz komple tesislerimiz ile imzamızı attık. Geri dönüşüm ve madencilik alanı da son zamanlarda Ar-Ge ve üretim faaliyetlerimizin odağında yer alıyor. Halka arzla bu başarılarımızı daha kurumsal bir yapıda, nesilden nesile aktararak büyütmeyi amaçlıyoruz.”

Halka arzdan elde edecekleri gelirin yüzde 42 ile 45’i arasındaki kısmının yatırım harcamalarında, yüzde 42 ile 45’i arasındaki kısmının ise işletme sermayesinde kullanılacağını belirten Mehmet Kaybal, “Halka arz gelirlerimizin yüzde 5 ile 8’i arasındaki bölümü güneş enerjisi santrali kurulumunda ve kalan yüzde 5-8’lik bölümü ise Ar-Ge ve Ür-Ge harcamalarında kullanmayı planlıyoruz” diye konuştu. 

DEĞİŞEN DÜNYA KOŞULLARINI İYİ ANALİZ EDİYORUZ

Sektör dinamiklerini ve değişen dünya koşullarını iyi analiz ettiklerine dikkat çeken Mehmet Kaybal, şunları söyledi: “Mobil, sabit, kompakt, şantiye tipi, RCC, prekast beton santralleri ile en küçük şantiyeden en büyük projelere, hazır beton endüstrisinden prekast endüstrisine kadar tüm spektrumda ihtiyaçları karşılayacak geniş bir ürün gamına sahibiz. Kırma ve eleme alanında standart ekipmanların yanı sıra kullanıcıların özel gereksinimleri dikkate alarak tasarlanan geniş yelpazede besleyiciler, kırıcılar, elekler, mobil üniteler ve yıkama sistemleri üretiyoruz. Güncel teknolojiler kullanılarak yüksek kalite standartları ile ürettiğimiz ürünleri mevcut tesislere entegre edebileceğimiz yedek parçalar da sunuyoruz. Agrega üreticileri, geri dönüşüm tesisleri, endüstriyel mineral işleme tesisleri yatırımları, çeşitli madenler için yeni tesisler ve mevcut tesis kapasite artırımı veya revizyonuna yönelik müşterilerimizi tüm ihtiyaçlarını karşılayan çözümlerle hizmet veriyoruz.” 

ENTEGRE GERİ DÖNÜŞÜM TEKNOLOJİLERİNE ODAKLANDIK

Şu anda tüm dünyada çok ciddi bir atık sorunu olduğuna dikkat çeken Mehmet Kaybal, her atık türünün çevresel toksisite üzerindeki olası etkisine göre farklı bir yaklaşım gerektirdiğini söyledi. Doğal kaynaklar tükenirken, gaz emisyonları ve çevresel kirlenmeler yoluyla iklim değişikliği artarken, MEKA’nın atık malzemeleri geri dönüştürmek için entegre geri dönüşüm teknolojilerine odaklandığını ifade eden Kaybal, “Atıkların hedeflenen geri dönüşümü, büyük ölçüde proses mühendisliği, bilgi birikimi ve deneyimine dayanıyor. İnşaat sektöründe geri dönüşümün önemi artarken ve bazı ülkelerde bu konuda yasal zorunluluklar getirilmesi gündemdeyken, Meka’nın geri dönüşüm alanında geliştirdiği ürünler olmasının hedeflerimize ulaşmamızda olumlu etkisi olacağını düşünmekteyiz. İnşaat ve yıkım atıklarının geri dönüşümü, metal geri kazanımı ve cüruf geri dönüşümü, seramik atık geri dönüşümü ve taş ocağı atıklarının geri dönüşümü uygulamalarının dünyada ve ülkemizde giderek arttığını gözlemlemekte ve bu ürün grubundaki çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” diye konuştu. 

3 Ekim 2023
Peru’nun Şampiyonu CANiK

Dünyanın önde gelen hafif ve orta kalibre silah üreticisi CANiK, sportif atış müsabakalarına dünya genelinde destek vermeye devam ediyor. 16-17 Eylül 2023 tarihleri arasında Peru’da gerçekleştirilen INCAS CUP’ta (IPSC PERU) ana sponsor olarak yer alan CANiK, dünyanın önde gelen sporcularını ağırladı. Başta Güney ve Kuzey Amerika kıtası olmak üzere dünyanın 21 farklı ülkesinden toplamda 100’ün üzerinde seçkin atıcının katıldığı ve binlerce kişinin yakından takip ettiği INCAS CUP’ta mücadele eden CANiK Takım Kaptanı Nils Jonasson, yarışmayı birincilikle tamamladı. 

