Tgrt Haber

Faruk Arvas Yazıları

Medicana Sağlık Grubu’ndan İstanbul Avrupa Yakası’na yeni yatırım: Medicana Ataköy Hastanesi açıldı

Kurulduğu 1992 yılından bu yana 10 binin üzerinde çalışanı ile hastalarına modern tıbbın son imkanlarını sunan Medicana Sağlık Grubu’nun, İstanbul Avrupa Yakası’nda yaptığı yeni yatırımı Medicana Ataköy Hastanesi açıldı. İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Samsun, Sivas ve Bursa'da yer alan hastaneleriyle uluslararası standartlarda sağlık hizmeti sunan Medicana Sağlık Grubu’nun yeni hastanesi hem İstanbul’a hem de yurt dışı hastalarına modern ve son dönem hastane mimarisiyle birçok branşta sağlık hizmeti sunuyor. Medicana Sağlık Grubu’nun, İstanbul Avrupa Yakası’ndaki yeni yatırımı olan Medicana Ataköy, SGK anlaşmasıyla birlikte herkes için erişilebilir sağlık hizmeti veriyor.

Medicana Sağlık Grubu’ndan 400 milyon dolar değerinde dev sağlık yatırımı

İstanbul’da Ataköy’ün ardından Zincirlikuyu’da da yeni bir hastane açacak olan Medicana Sağlık Grubu ilk yurt dışı yatırımını ise Bosna’da yapıyor. Cumhuriyetin 100’üncü yılında sektöre üç yeni sağlık kurumu kazandıracak olan grup, toplamda 400 milyon dolarlık bir yatırıma imza atıyor.

Hasta ve hasta yakınları için otel konforunda deniz ve şehir manzaralı hasta odaları

Yeşil ve mavinin birleştiği Ataköy sahil hattında bulunan Medicana Ataköy Hastanesi, hem yurt içi hem de yurt dışı hastalarının birçok sağlık beklentisini karşılıyor. Otel konforunda tasarlanan hasta odaları ve bekleme alanlarına sahip olan Medicana Ataköy’de king, süit ve standart oda seçeneklerinin yanı sıra muayene ve işlem aralarında çocukların keyifli vakit geçirmeleri için kurulan pediatri servisleri yer alıyor.
Ayrıca Ataköy sahilinde bulunan hastanenin birçok odası deniz gören manzarasıyla hem hastaya hem de hasta yakınlarına iyi geliyor. Medicana Ataköy’de hasta ve yakınları ile çalışanların konforu için her ayrıntı düşünülürken; hasta bekleme odaları, poliklinikler, doktor ve hasta odaları herkesin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı. Ameliyathaneler, poliklinikler sanatın iyileştirici yönüyle ve hasta-hekim konforu düşünülerek özel olarak dizayn edildi ve güncel teknolojiyle donatıldı.

Son teknoloji, modern sağlık vizyonu Ataköy’de

Teknolojinin son imkanlarıyla donatılan hastanede alanında uzman hekim kadrosu ve deneyimli sağlık personelinin yanı sıra tüm tanı ve tedavilerin yapılacağı güncel ve yenilenen teknolojik cihazlar da bulunuyor. Hem cerrahi branşlarda hem de fizik tedavi branşında robotik cerrahi ve rehabilitasyon imkanları kullanılıyor. Hastaneye gelme imkanı bulunmayan hastalar için Medicana Ataköy, Evde Sağlık Hizmeti’ni de vereceği hizmetler kapsamında sunuyor. Evlerinden çıkamayan hastaları hekimler evlerinde ziyaret ediyor ve gerekli sağlık hizmetlerini veriyor. Medicana Ataköy’de hem kadro hem de teknolojik altyapı olarak gelişmiş tanı ve tedavi merkezleri yer alıyor.

Birçok branşta sağlık hizmeti sunuyor

Modern mimari yapısı, uzman kadrosu ve teknolojik donanımıyla uluslararası hastaların da tedavi olmak için tercih edeceği bir hastane olan Medicana Ataköy, acil servis, anestezi ve ağrı polikliniği (algoloji), yoğun bakımlar, beyin ve sinir cerrahisi, biyokimya, çocuk sağlığı ve hastalıkları, çocuk cerrahisi, dermatoloji, ağız ve diş sağlığı, enfeksiyon hastalıkları, fizik tedavi ve rehabilitasyon, endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları, gastroenteroloji, genel cerrahi, göğüs cerrahisi, girişimsel radyoloji, göğüs hastalıkları, göz hastalıkları, iç hastalıkları, kadın hastalıkları ve doğum, kardiyoloji, kulak burun boğaz, medikal onkoloji, nöroloji, radyoloji, ortopedi ve travmatoloji, üroloji ve psikiyatri bölümleriyle hizmete açıldı.

“Herkes için erişilebilir sağlık hizmeti sunacağız”

Medicana Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Bozkurt, Medicana Ataköy ile ilgili şunları söyledi:
“Medicana Sağlık Grubu olarak Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında sektöre üç yeni sağlık kuruluşu kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İstanbul’da Ataköy’de yeni hastanemizi açtık. Zincirlikuyu’da da yakın zamanda açmaya hazırlanıyoruz. İlk yurt dışı yatırımımızı ise Bosna’ya yapıyoruz. Herkes için erişilebilir sağlık hizmetini sunmayı hedeflerken sağladığımız binlerce istihdam ile Türk ekonomisine katkı sağlamanın gururunu yaşıyoruz. Sağlık sektörüne kazandırdığımız Medicana Ataköy Hastanemiz İstanbul’un en güzel bölgelerinden birinde yer alıyor. Medicana Sağlık Grubu olarak İstanbul Avrupa Yakası’na kazandırdığımız önemli bir yatırımımız. Medicana Ataköy, konumu, mimarisi, uzman kadrosu ve teknolojik altyapısı itibariyle uluslararası sağlık merkezi haline gelecek bir hastane. Bu hastanemizde herkes için erişilebilir sağlık hizmeti veriyoruz. Amacımız herkes için sağlık hizmetini en iyi şekilde sunmak.”

15 Eylül 2023
‘CANiK markası dünyanın en büyük orta kalibre top üreticisi firmalarından biri olacak’

Milli uçaksavar ailemiz ve uzaktan kumandalı komuta sistemlerimizin ardından Birleşik Krallık merkezli AEI Systems’ı da satın alarak dünyada orta kalibre top üreten yegâne firmadan biri olduk. Tüm dost ve Müttefik ülkelerin gözdesi haline gelerek ihracat hızımızı artırıyoruz. Samsun Yurt Savunma grup şirketlerinin 5 yıl içinde toplam cirosunun 350 milyon dolar olmasını hedefliyoruz. Küresel pazarda dünyanın en büyük 5 firmasından biri olacağız” dedi.

Dünyanın en büyük 6'ncı hafif silah üreticisi CANiK, küresel arenadaki gücünü yeni yatırım ve stratejilerle büyütmeye devam ediyor. Türkiye’nin savunma sanayi alanında önde gelen şirketlerinden CANiK’in global ihracat odaklı fuar serüveni, Polonya’nın ardından İngiltere’de sürüyor. CANiK, 12-15 Eylül 2023 tarihleri arasında İngiltere'nin başkenti Londra'daki dünyanın önde gelen ve en prestijli fuarlarından biri olan Uluslararası Savunma ve Güvenlik Ekipmanları Fuarı’nda  (DSEI 2023) yerini aldı.
Geçtiğimiz yıl orta kalibre top üretimi yapan köklü İngiliz şirketi AEI Systems’ı satın alan CANiK, bu alanda geliştirdiği en yeni ürünlerini Londra’da sergiledi. Fuarda, Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı IDEF’23’te ilk kez görücüye çıkan, milli uçaksavarımızın en hızlı ve en yeni üyesi CANiK M3 ve grup şirketi UNIROBOTICS tarafından geliştirilen milli uzaktan komutalı stabilize silah (UKSS) kule ailesi, İngiltere’de dünyaya tanıtıldı. 

