Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Şubat 2014 17:36 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

Yerel seçimlerde hangi sandıkta oy kullanacağım tıkla-öğren

2014 Yerel seçimlerde oyumu nerede kullanacağım, haberdeki linke tıklayıp öğrenebilirsiniz

Yerel seçimlerde hangi sandıkta oy kullanacağım tıkla-öğren
ysk seçmen sorgulama,hangi sandıkta oy kullanacaksınız,Sandık sorgulama,2014 yerel seçim sorgulama,ysk seçmen sorgulama,yerel seçim,

Sandık sorgulama için YSK sitesine girdiğinizde karşınıza çıkan alanda TC numaranız soruluyor. Ardından ise nüfusa kayıtlı olduğunuz il ve kimliğinizdeki diğer bilgiler isteniyor.
BAŞKA İLDE OY KULLANMAK MÜMKÜN MÜ?
Seçmenler, nüfus müdürlüğüne devamlı olarak oturduklarını bildirdikleri yerleşim yeri adresinde oylarını kullanmak zorundadır. Askı süresi içinde adres değişikliğini yapmayan seçmenler kayıtlı oldukları sandık dışında oylarını kullanamazlar.
YURT DIŞINDA YAŞAYAN SEÇMENLER NASIL OY KULLANACAK?
Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız, 09.05.2012 tarihinde kabul edilen 6304 sayılı Kanun gereği, Yurt Dışı Seçmen Kütüğüne kayıtlı olmaları halinde, Yüksek Seçim Kurulunca belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde, 09.05.2013 tarihinden sonra yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimi, Halkoylaması ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurt dışı temsilciliklerimizde kurulacak sandıklarda oy kullanabilirler.
HANGİ SANDIKTA OY KULLANACAKSINIZ? TIKLAYIN ÖĞRENİN


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...