‘Sportif atıcılığın gelişimine desteğimizi sürdürüyoruz’

CANiK Genel Müdürü Cahit Utku ARAL, "CANiK olarak, sportif atıcılığın ülkemizde ve dünyada gelişimine büyük önem veriyoruz, bu doğrultuda sporcularımızla bu spora destek olmaktan gurur duyuyoruz. Bu nedenle, Güney Amerika'nın önde gelen turnuvalarından birinde hem ana sponsor olarak yer almanın hem de şampiyon olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. CANiK olarak Peru gibi Güney Amerika’nın diğer ülkelerinde de projeler gerçekleştiriyor ve varlığımızı güçlendiriyoruz.  Spor Atıcılık alanındaki turnuvalara olan desteğimizi sürdürerek, sadece ülkemizde değil aynı zamanda tüm dünyada sportif atıcılığın cazibesini daha da arttırmaya çalışacağız.  Peru’nun ve bölgenin önemli yarışmalarından olan INCAS CUP sponsorluğumuz da stratejimizin bir parçasıdır. Canik Team Takım Kaptanımız Nils Jonasson'a elde ettiği başarılar için tebriklerimizi iletiyor, CANiK markamıza katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Küresel arenada ve dünya genelinde her kıtada gücümüzü ürünlerimiz ve atıcılarımız ile sergilemeye devam edeceğiz." dedi

 

29 Eylül 2023
Hepsiburada’dan Geceyarısı Edirne'den Ardahan'a iPhone 15 Seferberliği

Hepsiburada üzerinden ön sipariş verilen iPhone 15 serisi ürünleri Edirne’den Ardahan’a  Türkiye’nin 81 ilinde, günün ilk saatlerinde teslim edildi.  

Ülkenin her yerinden ön sipariş veren Hepsiburada kullanıcılarının yüzde 95’ine 12 saat içinde iPhone 15 ürünlerinin teslimatını gerçekleştiren HepsiJET, 29 Eylül’ün ilk dakikalarından itibaren başlayan ve Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen lojistik operasyon ile 81 ilde aynı anda rekor sürede teslimat yaptı. Kalan yüzde 5’lik teslimatın ise coğrafi ve hava şartlarına bağlı olarak gün içerisinde tamamlanması hedefleniyor. 

iPhone 15 serisi ürünler için fiziksel satış noktaları önünde uzun kuyruklar oluşurken, Hepsiburada, Apple tutkunları için ön sipariş veren müşterilerin siparişlerini HepsiJET ayrıcalığı ve hızı ile kapılarında teslim ederek iPhone’un rekor sipariş alan modelini zahmetsizce ulaştırdı. 

29 Eylül itibariyle başlayan Apple iPhone 15 serisi satışları Hepsiburada platformunda yoğun ilgiyle karşılaşırken, iPhone sevenler ürünleri Hepsiburada’nın avantajlarla dolu dünyasından satın almak için adeta yarıştı. Apple müşterilerine özel Hepsiburada limitiyle, 3 taksit fırsatıyla ödeme kolaylığı sunan tek platform olduğunu duyurmuştu. 

22 Eylül ön sipariş döneminde iPhone15 Pro serinin en çok satın alınan ürünü oldu. iPhone 15 serisi ürün siparişleri, Hepsiburada üzerinden ön siparişe açıldığı 22 Eylül’ün ilk dakikalarından şu ana kadar, geçen yıl gerçekleşen siparişler göre 10 kat artış gösterdi.

29 Eylül 2023
‘Tasarruf Planları’ Sinpaş Güveniyle Büyüyor

1974’ten bu yana hayata geçirdiği 87 proje ile Türkiye gayrimenkul sektöründe öncü rol üstlenen Sinpaş, tecrübesi ve verdiği güvenle bugüne kadar 120 bin kişiyi ev, ofis ve işyeri sahibi yaptı. Yapı Tasarruf Sandığı markası ile tecrübesini ve hizmet kalitesini yeni bir sektöre aktaran Sinpaş, tasarrufa dayalı faizsiz finansman sistemi ile her gelir grubundan aileyi ev ve araba sahibi yapmayı amaçlıyor. Yarım asırdır birbiriyle bütünleşen Sinpaş ve yuva kavramlarından yola çıkılarak daha fazla kişiyi Sinpaş güvencesiyle yuva sahibi yapmak için hayata geçirilen Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile tüm aileler tasarruf yaparak hem yuvalarına hem de araçlarına kavuşuyor.
Konut veya araç alma planlarını erteleyen herkes, kendine uygun şartlarla sisteme dahil olma imkanına Sinpaş güvencesiyle sahip oluyor. Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığına üye olanlar faiz, vade farkı ya da ek maliyetler olmadan tasarruf yapma imkanına sahip olurken aylık yapacakları tasarruf tutarlarını kendileri belirliyor. Üyelerine; en hızlı, en kolay ve en uygun maliyetli çözümler sunan Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı, kişiye özel ödeme seçenekleri, yatırım tutarına özel teslim tarihleri ile de bütçeleri zorlamadan elde edilmek istenen finansa ulaştırıyor.

“Faizsiz finans sektöründe yeni markamız: Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı”

Sinpaş’ın yeni markasının kuruluş sürecini anlatan Sinpaş Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Çelik, konuyla ilgili açıklamasında, “Sinpaş Grubu olarak tasarrufa dayalı faizsiz finans sektöründe faaliyet gösteren yeni markamız Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı’nı hayata geçirdik. Yarım asırdır gerçekleştirdiğimiz yüzlerce proje ile Türkiye gayrimenkul sektöründe öncü olduk ve bugüne kadar yüzbinlerce kişiyi ev, ofis ve işyeri sahibi yaptık. 2020 yılında, konut projesi arzlarımıza ek olarak konut piyasasına ‘Konut Finansmanı’ alanında dahil olacağımız yeni iş planları üzerinde çalışmaya başladık. 2021 Ocak ayında ise, Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı markası ile Tasarruf Finansmanı sektörüne adım attık” dedi.