‘İhracat şampiyonluğumuzu sürdürüyoruz’

DSEI 2023’te Türkiye’den basın mensuplarını da ağırlayan CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, “CANiK olarak Avrupa’nın önemli başkentlerinden İngiltere’de ürünlerimizi Türk bayrağımızın altında gururla sergilediğimiz için heyecan duyuyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında katma değerli ürünlerimizle, ülkemizin güçlü bir geleceğe taşınmasına katkı sağladığımız için mutluyuz. Bugün Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği’nin verilerine göre; ateşli silahlar kategorisinde ihracat şampiyonuyuz.  Küresel pazarın en büyük 6'ncı hafif silah üretici firması olarak üretimimizin yüzde 95'ini dünyanın dört bir kıtasında 70 ülkeye ihraç ediyoruz. Yeni yatırım hamlelerimizle büyümemizi iç ve yurt dışı pazarlarda hızlandırıyoruz” dedi.

Orta kalibre top ürünleri dünyada kritik bir önem kazandı

Şu an Türkiye'de 450 bin tabanca, 5 bin makineli tüfek ve 250 uzaktan kumandalı kule kapasitesine ulaştıklarını söyleyen Cahit Utku Aral, 5 sene içerisinde tüm grup şirketlerinde toplam 350 milyon doların üzerinde satış hedeflediklerini söyledi.  Cahit Utku Aral en son İngiltere'ye yapmış oldukları yatırım ve yatırımın getirmiş olduğu kazanımlar hakkında da şunları söyledi: "Birleşik Krallık merkezli AEI Systems’ı ailemize katmanın gururunu yaşıyoruz.  Bu alım sayesinde ülkemizde üretimi olmayan başta 30x113 mm top olmak üzere birçok orta kalibre top üretiminde Türkiye söz sahibi oldu. Toplar hem İngiltere'de hem de Türkiye'de üretilecek. Dünyada kullanımı yaygınlaşan söz konusu toplar, kritik bir önem kazandı. Bu önemli yatırım sayesinde CANiK, hafif silahlarda sağlamış olduğu üstün başarılarından sonra orta kalibre topları da ürün gamına yerleştirmiş oldu. Ayrıca CANiK, yine bu yatırım sayesinde dünyada 30x113 mm top üreten 3 firmadan biri haline geldi.”

İngiltere’de geliştirme, üretim ve montaj faaliyetleri devam edecek

AEI Systems’ın, orta kalibre toplarda bir marka olmayı sürdüreceğini belirten Cahit Utku Aral, “AEI Systems'ın Birleşik Krallık'taki tesislerinde geliştirme, üretim ve montaj faaliyetleri artarak devam edecek. Üretim faaliyetleri ise özellikle 'Made in UK' ibaresinin kullanılmasını sağlayacak ölçüde, AEI Systems ve Birleşik Krallık’taki ekosistem bünyesinde gerçekleştirilecek. 5 sene sonunda orta kalibre top satış cirosunun yıllık 100 milyon doların üzerine çıkmasını hedefliyoruz. AEI Systems operasyonuna şirket iştiraklerimizden UNIROBOTICS de destek verecek. UNIROBOTICS orta kalibre topların ihtiyacı olan yüksek teknoloji, yenilikçi ve rekabetçi silah kulesi entegrasyonu çözümleri sunmaktadır. Bu çözümlerin ilk meyvesi ise UNIROBOTICS'in 30x113 mm top ile donatılan TRAKON 30 kulesidir. 30x113mm top; çok çeşitli mühimmatı atma özelliği ve düşük geri tepmesi sayesinde 4x4 kara araçları ve ufak botlar dahil tüm platformlara ister uzaktan kumandalı ister operatör kumandalı mesnetler ile entegre edilebilmektedir. 30x113 mm topların kara ve deniz araçlarında kullanımı son yıllarda giderek artsa da bu silahlar uzun süredir döner ve sabit kanatlı hava araçlarının temel silahını teşkil etmekte olup, özellikle yüksek infilaklı mühimmat atma kabiliyeti ile önemli bir güç çarpanı haline gelmektedir” dedi. 

14 Eylül 2023
TEMSA ve CaetanoBus Türkiye’nin ilk şehirler arası hidrojenli otobüsünü 2024’te banttan indirecek

Yapılan anlaşma uyarınca geliştirilecek hidrojenli otobüs, 1.000 kilometreye kadar menzil seçeneği sunacak. TEMSA’nın Adana’daki tesisinde üretilecek hidrojen yakıtlı şehirler arası otobüsün ilk prototipinin 2024 yılında tamamlanması ve otobüsün 2025 yılında seri üretime geçmesi hedefleniyor.

Sürdürülebilirliği küresel büyüme stratejisinin merkezine koyan TEMSA, elektrikli araçlardaki tecrübesini şimdi de hidrojenli araçlara taşıyor. Her yıl cirosunun yaklaşık yüzde 5’ini Ar-Ge faaliyetlerine ayıran ve bu çalışmalar neticesinde bugün elektrikli araçlarda dünyanın önde gelen üreticileri arasında yerini alan TEMSA, sıfır emisyonlu ürün gamını genişletecek önemli bir Ar-Ge iş birliğine imza attı. 

Portekiz merkezli sıfır emisyonlu otobüs üreticisi CaetanoBus ile imzalanan Ortak Geliştirme Anlaşması (Joint Development Agreement) kapsamında, iki şirket hidrojen yakıtıyla çalışan bir şehirler arası otobüs geliştirecek. Anlaşma kapsamında, CaetanoBus’ın şehir içi otobüslerinde kullandığı Toyota hidrojen yakıt hücresi teknolojisi (Hydrogen fuel cell), TEMSA mühendislerinin elektrikli ve uzun yol otobüs tecrübesiyle birleştirilerek TEMSA HD platformuna entegre edilecek.

1.000 KİLOMETREYE KADAR MENZİL SEÇENEĞİ SUNACAK

TEMSA ve CaetanoBus Ar-Ge ekiplerinin ortak çalışması ile geliştirilecek ve TEMSA’nın Adana tesisinde üretilecek hidrojen yakıtlı şehirler arası otobüsün ilk prototipinin 2024 yılında tamamlanması ve otobüsün 2025 yılında seri üretime geçerek hidrojenli otobüs pazarında yer edinmesi hedefleniyor. Söz konusu otobüsün, farklı yol ve coğrafya koşullarına göre yaklaşık 1.000 kilometrelik menzili tek depoyla kat edebilmesi planlanıyor.
Bugüne kadar 8’i elektrikli, 1’i ise hidrojenli olmak üzere 9 farklı modeli sıfır emisyonlu ürün gamına ekleyen TEMSA, bu araçla birlikte söz konusu ürün gamındaki araç sayısını 10’a çıkaracak. Ayrıca, ASELSAN ile birlikte Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otobüsünü geliştiren TEMSA, bu projeyle birlikte, bir ilke daha imza atacak ve Türkiye’nin ilk şehirler arası hidrojenli otobüsünü Türkiye’de yollara çıkarmak için öncü bir rol üstlenmiş olacak.

