Tgrt Haber
19 Ocak 2016 08:18 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:50

E Okul Veli, bilgilendirme sistemi - Karne notu, VBS giriş e okul

E okul, e okul veli, karne notu, nasıl öğrenilir. E oukl vbs, e- okul veli, bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır. e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, için haberimizi inceleyebilirsiniz. E okul giriş, Okulların kapanmasına sayılı günler kaldı. okullar ne zaman tatil olacak. yarı yıl tatili, E okul VBS giriş, e okul mobil, nasıl kullanılır. E okul takdir, e okul teşekkür, E Okul Veli Bilgilendirme, üzerinden öğrenciler ve veliler karnelerini almadan önce rahat bir şekilde, e Okul öğrenci, e okul takdir, e okul teşekkür, hesaplaması yapabilirler.

E Okul Veli, bilgilendirme sistemi -  Karne notu, VBS giriş e okul
e okul, e okul veli, e okul vbs, e okul giriş, e okul vbs giriş, e -okul mobil, e okul veli bilgilendirme sistemi, e okul teşekkür, e okul takdir, MEB, e okul veli giriş, e okul öğrenci, e okul karne, okullar ne zaman tatil,yarı yıl tatili,

E Okul, e -okul veli, e okul vbs, karne notu, nasıl öğrenilir. E okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır. e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi, için haberimizi inceleyebilirsiniz. E okul giriş, Okulların kapanmasına sayılı günler kaldı. E -okul VBS giriş, e okul mobil, nasıl kullanılır. Okullar ne zaman tatil olacak, yarı yıl tatili, E okul takdir, e okul teşekkür, E Okul Veli Bilgilendirme, üzerinden öğrenciler ve veliler karnelerini almadan önce bütün bilgileri buradan çok rahatlıka giriş yaparak öğrenebilirler. Veliler, e Okul öğrenci, e okul takdir, e okul teşekkür, hesaplaması yapabilirler.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE GİRİŞ YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

OKULLAR NE ZAMAN TATİL OLACAK

Milli Eğitimden yapılan ilk açıklamaya göre yarıyıltatili şuan için açıklandı.Okulların Kurban bayramı dolayısı ilegeç açılması sömestrtatili tarihini de etkileyecekmi? ( haber ) Bununla alakalı bir gelişmeolduğunda sizlere bildirilecektir.Okullarla ilğili Tüm detayları www.dhatv.tv adresinden öğrene bilirsiniz. Yapılan son açıklamaya göre yarıyıltatil tarihi açıklandı. Yarıyıltatilini şimdiden merakla bekleyen öğrenciler için işte detaylar...

Yarı yıltatili 22Ocak-5 Şubat2016 tarihleri arasındageçerli olacak. Eğitim öğretim yılı ikinci dönem, 8 Şubat2016 Pazartesi günü start alacak ve 10 Haziran2016 Cuma günü son bulacaktır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında 28 Eylül2015 günü başlayaneğitim ve öğretim yılı birinci kanaat döneminin 22Ocak2016 Cuma günü sona ereceği belirtildi.

2016 İkinci DönemNe Zaman Başlayacak?

22Ocak2016 günü başlayacak olan15tatilin 5 Şubat2016'da sona ereceği ve ikinci kanaat döneminin 8 Şubat2016 Pazartesi günü başlayacağı açıklandı.

2016OkullarNe Zaman Kapanacak?

8 Şubat2016 Pazartesi günü başlayacak olan ikinci kanaat döneminin ise 10 Haziran2016 Cuma günü sona ereceği belirtiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2015-2016eğitim-öğretim yılı için okulların nezaman açılacağını bildirdi. Öğrencilerin merakla beklediği MEB'in okulları nezaman açacağı tarih bellioldu.2015-2016eğitim ve öğretim yılı 14 Eylül2015 Pazartesi günü başlayacak.

YARI YIL TATİLİ NE ZAMAN?

Birinci kanaat dönemi, 28 Eylül2015 Pazartesi günü başlayacak ve 22Ocak2016 Cuma günü sona erecek. Yarı yıltatili, 25Ocak-5 Şubat2016'da yapılacak.