“Faizsiz finansmanı tercih edenlerin sayısı son 8 yılda %850 arttı”

Günümüzün ekonomik şartlarında konut ya da araç almanın ancak tasarruf ile mümkün ve kolay olduğunun altını çizen Ahmet Çelik, son dönemdeki gelişmelerin bu alana ivme kazandırdığını belirtti. Çelik: “Şu anda sektörün büyüklüğüne baktığımızda 15,6 milyar TL olduğunu görüyoruz. Bankaların konut kredilerindeki yüksek faiz oranları ve BDDK’nın ikinci konutunu alacak olanlara yönelik kredi kısıtlaması kararı gibi sebeplerle bu rakamın önümüzdeki dönemde çok daha yukarılara çıkacağını öngörüyoruz. Tasarrufa dayalı faizsiz finansmanı tercih eden vatandaşlarımızın sayısı son 8 yılda %850 arttı. 90’lı yılların başında 2 firmadan ibaret olan sektör, 2021 yılında inanılmaz bir büyüme ile yaklaşık 50 firmaya ulaşmıştı. 7 Mart 2021 tarihinde 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman şirketleri kanununa göre düzenleme getirildi. Bu düzenleme ve uygulanan regülasyonlar sonucunda, Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı ile birlikte 6 firmanın sektörde faaliyet göstermesine izin verildi. 

“Kuruluşumuzdan bu yana geçen iki yılda 52 şubeye ulaştık”

Sinpaş’ın sektöre çok hızlı bir giriş yaptığını belirten Ahmet Çelik şöyle konuştu: “Bugün sektör, 6 firma, 433 Tasarruf Finansman Şubesi ve 340.000 aktif müşteri ile faaliyetine devam ediyor. Regülasyondan sonra adil ve güvenilir bir rekabet ortamının gelmesi ile büyümemizi hızlandırdık ve 2021 yılı sonunda 3 olan şube sayımızı 2 yılda Türkiye genelinde 52’ye çıkardık. Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı olarak, tasarrufa dayalı faizsiz finansman sistemi ile her gelir grubundan aileyi ev ve araba sahibi yapmayı amaçlıyoruz.”

Yıl sonuna kadar 70 şube hedefiyle büyümeye devam ediyor

Sinpaş’ın tasarruf yatırımında hızla büyüdüğünün altını çizen Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı Genel Müdürü Merve Onarlı, “Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı olarak, müşterilerimizin bankalarda uygulanan zorlu süreçleri yaşamadan ve yüksek faiz maliyetlerine girmeden dilediği eve, araca ya da iş yerine kişiye özel ödeme planları ile sahip olmalarını sağlayan finansman modelleri sunuyoruz. Her gelir grubuna hitap eden; düşük maliyetli, peşinatlı veya peşinatsız, tasarruf edebilecekleri minimum taksit tutarları ile yararlanabilecekleri en avantajlı ödeme planlarını teklif ediyoruz. Bu sistemi merak eden ancak güvenemeyen pek çok kişi Sinpaş isminin verdiği güvenle sisteme dahil olmaya başladı. Ayrıca sektörde neredeyse var olmayan, A ve B segmentlerini de marka değerimizle harekete geçirdiğimizi görmek bizi mutlu ediyor. Artan talepler sayesinde kısa sürede hızlı bir şubeleşme atağı ile 2 yılda 3 şubeden, bugün 30 şehrimizde hizmet veren 52 şubeye ulaştık. Yıl sonuna kadar şube sayımızı 70’e, personel istihdamımızı %100 arttırarak 650’ye çıkarmayı planlıyoruz” dedi.

Sinpaş iki tasarruf modeli sunuyor

Türkiye’nin her noktasından, dileyen herkesi faizsiz ve ek maliyet oluşturmadan, Sinpaş güveniyle ev ve araç sahibi yapmak için bu sektöre girdiklerini belirten Onarlı, “İki farklı tasarruf modelimizle müşterilerimiz ister, çekilişli planlara dahil olup noter huzurunda her ay yaptığımız çekilişlere katılarak, isterlerse serbest planlı modellerimizle ev ya da araba sahibi olabiliyorlar. Kendi ödeme imkanlarına göre çeşitlendirebildikleri bu modellerinde peşinatlı ya da peşinatsız, sabit ya da artan taksitlerle, kısa vadeli (12 ay) ya da uzun vadeli (120 ay) ödeme planlarını tercih edebiliyorlar. Markamızın lansmanına özel yayınladığımız reklam filmimizin sloganında dediğimiz gibi müşterilerimiz ‘Yeter Ki İstesinler’, tasarruf yapmak isteyen herkesi bu sistemle ev ya da araç sahibi olmaya davet ediyoruz” dedi. 