İKLİM ACİL DURUMUNA YÖNELİK ATTIĞIMIZ ORTAK BİR ADIM

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TEMSA CEO’su Tolga Kaan Doğancıoğlu, bugün dünyanın karşı karşıya olduğu iklim acil durumu gerçekliğinde, sürdürülebilirliğin bir iş modeli olarak kurgulanmasının önemine dikkat çekerken, “İş ve güç birliğinin, her zamankinden daha önemli olduğu bir dönemdeyiz. CaetanoBus ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğimizin odağında da bu anlayış var. Bu iş birliğini, sektörün iki önemli üreticisinin, iklim acil durumuyla mücadele ve sürdürülebilirlik taahhütleri doğrultusunda, daha iyi bir dünyaya attıkları ortak bir adım olarak görüyoruz. Öte yandan, sürdürülebilirlik konusunda bugün en önemli ihtiyacımız, laboratuvarlarımızda geliştirdiğimiz teknolojileri dünyanın, insanlığın kullanımına sunmak. Bu teknolojileri, dört duvarı çevrili, steril, ortamlardan çıkararak ticarileştirmek. Aslında bir anlamda, sözden aksiyona geçmek. O yüzden de bu iş birliğini, kendi sektörümüzde oluşturacağı etki gücü açısından da son derece kıymetli buluyoruz” dedi.

Bugün daha çok elektrikli araçlar üzerinden okunan sıfır emisyonlu araç devriminin, şehirler arası yolculuklara yeterli şekilde yanıt veremediğini sözlerine ekleyen Tolga Kaan Doğancıoğlu, “Burada da en büyük problem şüphesiz menzil konusu. Dolayısıyla sıfır emisyonlu araç devriminden bahsedebilmemiz için elektrikli ve hidrojenli araçları bir bütünün iki yarısı olarak ele almamız gerekiyor. CaetanoBus bugün hidrojen teknolojisinde dünyanın en önde gelen şirketleri arasında yer alıyor. Biz TEMSA olarak, üretim tarafındaki gücümüzü ve teknolojik altyapımızı, iş ortağımızın hidrojen alanındaki bilgi birikimiyle birleştirerek, sektördeki bu devrime öncülük etmek istiyoruz. Kardeş şirketimiz Skoda Transportation ile geliştirdiğimiz ve geçtiğimiz dönemde Prag’da yollara çıkardığımız şehir içi hidrojenli araçlarımızın yanında şimdi de bu teknolojiyi şehirler arası yolculuklara entegre ederek, sürdürülebilir ulaşım konusunda öncü bir adım atıyoruz” diye konuştu.

İSTANBUL’DAN ADANA’YA SIFIR EMİSYONLU ULAŞIM

Geliştirilecek otobüsün, menzil sorununa çok kapsamlı bir çözüm sunacağının altını çizen Tolga Kaan Doğancıoğlu sözlerini şöyle tamamladı: “Farklı yol ve coğrafya koşullarında, otobüsümüzün menzili 1.000 kilometreyi aşabilecek. Diğer bir ifadeyle, bu otobüs, İstanbul’dan yola çıktıktan sonra, hiç yakıt almadan, Adana’ya rahatlıkla ulaşabilecek ya da Paris’ten hareket eden aracımız yine hiç durmadan Berlin’e varabilecek. Bu teknoloji, şehirler arası yolculuklarda hem yolculara hem de operatörlere yepyeni bir deneyim imkanı sunacak. TEMSA ve CaetanoBus Ar-Ge ekiplerinin ortak çalışması ile TEMSA Adana tesisinde üretilecek hidrojen yakıtlı şehirler arası otobüsün ilk prototipinin 2024 yılında tamamlanmasını ve otobüsün 2025 yılında seri üretime geçerek hidrojenli otobüs pazarında yer edinmesini bekliyoruz.”

HİDROJENLİ ARAÇLAR NASIL ÇALIŞIYOR?

•    Hidrojenli araçlarda, elektrikli araç bataryalarındaki hücrelere benzer şekilde bataryalar ve hidrojen yakıtını elektriğe dönüştüren, anot katot ve ince membrandan oluşan bir hidrojen yakıt hücre yapısı bulunuyor. 
•    Bu hücrelerde oksijen ve hidrojen molekülleri kimyasal reaksiyona girerek su ve elektrik elde ediliyor. 
•    Araçların da tıpkı benzinli otomobillerdeki egzoz borusuna benzer bir atık çıkış sistemi bulunuyor. Ancak hidrojenle çalışan araçlarda açığa çıkan yan ürün sadece su buharı oluyor.
•    Hidrojenli araçların depoları tıpkı benzinli araçlar gibi hidrojen yakıt istasyonlarında dolduruluyor. Neredeyse benzin ya da dizel motorlu araçlardakine benzer bir sürede depoyu doldurmak mümkün oluyor. 
•    Bir kilo sıkıştırılmış hidrojen, benzinden 11 kat daha yoğun bir enerji sağlıyor. Hidrojenli araçlarda hidrojenden elektrik üretimi sürekli olduğundan, daha az kapasiteli batarya paketleri yeterli oluyor. Bu sayede hidrojenli araçlar, elektrikli araçlara göre çok daha uzun mesafe kat edebiliyor.

Sabancı Holding ve PPF Group ortaklığında faaliyet gösteren TEMSA, bugüne kadar Adana’daki üretim tesisinde 130 binden fazla aracı banttan indirirken, dünyanın 70’e yakın ülkesine 15 binden fazla araç ihraç etmeyi başardı. 

 

13 Eylül 2023
58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun tanıtım toplantısı yapıldı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından 23-30 Nisan için planlanan TUR, 6 Şubat'taki depremler nedeniyle 8-15 Ekim'de gerçekleştirilecek. 8 Ekim'de Alanya-Antalya etabıyla start alacak yarış, 15 Ekim'de İstanbul-Sultanahmet etabıyla sona erecek.

Bu yıl 58. kez düzenlenecek organizasyonun tanıtım toplantısı, Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleştirildi.

Toplantıya Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mehmet Tuncer, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın ile davetliler katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan Mehmet Tuncer, TUR hakkında bilgi vererek, "Bu muhteşem organizasyonun ülkemizde sporun gelişimi açısından çok önemli bir rolü var. Cumhurbaşkanlığı olarak bu organizasyonu himaye etmemizdeki esas amaç; toplumda bisiklet sevgisinin yerleşmesi, gençlerin bisiklete olan bağının artması. Diğer amacımız da turizm ve ülkemizin tanıtımını sağlamak. Ülkemizin eşsiz doğasına sahip güzide yerler, tüm dünyada canlı yayınlarda izleniyor. Geçen yılki yarış, 615 milyon haneye ulaştı." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı Türkiye Yüzyılı'na vurgu yapan Tuncer, "Son zamanlarda sporda kazanılan zaferler ülkemizi gururlandırmaktadır. Her zaman sporun ve sporcunun yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımız, bisiklet sporunun da destekçisi olmuştur. Yarım asırdan fazla devam eden bu muhteşem organizasyonda katkısı bulunan herkese teşekkür ediyoruz. Bu yılki organizasyonda da Sayın Cumhurbaşkanımız adına kazasız, başarılı bir yarış olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

Murat Kocakaya da, Türkiye'nin yine çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağını belirterek, "Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, dünyanın en iyi bisikletçilerinin mücadelesine tanıklık edecek. Organizasyon, halkımıza sporu sevdirme dışında ülkemizin çok değerlerini, doğal güzelliklerini dünyaya tanıtması açısından çok önemli. Organizasyona emeği geçenlere şahsım ve Bakanlığımız adına teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Müftüoğlu: "TUR, hem Türkiye'de hem de dünyada çok önemli bir marka"

Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu ise Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun hem Türkiye hem de dünya bisikletinde bir marka olduğunu dile getirdi.