İkinci kanaat dönemi, 8 Şubat2016 Pazartesi günü başlayacak ve 10 Haziran2016 Cuma günü sona erecek.

2014-2015eğitim öğretim yılında okul öncesinde 1milyon 65 bin, ilkokulda 5milyon 645 bin, ortaokulda 5milyon 90 bin, lise ve meslek lisesinde 4milyon 600 bin olmak üzere toplam 16milyon 400 bin öğrenci ders başı yapmıştı.

2014-2015eğitim öğretim yılında ilkokul 1. sınıfa 1milyon 290 bin 770 öğrenci kayıt yaptırdı.

Yenieğitim öğretim döneminde mevcut 873 bin 747 öğretmene ilave olarak atanacak 40 bin öğretmenle devam edildi.

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne nasıl giriş yapılır?

E-okul VBS cep telefonunda nasıl kullanılır?
e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi mobil uygulamasını kullanmaya başlamak için Android telefon kullanan veliler Google Play mağazasına ‘e-Okul Veli Bilgilendirme’ yazarak, İOS telefon kullanan veliler ise iTunes mağazasına ‘MEB E-OKUL VBS’ yazarak uygulamayı indirebilirler.

E-okul VBS'yi indirdikten sonra öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarası ile sisteme giriş yaparak öğrencilerinin son durumunu takip edebilirler.

e-Okul VBS'ye cep telefonundan nasıl girilir?
e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi bilgisayardan kolaylıka girilebileceği gibi geliştirilen yeni teknolojiyle artık cep telefonlarından da kolaylıkla giriş imkanı sağlamaktadır. e-Okul VBS Android mobil uygulamalarda rahatlıkla kullanılabilmektedir.
Tüm bu hizmet için yapmanız gereken sadece e-Okul VBS uygulamasını cep telefonunuza indirerek başarılı bir biçimde yüklemesini yapmaktır.

e-Okul nedir?
2007 yılından beri uygulanan e- Okul sistemi; Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmektedir. Devlet ve özel ilköğretim okulları, anaokulları, özel eğitim kurumları, ortaöğretim kurumları e-okul sisteminde işlem yapmaktadır. Öğrencilere ve velilere bugün kolaylık sağlayan e-okul sistemiyle neler yapılıyor.

DEVAMSIZLIK KAÇ GÜN OLDU?

Ortaöğretimde yani liselerde devamsızlık kaç gün oldu. Yeni Ortaöğretim Yönetmeliği ile liselerde devamsızlık hakkı tartışmanın odağına oturdu. Birçok gazete ve medya yayın organı yeni lise yönetmeliğinde dikkati daha çok devamsızlık süresinin 10 güne düşürülmesine çekti. Peki liselerde devamsızlık hakkının özürsüz olarak 10 gün olması ne gibi neticeler doğurur? Liselerde kaç gün devamsızlık hakkı var? Ortaöğretim liselerde devamsızlık kaç gün oldu yeni yasa, Yeni Ortaöğretim Yönetmeliğinin ilgili maddesine baktığımızda şu ibareler geçiyor.
“(7) Öğrencinin devamsızlık yaptığı süreye ilişkin özür belgesi veya yazılı veli beyanı, özür gününütakip eden en geç 5 iş günü içinde okul yönetimineverilir ve e-Okul sistemine işlenir. Zorunlu hallerde özür belgesinin teslim süresi okul yönetimince 20iş gününü aşmamak üzere uzatılabilir."
(5) Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda45 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılır.
maddeleri yeni yönetmelikle gelmiştir.
E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde veliler, not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, haftalık ders programı, alınan dersler, derslere giren öğretmen bilgileri, sınav sonuçları, sınav tarihleri, sözlü notları, şube ortalaması ve başarı belgeleri gibi en güncel eğitim verilerini içeren bilgilere kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet üzerinde yer alan veli bilgilendirme sistemine son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabilen veliler çocukların notlarından, devamsızlık durumlarına kadar en güncel eğitim verilerini öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Veliler, dijital platform üzerinde yer alan e-okul.meb.gov.tr/ adresinden sisteme erişim sağlayabiliyor.