“Sinpaş’ın marka gücüyle sektöre farklı bir soluk getireceğimize inanıyoruz”

Genç, dinamik ve heyecanlı bir kadro ile çalıştıklarının altını çizen Onarlı, şöyle konuştu: “Türkiye’de 30 yıl herhangi denetleme ve düzenleme olmadan faaliyet gösteren Tasarrufa Dayalı Faizsiz Finans sistemi, son 3 yıldır ise BDDK denetiminde yürütülüyor. Sistemdeki müşterilerin bir kısmı tasarruf ederek ödemelerini yaparken, diğer müşteriler finansman elde ediyorlar. Yani bu sistemde müşteriler birbirlerini finanse ediyor. Şirketler ise bu işlemlerin organizasyonunu ve tasarruf havuzunda biriken fonun yönetimini gerçekleştiriyor. Bu sistem bireysel tasarrufları planlı hale getirerek ekonomik sisteme dahil ediyor ve ülke ekonomisinin güçlenmesine de önemli bir katkı sağlıyor. Bu sistem ile, ev ya da araç sahibi olmak isterken yüksek faiz maliyeti ile artan taksitleri karşılayamayan, ek maliyetler ve zorlu şartlar sebebiyle kredi kullanmak istemeyen ya da kullanamayan veya tasarrufunda faiz hassasiyeti olan önemli ölçüde geniş bir kitleye hitap ediyoruz. Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı olarak, Sinpaş markasının kurumsal gücünü tasarruf finansmanı sektörüne de taşıyarak sektöre farklı bir soluk getireceğimize inanıyoruz.”

Bankasız, faizsiz bütçeye uygun ödeme planları

Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı, sunduğu; “Planlı tasarruf modeli, Avantajlı tasarruf modeli, Esnek tasarruf modeli” gibi tasarruf yöntemleriyle isteyen herkese, ev ve araç alımı için finansal ihtiyaçlarını karşılama imkanı veriyor. Her gelir grubundan dileyen herkes, tüm ihtiyaçlarını; kişiye özel ödeme seçenekleri, yatırım tutarına özel teslim tarihleri, hızlı, kolay ve en uygun maliyet ile Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığında karşılayabiliyor. İster çekilişle ister sabit ya da az az artan taksitlerle yapılacak ödeme seçenekleri tamamen müşterilerin tercihine göre belirleniyor.

Yapı Tasarruf Sandığı müşterileri; faizsiz, dilerlerse peşinatsız ve ekstra maliyetlerin olmadığı, kolay ve kendi bütçelerine uygun, ödeme planlarını kendilerinin belirlediği sistemde, ihtiyaç duydukları yatırımlara, Sinpaş’ın verdiği güvenle sahip olabiliyorlar. 

27 Eylül 2023
Yurtiçi Kargo’nun teknolojiye yatırımı devam ediyor

Önümüzdeki bir yıllık süreçte operasyonel projelere 1 milyar TL’nin üzerinde yatırım hedefini açıklayan Yurtiçi Kargo, Ankara ve Eskişehir’de iki büyük otomasyonlu aktarma merkezinin inşaatına başladı.

Yapılan açıklamaya göre, 2021 yılında Türkiye’nin en büyük otomasyonlu aktarma merkezini inşa eden şirket, şimdi de aynı projeyi Ankara ve Eskişehir’de hayata geçiriyor. İstanbul Haramidere’de 2 yıl öce inşa edilen otomasyonlu aktarma merkezi saatlik 30 bin kargo işleme kapasitesine sahipken, Ankara ve Eskişehir’de inşa edilecek iki otomasyonlu aktarma merkezi ise toplamda saatlik 40 binden fazla kargo işleyebilecek.

Bu yıl içerisinde tamamlanarak hizmet vermeye başlaması planlanan otomasyonlu aktarma merkezleri hakkında açıklama yapan Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Fatih Önyol, “Teknoloji kullanımı alanında hayata geçirdiğimiz bu büyük yatırımlar ve inovasyon çalışmaları, kargo sektörünün geleceğini şekillendirmedeki kararlılığımızın bir yansımasıdır. Teknolojiyi aktif ve yoğun bir şekilde kullanan, daha hızlı, daha güvenilir ve daha sürdürülebilir bir kargo işleyişi sunma vizyonumuzu ilelebet sürdüreceğiz" dedi.

Önyol, yapılan çalışmalar hakkında şöyle konuştu:

“Türkiye’nin önde gelen kargo şirketi olarak, müşterilerimize en iyi hizmeti sunma misyonu içinde hareket ediyoruz ve bu bağlamda sektörümüzde büyük yatırımlara imza atıyoruz. İki yıl önce Türkiye’nin en büyük otomasyonlu aktarma merkezini inşa ettik ve şimdi de Ankara ve Eskişehir’de iki büyük otomasyonlu aktarma merkezi daha inşa etme yolunda ilerliyoruz. Bu yatırımlar, kargo işlemlerini daha hızlı, güvenilir ve verimli hale getirmemize olanak tanıyacak.

