Tgrt Haber
15 Ocak 2016 15:29 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:16

Büyük süpürme operasyonu! 528 terörist öldürüldü

TSK, devam eden terörle mücadele operasyonlarında Şırnak’ın Cizre ilçesinde 12, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 2 ve Şırnak’ın Silopi ilçesinde 5 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Operasyonlarda bugüne kadar toplam 528 terörist öldürüldü.

Büyük süpürme operasyonu! 528 terörist öldürüldü
tsk, operasyon, pkk,

TSK’dan yapılan açıklamada, Cizre’deki operasyonlarda toplam 296 teröristin öldürüldüğü belirtildi. Cizre’de yapılan operasyonlarda, 15 adet el yapımı patlayıcının imha edildiği, bölgede ki 3 barikatın kaldırıldığı ve 3 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 2 adet tabanca, 8 adet av tüfeği, 672 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 48 tabanca fişeği, 175 adet av tüfeği fişeği, 5 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 4 adet tabanca şarjörü, 2 adet el bombası, 16 adet molotof kokteyli, 2 adet patlamamış havan mühimmatı, 4 adet dürbün, bir adet el telsizi, bir adet av tüfeği aparatı, muhtelif cins ve miktarda tıbbi malzemenin ele geçirildiği bildirildi.
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlarda ise 2 terörist etkisiz hale getirilirken, operasyonlarda toplam 97 terörist öldürüldü. Terörle mücadele kapsamında devam eden operasyonlarda, 11 adet barikatın kaldırıldığı ve bir adet el yapımı patlayıcının da imha edildiği kaydedildi.
Şırnak’ın Silopi ilçesinde devam eden operasyonlarda, 5 bölücü terör örgütü etkisiz hale getirilirken toplam da 135 terörist öldürüldü. Ayrıca TSK’dan yapılan açıklamaya göre 8 adet el yapımı patlayıcı imha edildi. Yapılan aramalarda, 2 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 4 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 137 adet Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 3 adet av tüfeği, 45 adet av tüfeği fişeği, 3 adet el bombası, 2 adet telsiz, 2 adet dürbün, 3 adet akü, bir adet hücum yeleği ve 2 adet sırt çantasının ele geçirildiği açıklandı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...