Müftüoğlu, bisiklet sporuna desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a teşekkür etti.

Bu yılın bisiklet açısından iyi geçtiğini aktaran Müftüoğlu, "Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, hem Türkiye'de hem de dünyada çok önemli bir marka. Organizasyon olarak çok önemli bir yılı geçiriyoruz. Dokuz tane uluslararası tek gün yarışı ve 7 tane tur düzenledik. Sportif başarı açısından da tarihi bir yıl geçiriyoruz. 2022'de göreve geldiğimizde daha Konya Velodromu açılmamıştı. Sporcularımızı Bulgaristan ve Yunanistan'a antrenmana götürdük, seçmeler yaptık. Türkiye adına gururlandıracak Ramazan Yılmaz kardeşim ortaya çıktı. Avrupa Şampiyonası'nda bir gümüş, bir bronz madalya kazandı. Geçen hafta çok iyi yarıştığı finalde son andaki hatası yüzünden dünya beşincisi oldu. Dünya şampiyonalarında tarihteki en önemli başarılarımızı aldık." diye konuştu.

Müftüoğlu, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için televizyon yayınının başladığı 2008'in milat olduğuna değinerek, "TUR, sadece spor olarak algılanmıyor. Çok önemli bir tanıtım aracı. Turizm, ülkemizin önemli gelir kaynaklarından bir tanesi. Bisiklet ailesi olarak ülkemize katkı sağlamaya çalışıyoruz. Geçen yıl yapılan yayınlar, 615 milyon hanede, 1,5 milyar insana ulaştı. Bu yılki hedefimiz 2 milyar insanın üzerine çıkmak için çaba sarf ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yarış direktörlerinden Mutlu Erçevik parkurlar hakkında bilgi verdi. Toplantı, sponsorlara plaket verilmesiyle sona erdi.

- Parkur

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda sporcular, toplamda 1231,2 kilometre boyunca pedal çevirecek.

Tour of Türkiye 2023'de parkurlar şöyle:

1. Etap: 8 Ekim 2023 Alanya-Antalya (134 km)

2. Etap: 9 Ekim 2023 Kemer-Kalkan (165 km)

3. Etap: 10 Ekim 2023 Fethiye-Babadağ (102,9 km)

4. Etap: 11 Ekim 2023 Fethiye-Marmaris (162,1 km)

5. Etap: 12 Ekim 2023 Marmaris-Yalıkavak (180,5 km)

6. Etap: 13 Ekim 2023 Bodrum-Selçuk (193,2 km)

7. Etap: 14 Ekim 2023 Selçuk-Manisa-İzmir (159,8 km)

8. Etap: 15 Ekim 2023 İstanbul-Sultanahmet (133,7 km)

- 14 ülkeden 24 takım, 168 bisikletçi

Toplam 14 ülkeden 24 takımın katılacağı TUR'da 168 bisikletçi pedal çevirecek.

Organizasyonda dünyanın en önemli profesyonel takımlarının, dünya ve olimpiyat madalyalı sporcuları ile Türk bisikletçiler ve genç yetenekler mücadele edecek.

Yarışta Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Belçika, ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Hollanda, İspanya, İsviçre, İtalya, Japonya, Kazakistan, Kolombiya, Romanya, ve Yeni Zelanda'dan takımlar katılacak.

Fransa Bisiklet Turu (Tour de France) ile İtalya Bisiklet Turu'ndaki (Giro d’Italia) gibi Grand Tour'larda etap kazanan ve en iyi sprinter unvanı elde eden, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda ilk sırada tamamladığı 11 sprint etabı ile etap galibiyeti rekorunu elinde tutan ünlü İngiliz bisikletçi Mark Cavendish, Kazakistan'ın Astana Takımı ile start alacak.

Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) dünya sıralamasında 7. sırada yer alan, 2023 Tour de France'da yeşil mayo lideri olan ve Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda 2021 ve 2022 yıllarında 3 etap zaferi kazanan Belçikalı genç bisikletçi Jasper Philipsen, Alpecin takımı ile gelen bir diğer yıldız isim olarak dikkati çekiyor.

Hollanda Milli Takımı'nın dünya şampiyonu sporcuları Havik Yoeri ve Van Schip Jan-Willem gibi önemli isimler 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda mücadele verecek.

- Takımlar

Tour of Türkiye 2023'e 4 Dünya Turu, 7 Pro Takım, 4'ü Türk olmak üzere 12 kıtalararası takım ile 1 Milli Takım katılacak.

Organizasyonun UCI kategorilerine göre takım listesi ise şöyle:

Dünya Turu: Alpecin-Deceuninck (Belçika), Astana Qazaqstan Team (Kazakistan), Bora-Hansgrohe (Almanya), UAE Team Emirates (Birleşik Arap Emirlikleri)

Pro Takım: Bingoal WB (Belçika), Burgos-BH (İspanya), Corratec Selle (İtalya), Eolo-Kometa Cycling Team (İtalya), Green Project-Bardianicsf-Faizine (İtalya), Q36.5 Pro Cycling Team (İsviçre), Team Novo Nordisk (ABD)

Kıtalararası: Abloc CT (Hollanda), Beykoz Belediyespor, Konya Büyükşehir Belediyespor, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Pro Team, Spor Toto Cycling Team (Türkiye), Bike AID, P&S Benotti (Almanya), Global 6 Cycling (Yeni Zelanda), Shimano Racing (Japonya), Sofer-Savini DUE-OMZ (Romanya), Tarteletto-Isorex (Belçika), Team Medellin-EPM (Kolombiya)

Milli takım: Hollanda

- Mayolar

TUR'da pedal çevirecek sporcular, 4 farklı mayoyu giymek için mücadele verecek.

Organizasyonda turkuaz mayo, yarışın genel klasman lideri olan sporcunun üstünde olacak. En iyi tırmanışçılar kırmızı mayoyu giyerken, sprint kapıları arasında en yüksek sürate ulaşacak bisikletçiler ise yeşil mayoyu taşıyacak.

Türkiye güzellikleri prim kapılarını birinci sırada geçen sporcular da beyaz mayoyu giymeye hak kazanacak.

Beyaz mayo ile her prim geçişinde Türkiye'nin doğal güzelliklerine ve tarihi zenginliklerine vurgu yapılacak.

- Eurosport ve TRT Spor yayımlayacak

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, bu yıl da Eurosport ve TRT Spor'dan canlı yayımlanacak.

Birçok televizyon kanalı ve medya kuruluşunun yakından takip edeceği yarış, yayınlanacak özel içeriklerle sporseverlere ulaştıracak.

Türkiye'nin en önemli spor tanıtım güçlerinden biri olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, böylece 8 gün boyunca dünya bisikletinin gündeminde en üst sıralarda yer alacak.

12 Eylül 2023
Online dil öğrenme platformu Preply, Plaza Türkçesine mercek tuttu

Artan küreselleşme, gelişen teknoloji, dijital platformların yaygınlaşması gibi pek çok faktör, ortaya özellikle büyükşehirlerde yaşayan ve çok uluslu şirketlerde, yeni nesil girişimlerde, ajanslarda çalışanların konuştuğu yeni bir dil çıkardı. Yer yer alay edilen ama yine de kullanılmaktan vazgeçilmeyen Plaza Türkçesi hakkında tartışmalar sürerken, online yabancı dil öğrenme platformu Preply, konuya ilişkin kapsamlı bir araştırmaya imza attı.