2021 yılında inşa ettiğimiz Haramidere Otomasyonlu Aktarma Merkezimiz saatlik 30 bin gibi büyük bir kargo işleme kapasiteyle iki senedir sorunsuz bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Bu komplekste kargolar neredeyse hiçbir insan eli değmeden gideceği adrese göre otomatik olarak hatlarına ayrılıyor ve bir TIR’dan diğerine yükleniyor.

Haramidere Aktarma Merkezi’nin işletimi sırasında geçtiğimiz iki yılda edindiğimiz tecrübe ile şimdi aynı teknolojiyi Ankara ve Eskişehir’e getiriyoruz. Ankara’da inşaatına başladığımız otomasyonlu aktarma merkezinde yaklaşık 30 bin, Eskişehir’de inşa ettiğimiz merkezde ise yaklaşık 10 bin kargo otomasyon sistemleri aracılığı ile işlenecek.

“İnsansız kargo dağıtım araçları çalışmalarımız devam ediyor"

Yurtiçi Kargo olarak teknolojinin gücünü kullanarak kargo taşımacılığını daha ileri taşıma vizyonumuzu sürdürüyoruz. Bu bağlamda bünyemizde yer alan Ar-Ge departmanımızda drone taşımacılığı ve insansız kargo dağıtım araçları konusundaki çalışmalarımız devam ediyor. Yasal süreçler tamamlandığında drone teslimatlarına başlayabilecek şekilde sistemlerimizi hazırlamış, yatırımlarımızı da yapmış durumdayız.

Önümüzdeki bir yıl içinde yalnızca operasyonel projelere toplamda 1 milyar TL yatırım yapmayı planlıyoruz. Bu büyük yatırım planı, altyapımızı daha da güçlendirerek müşterilerimize en üst seviyede hizmet sunmamızı sağlayacak ve mutlu müşterilerimizin sayısını daha da artıracaktır.

Yurtiçi Kargo olarak hayata geçirdiğimiz yatırımlarla hem müşterilerimize en iyi hizmeti sunmaya, hem de sektörümüzü bir adım daha ileriye götürmeye devam edeceğiz."

27 Eylül 2023
Ege Yapı ve Mona Yapı'dan Çekmeköy’e yeni bir proje 

Bu ihtiyaca cevaben, Ege Yapı ve Mona Yapı ortaklığıyla Ormanyaka projesi gerçekleştiriliyor. 4 milyar lira yatırım değeri ile hayata geçirilen Ormanyaka’da hem sosyal çevre hem de deprem bakımından güvenli 150 daire ve 16 ticari ünite için ön satışlar başladı. ‘OrmanYaka’ projesi doğanın içinde, 3-4 katlı bloklarda, doğal malzemelerin kullanıldığı, sunduğu geniş bahçe ve teras alanlarıyla müstakil bir yaşamı doğadan kopmadan şehirde yaşamayı vadediyor.

Ege Yapı ve Mona Yapı ortaklığıyla Çekmeköy’de yatay mimari anlayışı ile geliştirilen OrmanYaka düzenlenen basın toplantısında ön satışa sunuldu. İstanbul’un doğasından kopmadan yaşama imkânı sunabilen Çekmeköy; ormanları, sakin hayatı, ana ulaşım hatlarına yakınlığı, nitelikli eğitim kurumları ile konut yatırımcılarının tercih ettiği bir yer olmaya devam ediyor. Özellikle depremden sonra; bu bölgenin sağlam zemine sahip olması, yüzde 75’inin ormanlarla çevrili olması, nitelikli nüfus yoğunluğunun son dönemde artması ve metro gibi önemli toplu ulaşım hatlarının bölgede yer alması ile markalı konut üreticilerinin bölgeye ilgisi daha da arttı. 1999 depreminden sonra yapılaşmanın Çekmeköy bölgesine kayması ve bölgenin sağlam zemine sahip olması nedeniyle yapılar yeni ve deprem yönetmeliğine uygun şekilde yapıldı. Buradaki yapılar bölgenin coğrafyasına uygun olarak planlı ve modern bir şehirleşme örneği gösteren kentsel planlama yaklaşımı ile tasarlandı. Bu odakta bölgede yüksek katlı yapılaşma son derece sınırlı tutuldu. Çekmeköy, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Şile Otoyolu, TEM ve Anadolu Otoyolu bağlantı yollarının tam kesişim noktasında bulunduğu için Levent, Maslak, Ataşehir, Ümraniye gibi iş merkezlerinde çalışan beyaz yakalılar tarafından da tercih ediliyor. Üsküdar metrosunun hizmete girmesiyle birlikte Marmaray ve Metrobüs bağlantısı aracılığıyla Avrupa Yakası’na ulaşımın daha da kolaylaşması, ilçede az katlı yapılar ve nitelikli eğitim kurumlarının çeşitliliği önemli ölçekte bir nüfusun bölgeye göç etmesinin temel nedenleri olarak görünüyor.

ÇEKMEKÖY’ÜN YAŞAM DEĞERİNİ ARTTIRACAK PROJE

Yeşil ormanları, merkezi lokasyonu, sağlam zemini, sakin ve huzurlu günlük rutini, park, bahçe ve spor alanlarının çeşitliliği ve eğitim kurumları ile markalı konut üreticilerinin radarında olan Çekmeköy’de ilk projesi Çamlıyaka Konakları’nı inşa eden Ege Yapı şimdi bölgede 4 milyar lira yatırım değerinde ikinci projesini Mona Yapı ortaklığıyla devreye aldı. Çamlıyaka Konakları’nda yaşayanlara vadettiğimiz en güzel şey ‘şehirden kopmadan doğanın içinde yaşam” kalitesiydi diyen Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, “Bu mottomuzu şimdi Ormanyaka projemize taşıyoruz. Ege Yapı olarak ürettiğimiz yaşam alanlarında insanların sadece barınma ihtiyacına yönelik düşünmüyoruz, onların sağlıklı ve sosyal olarak geliştikleri alanları da sunmayı hedefliyoruz. OrmanYaka projesinde Mona Yapı ile iş birliğinde ilerliyoruz. 37 bin metrekare arsada, çam ormanlarının arasında, arazi eğimine uyumlu yerleşimi ile her katında müstakil ev rahatlığı sunan projemizi satışa sunuyoruz. 15 blokta 150 daire ve 16 ticari ünitenin satışa çıktığı projede, her blok 3-4 kat olacak şekilde tasarlandı. Daire tiplerinin 1+1’den 5+1’e kadar farklı büyüklüklerde tasarlandığı OrmanYaka’da konutlar; doğanın yeşiline birlikte tanıklık edecek. Bu kapsamda, tüm daireler birbirinin manzarasını kesmeyecek şekilde planlanıyor. Projenin tamamında bölgenin ruhuna uygun, yaşam alanları ile uyumlu malzemeler tercih ediliyor. Doğaya zarar vermeden ekolojik dengeyi koruyarak seçilen; ahşap, doğal taş ve metal peyzaj ürünleri yaşlandıkça değerlenen doğal malzemelere yer veriliyor. Projede teslimleri 2025 aralık ayında yapmayı hedefliyoruz” dedi.

TÜRKİYENİN POTANSİYELİNE İNANIYOR, YATIRIMLARIMIZA DEVAM EDİYORUZ

Ege Yapı olarak kurulduğu 2006 yılından bugüne tüm projelerinde çağdaş kentleşme kültürüne hizmet ederek İnşaat’ın mimari tasarımından sağlam mühendislik aşamasına, maliyet politikalarından istihdama, sosyal ve kültürel alan tasarımından sürdürülebilir tüm yaşam alanlarına kadar stratejik planlar çerçevesinde çalıştıklarını vurgulayan İnanç Kabadayı sözlerine şöyle devam ediyor: Kentlerimizin sürdürülebilir alanlarını yaygınlaştırmak, depreme dayanıklı konut stokunu artırmak, ülkemiz ekonomisine ve istihdamına katkı sunmak amacında; Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında 7 milyar lira yatırım değerinde proje üreteceğimizi açıkladık. Bugüne kadar taviz vermediğimiz; İleri teknoloji odaklı yönetim yaklaşımı, yenilikçi bakış açısı ve güçlü mühendislik anlayışı ile oluşturduğumuz Ege Yapı ilkelerini bundan sonra da geliştirerek devam ettirmek ve tüm projelerimize bu know-how’ı yansıtmak en büyük hedefimiz. Bu odakta, ülkemizin bulunduğu ekonomik konjonktür ve ihtiyacı olan konut arzına destek olmak için elimizi taşın altına koymaya ve üretmeye devam ediyoruz. 

ZEMİNİ SAĞLAM İLÇEYE GÜVENLİ YAPILAR

OrmanYaka projesi deprem uzmanlarının da açıkladığı zemin sağlamlığı açısından en güvenli semtlerden biri olan Çekmeköy’de hayata geçiriliyor. Ege Yapı bugüne kadar, 250 kişiyi aşkın teknik kadrosu, ülkemizin en iyi üniversitelerinde görev alan danışman öğretim üyeleri ve üretimde çalışan 3 bin 500 çalışanı ile 25 projede toplam 2 milyon metrekare inşaatı tamamladı. Tüm projelerinde en ileri inşaat teknolojilerini kullanmaya devam ediyor. 2019 Deprem Yönetmelikleri kapsamında, belediye kontrolü altında, zemin etüt çalışmaları tamamlandı. Geoteknik uzmanı İnşaat Yüksek Mühendisi tarafından seçilen statik parametreler ile taşıma gücü, oturma ve sıvılaşma gibi analizler yapıldı. Mimari projedeki yapı temel kotları dikkate alındığında, temel taşıma gücü tasarım dayanımı oturma açısından, tüm bloklarda üstyapıdan aktarılan yükleri güvenle taşıdığı belirlendi. Projedeki tüm bloklar radye temel sistemi üzerine tasarlandı. Projenin taşıyıcı sisteminde, kirişsiz plak döşeme seçildi. Yüksek betonarme perdeler ile yüksek betonarme kolonlar birlikte kullanıldı. 