Plaza Türkçesi ne kadar kullanılıyor, hangi sektörler Plaza Türkçesini daha çok kullanıyor, Plaza Türkçesi kullananların gerekçeleri neler gibi sorulara odaklanan araştırma kapsamında, Plaza Türkçesinin en çok kullanılan kelimelerini içeren bir Plaza Türkçesi sözlüğü de yayımlandı. Katılımcıların en çok rahatsızlık duyduğu Plaza Türkçesi ifadelerinin de derlendiği araştırmanın sonuçlarını açıklıyoruz. 

Plaza Türkçesini sordu

Online İngilizce kursu, online İspanyolca kursu, online Fransızca kursu, online Almanca kursu gibi seçenekleriyle ana dilini konuşan dil eğitmenlerini online platformda dil öğrenmek isteyenlerle buluşturan Preply tarafından yapılan Plaza Türkçesi Araştırması’na 470 kişi katıldı. Online bir anket üzerinden kendilerine sorulan soruları yanıtlayan katılımcılar, Plaza Türkçesine ilişkin temel trendleri de ortaya koydu. Preply, derlediği sonuçları ve araştırma bulgularını internet sitesinde yayımladı.

En çok kullanılanlar

Dört kişiden birinin, günde birkaç kez Plaza Türkçesi kullandığını ortaya koyan Preply araştırması, %32’lik bir kesimin, Plaza Türkçesi başlığı altında değerlendirilen ifadeleri haftada birkaç kez kullandığını ortaya koydu. Katılımcıların en çok kullanıldığını düşündükleri ifadeleri belirledikleri sorunun çıktılarına göre beyaz yakalıların favori Plaza Türkçesi kelimeleri, sırasıyla “toplantı set etmek”, “brainstorming yapmak” ve “discuss etmek” olarak öne çıktı. En az kullanılan ifadeler arasında ise “attach etmek”, “forward etmek” ve “painpoint’i bulmak” ifadeleri sıralandı. 

“Yapıyor olacağız” rahatsızlık veriyor

Katılımcılar, “toplantı set etmek” ifadesinin kendilerini en çok rahatsız eden plaza jargonu olduğunu kaydetti. Toplantı ayarlamak, toplantı tarihi belirlemek gibi anlamlara gelen “toplantı set etmek” ifadesini “task açmak” izlerken, Türkçede bulunmayan bir fiil çekimi olan ve İngilizcede “future continuous tense” olarak bilinen “-yor olacağız” kullanımının da beyaz yakalılara rahatsızlık verdiği ortaya çıktı. Genelde “yapıyor olacağız”, “bakıyor olacağız” gibi kullanımlarla karşımıza çıkan bu çekim, beyaz yakaların duymaktan hoşlanmadığı Plaza Türkçesi kavramlarından biri olarak yer aldı. 

İngilizce ve Almanca öne çıkıyor

Plaza Türkçesi kullanan kişilere yöneltilen sorulardan birinde, bu kişilerin Türkiye’de sürdürdükleri kariyerlerinde Türkçe dışında kullandıkları ikinci dil tespit edildi. Buna göre, 10 kişiden 7’si için iş hayatında Türkçeden sonra kullandıkları ikinci dil İngilizce oldu. İngilizceyi Almanca, Fransızca, İspanyolca, Rusça ve diğer diller izlerken araştırma katılımcıları, ikinci dil seviyelerini genellikle “iyi” olarak tanımladı. Çok iyi, iyi, orta, kötü, çok kötü skalası üzerinden ikinci dil seviyelerini değerlendiren 470 katılımcıdan %40’ı dil seviyesini “iyi” olarak nitelendirirken, “çok iyi” olarak tanımlayanların oranı %25 olarak ölçüldü. 

Plaza Türkçesi Türkçeye zarar vermiyor, çünkü…

470 kişiyle gerçekleştirilen araştırmada, beyaz yakalı olarak da tabir edilen plaza çalışanlarının, genel olarak Plaza Türkçesinin Türkçeye zarar vermediğini düşündüğü görüldü. Yalnızca 5 kişiden biri, Plaza Türkçesi kullanmanın Türkçeyi kirlettiğine, zarar verdiğine inandığı ve bu konuda katı olduğu tespit edilirken, bu soruya “kesinlikle düşünmüyorum” ve “düşünmüyorum” yanıtlarını verenlerin oranı yaklaşık %60 olarak kaydedildi. Plaza Türkçesinin genel anlamda Türkçeye zarar vermediğini savunanların temel argümanları ise iş dünyasının uluslararası doğası (%40), terimlerin kesin ve hızlı ifade edilmesi (%25), profesyonellik ve modernlik imajı (%20), verimli ve kısa iletişim (%15), küresel teknoloji ve trendlere uyum (%10) şeklinde dağılım gösterdi.

 

12 Eylül 2023
Final maçında Fenerbahçe’yi yenen Kasımpaşa, şampiyon oldu

Ekim ayında başlayacak olan U14 ligi öncesi Türkiye’nin önde gelen takımları Gölcük’te düzenlenen Yeşili Koruyan Gençler Turnuvası'nda buluştu. Çekişmeli mücadelelerin oynandığı turnuvaya Fenerbahçe, Beşiktaş, Kasımpaşa, Başakşehir, Samsunspor, Karagümrük, Adana Demirspor, Kocaelispor ve Gölcük Karadeniz takımları katıldı. İki gurup halinde yapılan maçlarda guruplarında ilk iki sırayı alan takımlar, çapraz eşleşme ile yarı final oynadı. Yarı finalde galip gelen Fenerbahçe ve Kasımpaşa finalde kozlarını paylaştı.

Şampiyonluğu getiren gol Ömer Faruk Cengiz’den geldi

Büyük çekişmeye sahne olan final karşılaşmasında Kasımpaşa'ya galibiyeti getiren gol, 20. dakikada Ömer Faruk Cengiz'den geldi. Yaklaşık 25 metreden Fenerbahçe kalecisini avlayan Ömer Faruk, takımına şampiyonluğu getirdi. Maç sonu büyük sevinç yaşayan Kasımpaşalı futbolcular, mutluluklarını aileleri ve hocaları ile paylaştı. Kupa törenin ardından Kasımpaşa U14 Teknik Direktörü Fırat Coşkun, tüm sporcuları tek tek kutladı.

Murat Cinemre: “Turnuva amacına ulaştı”

Yeşili Koruyan Gençler Turnuvası’nı düzenleyen Murat Cinemre, yaptığı açıklamada, "Gölcük Karadeniz Spor olarak, Bu turnuvayı her sene yapıyoruz. Çok özel takımlar geldi turnuvaya. Tamamı Süper Lig’den Fenerbahçe, Beşiktaş, Kasımpaşa, Başakşehir, Samsunspor, Karagümrük, Adana Demirspor ve ilimizin takımı Kocaelispor katıldı. Çok güzel ve maçlar oldu. Bir de bu çocuklar Türkiye şampiyonası oynayacak. Türkiye şampiyonası öncesi öncesi bu maçlar çok değerliydi. Bu anlamda çok harika atmosferde geçti maçlar. Ben bu turnuvanın amaca ulaştığını düşünüyorum. Katılan takımlara çok teşekkür ediyorum" dedi.