ŞEHİRDEN KOPMADAN DOĞANIN İÇİNDE OLMAK MÜMKÜN

OrmanYaka projesinde çam ormanlarıyla sarılmış doğanın içinde bir yaşam sunduklarını ifade eden Ege Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Didem Güneş, “OrmanYaka projemiz az katlı mimari anlayışıyla geliştirilen bir projede yaşamak ve yatırım yapmak isteyenler için çok özel bir fırsat sunuyor. Bu projede hem çam ağaçlarının oksijen dolu havasıyla güne başlamak hem de iş alanlarına yakın konumda olmasıyla şehirden kopmadan yaşamak mümkün.  OrmanYaka, şehrin yorucu temposundan uzak, tertemiz havası ile insan ömrünü uzatan çam ormanları içinde 3 katlı müstakil bir yaşam sunuyor. Projede sosyal donatıları, peyzaj alanları, ticari üniteleri ve meydanları modern mimari ile tasarlayarak tüm ailelerin ihtiyaçlarını karşılarken diğer taraftan sosyalleşebileceği bir form oluşturuyoruz. Bloklardaki üst katlarda terasları ayrı bir yaşam alanına göre dizayn ettik. Burada da yine çam ormanlarının muhteşem havasından ve gün ışığından maksimum faydalanarak sağlıklı ev konseptinin bir parçasını oluşturduk. Arazideki küçük kot farklılıkları ile bahçe ve teras alanlarının özgünlüğünü devam ettirmesini sağlıyoruz” dedi.

ENERJİ VERİMLİLİĞİ YÜKSEK SÜRDÜRÜLEBİLİR PROJELER İNŞA EDİYORUZ

Binalarda enerji verimliliğinin öneminin farkındayız, sürdürülebilir yapılar günün sonunda çok daha karlı oluyor ve kaynaklarımızı koruma bilincini projelerimizde öne çıkarıyoruz diye konuşan Ege Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Didem Güneş sözlerine şöyle devam ediyor:  Sosyal donatıları, yeşil alanları, güvenli yapıları, iyi tasarlanmış iç mekanları ve enerji verimliliğini yükselten teknolojileriyle sürdürülebilir bir yaşamı destekleyen konutların modern toplumun önemli bir gereksinimi olduğunu biliyoruz. Bu odakta hayata geçirdiğimiz Ormanyaka’da; akıllı bina sistemleri ile aydınlatma ve ısınmayı sistem ve sensörlerle entegre ederek kullanıcının giderlerini minimuma indirmeyi amaçlıyoruz. Yapı içine giren doğal ışığı artırmak için geniş pencereler ile ısıtma ve soğutma yüklerini minimize etmek için güneş kontrollü camları seçiyoruz. Peyzaj sulama ve bakımı için yağmur sularını toplayıp bahçe sulamada kullanıyoruz. Güneş panelleri gibi yenilebilir enerji kullanımı sayesinde enerji tüketimini azaltarak, peyzajda günışığı duyarlı dimli tasarruflu aydınlatmaların kullanımıyla ve ortak alanda varlık sensörü kullanımı ile enerji verimliliğini sağlamayı hedefliyoruz. Doğaya yapılacak karbon salınımının azaltılması için projemizde elektrikli araç şarj istasyonları da yer alıyor. Çevrede yer alan diğer projelerden farklı olarak radyatör ile ısıtma yerine yerden ısıtmayı tercih ediyoruz. Bu saydığımız çalışmalarla büyük ölçüde enerji tasarrufu ve sürdürülebilirliğe katkı sağlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

ETRAFI ORMANLARLA ÇEVRİLİ SIĞINAK “ORMANYAKA”

Projenin yüzde 75’i peyzaj alanlarına ayrılan OrmanYaka’da yürüyüş ve koşu parkurları, çocuk oyun alanları, spor sahası, açık yüzme havuzu, açık çocuk yüzme havuzu, süs havuzları ve çeşitli oturma alanları gibi pek çok sosyal donatı alanı bulunmaktadır.  Arazinin kot farklılıklarını çok iyi değerlendirerek muhteşem manzarasını ve yeşili tüm alanlarda değerlendiren mimari yaklaşımlar ile sosyal tesisler, fitness alanları, market, kafeler, restoranlar gibi alanlar sunan Ormanyaka, yürüyüş parkurlarını orman yolu ile bütünleştiriyor.



ULAŞIM AKSLARINA YAKINLIK BÖLGENİN DEĞERİNİ ARTIRIYOR

Şile otobanının faaliyete geçmesiyle birlikte önemli bir ulaşım aksına sahip olan Çekmeköy, şehir merkezi ile bağlantısını güçlendiren M5 Metro hattı ile trafik sebebiyle bu bölgelerde yaşayan kişilerin ulaşımlarında büyük kolaylık sağlıyor. Bu lokasyon avantajı, hayatı kolaylaştırdığı için Çekmeköy'ün yaşam alanı olarak tercih edilmesini ve bölgenin değerinin artmasına da katkı sunuyor. Bu güzergâh üzerinde konumlanan Ormanyaka projesi, İstanbul Havalimanı’na 35 dakika, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 25 dakika, Avrasya Tüneli, Şile Otoyolu ve 3 ana köprü güzergahına 25 dakika mesafede yer alıyor. E-5 ve TEM otoyollarına kısa sürede bağlantı imkânı ile şehir içi ve şehirler arası yolculuklar içinde hızlı bağlantı sağlıyor. Proje aynı zamanda bölgedeki prestijli eğitim kurumları, spor tesisleri ve hastanelere olan yakınlığıyla da öne çıkıyor. 