Toprak Adatepe: “Bir sonraki hedefimiz Türkiye şampiyonası”

Yaptığı kurtarışlarla turnuvanın en iyi kalecisi seçilen Toprak Adatepe, "En iyi kaleci seçildiğim için Kerem hocama çok teşekkür ederim. Onun sayesinde seçildim. Takım olarak biz zaten iyi bir takımız. Stres yapmadık, panik yapmadık. Golümüzü atıp, rahat rahat oyunumuza baktık. Fenerbahçe’yi 1-0 yendik. Bu daha ilk oldu. Tabii ki başarıların devamı gelecek. Bir sonraki hedefimiz Türkiye şampiyonası” ifadelerini kullandı.

Ömer Faruk Cengiz: “Hedefim milli takım”

Turnuvada attığı şık golle Kasımpaşa’ya şampiyonluğu getiren Ömer Faruk, "Öncelikle çok mutluyum. Hocalarıma ve takım arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İyi mücadele ettik. Hakkımız olanı aldık. Biz iyi bir takımız. Fırat hocamız maçtan önce bizi motive etti. 'Siz iyisiniz, bu maçı alacaksınız' dedi. Biz de çıkıp aldık. Bu şampiyonluğun benim golümle gelmesi, beni ayrıca mutlu etti. Bundan sonraki hedefim U14 Milli Takımı" şeklinde konuştu.

U14 Milli Takımı radarına giren oyuncular

Turnuvada oynadıkları oyunla göz dolduran oyuncular, bu seni kurulacak olan Türkiye U14 Milli Takımı teknik heyetinin de radarına girdi. Fenerbahçe'den Yusuf Kaya, Eren Bulut Meyre, Ahmet Aydın ve Güney Kakiz, Kasımpaşa'dan Toprak Adatepe, Ömer Faruk Cengiz milli takım hocalarının dikkatini çekmeyi başardı.

Yatırımlar meyvesini vermeye başladı

Yaklaşık 2 yıldır alt yapıya önemli yatırımlar yapan Kasımpaşa Futbol Kulübü, bu yatırımların meyvesini almaya başladı. Kasımpaşa altyapı antrenörlerinin bularak geliştirdiği genç futbolcular, başarılı olmaya devam ederken, milli takım yetkililerinin de radarına girdi. Kasımpaşa Futbol Kulübü CEO’su Serkan Reçber’in hedefi de alt yapıdan yetişerek 16 yaşında A takımda oynayan Yasin Özcan'dan sonra alt yapıdan yetiştirilen oyuncuları A takıma monte etmek.

12 Eylül 2023
Vuslat Derneği 10.000 Su Kuyusu Açtı! 

Afrika kıtasındaki su kıtlığı ve Asya kıtasındaki kirli su problemi, bu bölgelerde yaşayan insanların hayatlarını olumsuz yönde etkiliyor. Öyle ki kirli sudan kaynaklı dizanteri, kolera, tifo, ishal ve zatüre gibi bulaşıcı hastalıklar sebebiyle milyonlarca insan hayatını kaybediyor. 

Vuslat Derneği, Asya’da ve Afrika’da yaşanan bu olumsuz koşulları en asgari seviyeye indirmek için 21 yıllık çalışmalarına devam ediyor. Dernek, açtığı su kuyuları ile milyonlarca ihtiyaç sahibinin mutluluğuna vesile oldu.  

“Su Çözümleri” başlığı altında su kuyusu faaliyetlerini yürüten Vuslat Derneği, klasik tulumba sistemiyle inşa ettiği su kuyularına ek olarak çeşmeli su kuyusu, şebekeli su kuyusu ve şadırvanlar da açıyor.  

Derneğin açıklamasına göre çeşmeli su kuyuları; Afrika’da 6, Asya’da ise 7 çeşmeden oluşuyor. Bu çeşmeler vesilesiyle aynı anda birden fazla kişi temiz ve içilebilir sudan istifade edebiliyor. Hayırseverler yapacakları bağış ile isimlerine özel bir çeşme açtırabiliyor. Şebekeli su kuyuları ise 5.000 litreye sahip devasa su deposu, jeneratör ve yeraltından geçirilen şebeke boru sistemleri ile 1000 ailenin (yaklaşık 5.000 kişi) evine kadar temiz ve içilebilir su ulaştırabiliyor. Cami, medrese, yetimhane ve yurt gibi yapıların yanına inşa edilen şadırvanlar ise hem bu yapıları kullanan vatandaşların hem de bölge halkının su ihtiyacını gideriyor. 

10.000 su kuyusu açmanın mutluluğu ile çalışmalarına gayretle devam edeceklerini ifade eden Vuslat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Taştan, duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi: 

“Vuslat Derneği olarak nerede bir ihtiyaç sahibi var ise oraya uzanan bir el olmaya gayret ediyoruz. Kıymetli bağışçılarımızın vesilesiyle bugüne kadar 10.000 su kuyusu açtık, elhamdülillah. Bu kuyular, suya ulaşmakta sorun yaşayan ihtiyaç sahiplerinin su eksikliğini gideriyor. Özellikle Sudan iç savaşında açtığımız şebeke sistemli su kuyusu, şehrin genel su hatlarının hasar görmesi karşısında büyük bir ihtiyaca karşılık geldi. İç savaşa maruz kalan ve suya erişemeyen binlerce insan bu kuyumuzdan istifade etmeye devam ediyor. 

Açtığımız su kuyuları, bölge halkının temiz ve içilebilir su ihtiyacını karşıladığı gibi Afrika ve Asya’daki kardeşlerimizin bizlerle gönül köprüsü kurmalarına da vesile oluyor. Su kuyusu açtıkça pekişen kardeşliğimiz, ihtiyaçların giderilmesi kadar kıymetli.” 

Vuslat Derneği’nin su kuyusu çalışmalarına derneğin vuslat.org.tr web sitesinden ulaşabilir ve isminize özel su kuyusu açtırabilirsiniz. 

11 Eylül 2023
‘CANiK ile milli kulelerin ihracat yolculuğu başlıyor’

CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, “Yüksek katma değerli ürün ihracatımızı uzaktan kumandalı komuta sistemleri ile daha da yukarılara taşıyoruz. Yeni siparişlerle kilogram başı ihracatımızı 400 doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.  

Türkiye’nin savunma sanayi alanında önde gelen şirketlerinden CANiK’in global ihracat odaklı fuar serüveni, Polonya’nın ardından İngiltere ile devam ediyor. 5-8 Eylül’de gerçekleşen Doğu Avrupa’nın en eski savunma fuarı MSPO 2023’te önemli başarılara imza atan CANiK, İngiltere’de de yeni ihracat rekorları hedefliyor. CANiK, 12-15 Eylül 2023 tarihleri arasında İngiltere'nin başkenti Londra'daki dünyanın önde gelen ve en prestijli fuarlarından biri olan Uluslararası Savunma ve Güvenlik Ekipmanları Fuarı (DSEI 2023) için son hazırlıklarını tamamladı.

Yurt dışında ilk defa görücüye çıktı

Türkiye basının da yakından takip ettiği DSEI 2023’te CANiK, tüm ürün grupları ile birlikte tam
kadro yerini alıyor. Geçtiğimiz yıl dünyadaki üç orta kalibre top üreticisinden biri olan köklü İngiliz şirketi AEI Systems’ı satın alan CANiK, şimdi de Londra’da bir gövde gösterisine hazırlanıyor. CANiK, Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı IDEF’23’te sergilediği, yurtdışında ise ilk defa Polonya’da görücüye çıkardığı milli uçaksavarımızın en hızlı ve en yeni halkası CANiK M3 ve grup şirketi UNIROBOTICS tarafından geliştirilen milli uzaktan komutalı stabilize silah (UKSS) kule ailesini, İngiltere’de dünyaya tanıtacak.

‘Kilogram başı ihracatımızı 400 doların üzerine çıkaracağız’

CANiK Genel Müdürü Cahit Utku Aral, “Doğu Avrupa’nın en eski savunma fuarı olan Polonya’daki MSPO 2023’te ülkemizi gururla temsil ederek, sektörün global arenasına dünya savunma sanayisinin yükselen değeri Türkiye’nin imzasını bıraktık. Fuarın yıldız oyuncularından biri olarak görülen CANiK ve grup iştiraklerimiz ile birlikte stratejik bir öneme sahip olan Polonya’dan önemli ön anlaşmalarla dönüyoruz. Eylül ayının bizim için bir diğer önemli fuarı İngiltere’nin ve Birleşik Krallık’ın kalbi Londra’da yapılacak olan dünyanın en prestijli savunma fuarları arasında gösterilen DSEI 2023 öncesinde son hazırlıklarımızı tamamladık. Dünyanın en büyük uzaktan komutalı silah kulesi ürün ailesinden birine sahip UNIROBOTICS’in tüm ürün gamını bu fuarda tanıtacağız. Yüzde yüz yerli ve milli kulelerimiz, dost ve müttefik ülkeler için önemli bir kuvvet çarpanı olacak. Yüksek katma değerli ürün ihracatımızı uzaktan kumandalı komuta sistemleri ile daha da yukarılara taşıyoruz. Yeni siparişlerle kilogram başı ihracatımızı 400 doların üzerine çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.  

6 Eylül 2023
“Hepsiburada Pazarlama Çözümleri” iş ortaklarına kazandırıyor

Hepsiburada, bünyesinde kurduğu dijital pazarlama çözümleri üreten ve farklı kanallarda uygulanabilecek stratejik pazarlama faaliyetlerini tek çatı altında toplayan “Hepsiburada Pazarlama Çözümleri”  servisiyle iş ortaklarına en uygun pazarlama stratejisini sunarak satış ve karlılık hedeflerine ulaşmalarını sağlıyor.

Veri, iletişim kanalları ve dijital reklam teknolojisini bir araya getiren “Hepsiburada Pazarlama Çözümleri” servisi, Hepsiburada’dan alışveriş yapan milyonlarca müşterinin ihtiyaçlarını ve ilgi alanlarını tanıyarak, servisten yararlanan iş ortaklarına onaylı ve güvenli veriden yararlanma imkanı sunuyor. Ulaşılmak istenen hedef kitleye, en doğru zamanda en doğru kanaldan ulaşma çözümü sunan Hepsiburada Pazarlama Çözümleri servisinde, platform içi iletişimden, sosyal medya kanallarına, outdoor’dan tematik kanallara uzanan geniş yelpazedeki araçlar kullanılarak yaklaşık %150 kat fazla müşteri erişimi sağlanıyor.

Hepsiburada’nın iş ortaklarına en uygun maliyetli dijital pazarlama ve reklam planlaması hizmeti sunduğu servisiyle ilgili Hepsiburada Pazarlama İletişimi ve HepsiAd Grup Direktörü Onur Gargılı, “Dijital pazarlamanın üçüncü dalgası olarak kabul edilen perakende medyası aslında tüm dünyada yeni bir alan olarak kabul ediliyor. Hepsiburada olarak, Hepsiburada Pazarlama Çözümleri’nin hayata geçirilmesinin ana nedeni; iş ortaklarımızın hedef kitlelerine doğru yerde ve zamanda minumum maliyetle ulaşmasını sağlamak ve satışlarını, karlılıklarını artırmalarını desteklemek. Hepsiburada, ayda 210 milyondan fazla ziyaretçisi olan bir e-ticaret platformu. Dolayısıyla elimizdeki onaylı ve güvenli datayı, uzman ekiplerimizce analiz ederek, iş ortaklarımızı en verimli şekilde hedef kitlelerine ulaştırmak için kullanıyoruz. Sunduğumuz bu servis içinde 14 farklı iletişim kanalı mevcut. Marka elçilerinden sosyal medya kanallarına, outdoor’dan tematik kanallara uzanan tüm bu araçları iş ortaklarımızla paylaşarak reklam harcamalarını en verimli şekilde kullanlamalarını sağlıyoruz. Bu kapsamda sektör ortalamasını baz aldığımızda Hepsiburada Pazarlama Çözümleri servisi kullanan işortaklarımızın %150 kat daha fazla erişim sağladığını söyleyebilirim” dedi. 

Detaylı bilgi için: https://www.hepsiburada.com/staticpage/664264855664359

6 Eylül 2023
Hepsiburada’ya Brandon Hall Excellence Awards’tan 4 Ödül

Hepsiburada, gerçekleştirdiği çalışan deneyimi ve insan kaynakları projeleriyle, 30 yıldır dünyanın en prestijli ödül programlardan biri olan Brandon Hall Excellence Awards – Human Capital Management’tan  4 ödülle döndü. 

Dünyanın dört bir yanındaki kuruluşların katıldığı ve "Akademi Ödülleri" olarak adlandırılan program, strateji, yöntem ve süreçleri başarıyla geliştiren, uygulayan ve ölçülebilir sonuçlar elde eden en iyi kuruluşları ödüllendiriyor. 
 
Bu doğrultuda Hepsiburada, iç iletişim çalışmaları kapsamında yürüttüğü sosyal etkinlik programı HepsiFun, esenlik çalışmaları programı HepsiSen, çalışanların gönüllülük faaliyetlerini yürüttüğü HepsiGönülden, çalışana özel indirim anlaşmalarının kurgulandığı HepsiClub ve tüm çalışanların bir araya geldiği HepsiOne gibi programları ile "Best Advance in Employee Engagement" (Çalışan Katılımında En iyi İlerleme) kategorisinde Talent Management Silver Award (Yetenek YönetimiGümüş Ödül) sahibi oldu.
 
Hepsiburada ayrıca, çalışanlarına yönelik hayata geçirdiği eğitim ve gelişim platformu Hepsinstitute ile yürüttüğü Hepsiburada Liderlik Akademisi çalışmaları ile "Best Advance in Leadership Development" (Liderlik Gelişiminde En İyi İlerleme) kategorisinde Leadership Development Silver Award (Liderlik Gelişimi Gümüş Ödül) almaya hak kazandı. 
Hepsiburada’nın Genç Yetenek Programı GeleceğiniZburada ise "Best Advance in Selecting and Onboarding Interns" (Stajyer Seçme ve Çalıştırma alanında En İyi İlerleme) kategerisinde 2 adet Talent Acquisition Bronze Award (Yetenek Tespiti Bronz Ödül) kazandı. 
 
Hepsiburada Müşteri Deneyimi ve İnsan Kaynaklarından Sorumlu Grup Başkanı Esra Beyzadeoğlu, “Hepsiburada olarak kurumsal başarı için öncelikle kurum içi kültür ve insan kaynağına yatırımın çok önemli olduğuna inanıyoruz. Bu konuda pek çok önemli projeyi hayata geçirdik ve birçok alanda çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Kültürümüzü her açıdan çalışanlarımız ile birlikte inşa ediyoruz. Çalışanlarımızı bu bağlamda birçok alanda, farklı uygulamalar, eğitimler, gelişim programları ile destekliyoruz. Hayata geçirdiğimiz programlarımız ile uluslararası alanda aldığımız dört ödül de bu konuda elde ettiğimiz başarının bir hediyesi. Geleceğimizi genç yeteneklerimizin kattığı değerle birlikte inşa ediyoruz, etmeye devam edeceğiz.” dedi.