26 Eylül 2023
Çocuk Kral TutAnkhAmun'un Hazineleri Sergisi İstanbul Akvaryum Etkinlik Merkezi’ne geliyor

Antik Mısır’da 3.300 yıl önce yaşayan ve 18 yaşında hayatını kaybeden TutAnkhAmun’un mezar odasından çıkan som altın tabutu, altın ve değerli taşlardan yapılmış dünyaca ünlü ölüm maskesi, savaş arabası, silahları, bastonları, mobilyaları gibi günlük eşyaları arasından seçilmiş paha biçilmez 400’ün üzerinde eserin birebir replikaları, 5 Ekim’den itibaren İstanbul Akvaryum’un 1.500 metrekarelik Etkinlik Merkezi’nde 15 farklı tema ile sergilenecek.

"TUT'U VE HAZİNELERİNİ İSTANBUL AKVARYUM ETKİNLİK MERKEZİ'NDE AĞIRLAYACAĞIZ"

Sergiye ilişkin bir değerlendirme yapan İstanbul Akvaryum Genel Müdürü Dilek Çapanoğlu, "Deniz altı dünyasının birbirinden değerli varlıklarını ziyaretçilerimizle buluşturmanın yanı sıra küresel değere sahip olan ve dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerimizin keyifle gezdiği birçok büyük sergiye ev sahipliği yaptık. Bu vizyonla antik Mısır’ın çocuk kralı olarak anılan TutAnkhAmun’un hazinelerini, İstanbul Akvaryum Etkinlik Merkezi’ne getiriyor olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

TutAnkhAmun Çocuk Kralın Hazineleri Sergisi’nin kapıları 5 Ekim’de açılacak. Sergi, hafta içi 10.00-19.00 hafta sonu 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Sergi kapsamında yılsonuna kadar antik Mısır’a ışık tutabilecek sohbetler ve deneyim odaklı etkinlikler gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

26 Eylül 2023
Hepsiburada üzerinden iPhone 15 Serisi Ön Siparişi Rekor Kırdı!

Apple’ın 12 Eylül tarihinde gerçekleştirdiği Wonderlust etkinliğinde tanıttığı iPhone 15 serisi için Hepsiburada üzerinden 22 Eylül’ün ilk dakikalarından itibaren ön sipariş verilirken, ilk yarım saatte alınan ön sipariş rekor sayıya ulaştı.

Ön sipariş verilen Apple ürünleri arasında iPhone 15 Pro serinin en çok satın alınan ürünü oldu. iPhone 15 serisinin Hepsiburada üzerinden aldığı trafik de geçtiğimiz sene tanıtılan iPhone 14’e göre yüzde 160 arttı.

22 Eylül ön sipariş döneminde satın alınan ürünler 29 Eylül tarihinde teslim edilmeye başlanacak.  Hepsiburada ön sipariş sürecinde, müşterilerine özel Hepsiburada limiti ile ödeme kolaylığı ve 3 taksit fırsatı sunan tek platform olurken, satışa sunulan Apple ürünleri için satıcısı Hepsiburada olan siparişler saat 19.00'a kadar verildiği takdirde “Yarın Kapında” ile ertesi gün teslim edilecek. 

Hepsiburada’nın iPhone 15 serisi için gerçekleştirdiği ön siparişin yanı sıra dünyanın en popüler saati Apple Watch Series 9’da büyük ilgi gördü. Apple Watch Series 9, performansını ve yeteneklerini artıran yeni S9 SiP, yeni sihirli çift dokunuş hareketi, daha parlak bir ekran, şimdi sağlık verilerine erişip bunları kaydedebilen daha hızlı aygıt içi Siri, iPhone için Tam Konum Bulma ve daha fazlasıyla şimdi her zamankinden daha güçlü.

Dayanıklı, renkle işlenmiş arka cama ve konturlu kenarlara sahip göz alıcı bir tasarım, Dynamic Island, 2 kat Telefoto özellikli 48 MP Ana Kamera ve USB-C ile, iPhone 15 ve iPhone 15 Plus büyük yeniliklerle geliyor. iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max güçlü ve hafif titanyum tasarım, yeni konturlu kenarlar, yeni bir Eylem düğmesi ve kamerada güçlü gelişmelerin yanı sıra ileri seviye performans ve mobil oyunlar için A17 Pro çip ile kullanıcılara sunuluyor. 

Tüm Apple ürünlerinin detaylı incelemeleri, teknik özellikleri için apple.com/tr adresi ve fiyat bilgileri ve ön sipariş için Hepsiburada sayfaları ziyaret edilebilir.

25 Eylül 2023