1 Eylül 2023
Sabancı’nın ‘kanatlandıran’ girişimcilik programında ikinci dönem başladı 

“Enerji ve İklim Teknolojileri”, “İleri Malzeme Teknolojileri”, “Dijital Teknolojiler” ve “Sağlık Teknolojileri” olmak üzere 4 ana başlıktaki iş fikirlerinin değerlendirme kapsamında alındığı ikinci dönem programına 500’ün üstünde girişimci başvuruda bulundu. Bu dönem kriterlere uygun başvurularda, geçtiğimiz döneme göre yüzde 16’lık bir artış yaşanırken, yapılan değerlendirmeler sonucunda Sabancı Topluluğu içinden 3 (Casper, Farm in Globe, WeCare), Topluluk dışından ise 10 (Bomensoft, DATASCOPE.AI, Myconom, NANOTerial, Rumitech, Smellive, Smyrna Sensor, U Look So Good, Uptechlabs, WearTechClub) olmak üzere toplam 13 girişim programa kabul edildi. 10. haftada yapılacak program ara değerlendirmesi ‘Flight Check’te global girişimcilerin de programa dahil edilmesi planlanıyor. 

Yüz yüze oryantasyon süreçlerinin tamamlandığı ikinci dönem kapsamında, girişimciler yıl sonuna kadar Sabancı Holding’in İstanbul’daki merkezi Sabancı Center’da kendilerine özel olarak hazırlanan alanda çalışmalarına devam edecekler. Sabancı Topluluk şirketlerinden gönüllü olarak programa dahil olan inovasyon mentorları, bugüne kadar edindikleri tecrübeleri girişimcilerle paylaşacak. Ayrıca girişimlere ürün ya da hizmet prototiplerini geliştirmek, ilk müşteri bağlantılarını yapmak veya kestikleri fatura sayısını artırmak için 30’ar bin dolarlık nakit destek imkânı da sağlanacak. 

150 BİN DOLARA KADAR TOHUM YATIRIMI ALACAKLAR

Girişimler Aralık 2023’te düzenlenecek final gününde ise projelerini Yatırım Jürisi’ne sunacaklar. Yatırım almaya hak kazanacak girişimcilere, 150 bin dolara kadar Sabancı ARF Almost Ready to Fly tohum desteği verilecek.  

Geçtiğimiz yıl hayata geçirilen Sabancı ARF Almost Ready to Fly, ilk dönem mezunlarını Nisan 2023 tarihinde vermişti. Programa dahil olan 14 girişimin 8’i, tohum yatırımı almaya hak kazanmıştı ve girişimlere verilen toplam ayni ve destek tutarı 60 milyon TL’yi bulmuştu.

“KURUMSAL HAYAT İLE GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ ARASINDA BİR KÖPRÜ KURUYORUZ”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sabancı Holding Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanı Gökhan Eyigün, “Dünyada yaşanan sürdürülebilirlik ve dijital odaklı dönüşüme öncülük etmeyi, Sabancı Topluluğu olarak en büyük önceliklerimizden biri olarak görüyoruz. Sabancı ARF Almost Ready to Fly programı da aslında bizim bu yaklaşımımızın; inovasyona yönelik kapsayıcı bakışımızın bir sonucu. Buradaki amacımız sadece girişimlere maddi destek sağlamak değil aynı zamanda açık inovasyonun önemini vurgulamak ve Türkiye’yi, İstanbul’u dünyanın önde gelen girişimcilik merkezlerinden biri haline getirmek. Tüm bunların yanında çalışma hayatına, iş kültürüne yeni bir bakış açısı kazandırarak özellikle gençlerimizin profesyonel hayatlarında da tutkularının, hayallerinin peşinden gitmelerini sağlamak” ifadelerini kullandı. 

Sabancı ARF Almost Ready to Fly’ın ilk faaliyet döneminde yatırım almaya hak kazanan girişimlerin şirketleşme süreçlerinin devam ettiğinin de altını çizen Gökhan Eyigün, “Yatırımcı Günü’nde Sabancı’dan tohum yatırımı almaya hak kazanan 8 girişimden 6’sının tüm işlemleri tamamlanırken, 2 girişimle ilgili süreç ise devam ediyor. İşlemleri tamamlanan şirketler arasında, Sabancı Topluluğu bünyesinden çıkan 2 girişimimiz de var. Yani, bundan yaklaşık 1 yıl önce Sabancı Topluluğu’nda çalışan arkadaşlarımız, bugün kendi kurdukları bu iki şirketle Sabancı Topluluğu’nu da yanlarına ortak alarak, kendi hayallerinin peşinden gidecek; bu süreçte de Sabancı’nın tüm teknoloji gücünden ve yurt dışı bağlantılarından faydalanma imkanına sahip olacak. Diğer yandan, yatırım almaya hak kazanamayan Topluluk içi girişimcilerimiz de geçirdikleri bu 20 haftalık eğitimin ardından hiçbir hak kaybı olmadan eski işlerine geri döndü. Bu açıdan, Sabancı ARF Almost Ready to Fly programının, ülkemizde kurumsal hayatla girişimcilik ekosistemi arasında bir köprü görevi görmesinden de son derece mutluyuz” dedi. 

1 Eylül 2023
Afrika ile iş fırsatları masaya yatırıldı

Etkinliğin ilk gününde Afrika’da gelen çok sayıda iş insanı uluslararası ticaretin, yatırımların ve ortaklıkların önemini vurguladı. İkinci gününde ise çok önemli isimlerin katıldığı oturum etkinliğe damgasını vurdu. EVSİD Kurucu Başkanı ve Lüks Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Burak Önder, Afrika ile ticaretin uzun soluklu düşünülmesi gerektiğinin altını çizdi ve “bilgiye dayalı bir çalışma yaparak Afrika ülkeleri ile ticareti gelişmesi için rakiplerimizin önünü geçmeliyiz” dedi.

İSTOÇDER ve Acar Züccaciye Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Acar da Türkiye’nin önemli bir üretim üssü haline geldiğini belirterek şöyle devam etti: “Şimdi biz İSTOÇ olarak Afrika’nın bütün ihtiyaçlarını geliştirecek noktadayız. İşbirliği ve ortaklıklar kuracak bu kıtada önümüzü açmalıyız.”

TEMPO BPO Kurucu Başkanı Cemal Akar ise özellikle e/ticaret üzerinde durarak, “Bu kıta ile ilişkilerimizi online taşımalıyız. Burada öne geçebiliriz” deyi konuştu. İmperiyal Lojistik Afrika Ticaret Müdürü Hale Toksabay’da Afrika çok iyi bildiklerini belirterek burada her türlü lojistik konusunda çok başarılı projelere imza hazır olduklarını vurguladı.

TÜRKTOB Başkanı Savaş Akçan da tarımın yerine yapılması projesi kapsamında Afrika’da işbirliği yaparak birlikte ürütmenin mümkün olduğunu vurguladı ve “Türkiye tarımda geldiği nokta itibari ile buna hazır” değerlendirmesini yaptı. Toplantıya yönetim gazeteci Celal Toprak’da Afrika ile ticari ilişkilerin geliştirilmesi için bu tür etkinliklerin daha sık yapılması gerektiğinin altını çizdi

30 Ağustos 2023