OKUL'DAN ULAŞABİLECEĞİNİZ BİLGİLER

-Devamsızlık Bilgisi
-Not Bilgisi
-Haftalık Ders Programı
-Sınav Tarihleri
-Öğrenciye okul tarafından verilen belgeler (Takdirname Belgesi, Teşekkür Belgesi, Onur Belgesi)
-Öğrecinin yıl sonu notları
-SorumlulukOrtalama Yükseltme Puanları
-Nakil Durumu
-Anadolu Meslek Programı Yerleştirme Sonuçları
-Anadolu Teknik Programı Yerleştirme Sonuçları
-Pansiyon zaman çizelgesi
-Pansiyon yemek menüsü
-Pansiyon devamsızlık bilgileri
-Pansiyon izin bilgileri
E-okul girişi nasıl yapılır?
E-Okul girişi yapmak oldukça kolaydır. İlk yapmanız gereken yukarıda verdiğimiz bağlantıya tıklamanız. Daha sonra açılan sayfadaki 'öğrenci kimlik no' , 'Öğrenci okul no' ve yan tarafında çıkan resimdeki rakamları yazarak giriş tuşuna basmanız gerekiyor. Ardından karşınıza gelen ekranda öğrenciyi doğrulamak ve sorulan sorulara göre T.C kimlik no üzerindeki bilgileri girmeniz gerekecek. Bu işlemlerin ardından e-okul öğrenci sayfasına girişini tamamlamış oluyorsunuz.
E-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmektedir.

E-Okul ile hangi sorgulamalar yapılır?

E-okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bkanalığı sunucularına girilmektedir.
E-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.
e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi için haberimizi inceleyebilirsiniz. e-Okul VBS giriş ekranı son zamanların en yoğun günlerinden birini yaşıyor. Okulların kapanmasına sayılı günler kaldı. 22 Ocak'ta sömestr tatiline girecek olan öğrenciler sınav sonuçlarını bekliyor. e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden giriş yapan öğrenciler ve veliler karnelerini almadan önce rahat bir şekilde takdir teşekkür hesaplaması yapabiliyorlar. Sizler de e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi girişi yapmak ve yazılı sonuçlarınızı öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

T.C.Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan resmi mobil uygulama ile bütün öğrenciler ve veliler istedikleri zaman diliminde devamsızlık ve not bilgilerine kolaylıkla ulaşabiliyor. Öğrenci devamsızlık ve not takip işlemleri e-okul mobil uygulama indirmek için haberimizde verdiğimiz linklere tıklayınız

E-Okul mobil uygulama, İl/ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri, okul müdürlükleri ve öğretmenler tarafından kullanılan sistemdir. Öğretmenler tarafından uygulama içinde bulunan not defteri modülü ile öğrenci not girişleri ve not takibi yapılabilmektedir.

Türkiye’de örgün Eğitimde bulunan tüm çocukların velilerinin kullandığı sistemdir. Veliler Sınav ve Proje Bilgileri, Not Bilgileri, Ders Programı, Devamsızlık Bilgileri, Nakil İşlemleri, Yerleştirme ve Sınav Bilgileri, Okul duyuruları, Okuduğu kitaplar gibi bilgileri sistem sayesinde anlık olarak takip edebilmektedir.

YENİLİKLER

-Devamsızlık girişi eklendi
-Bazı küçük hatalar düzeltildi
E-Okul Mobil Uygulama İndir - Öğrenci Devamsızlık ve Not Takip İşlemleri
Veli Bilgilendirme Mobil

Milli Eğitim Bakanlığı e-Okul Veli Bilgilendirme sistemi ile bütün öğrenciler (ilkokul,ortaokul,lise) sınav notlarına, yazılı, sözlü puanlarına, özürlü veya özürsüz olarak yaptıkları devam-devamsızlık durumlarına bakabilecekleri uygulamamız, sizler için her şeyi en kolaya getirecek şekilde düzenlenmiştir. İstediğiniz zaman diliminde okulunuz ile ilgili bütün bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz.

MEB e okul Veli Bilgilendirme sistemi ile veliler çocuklarının okul durumlarını kolayca takip edebilecek. MEB e okul VBS sistemi sizlerin içini rahat tutacak güzel bir platform. Şimdi e okul mobil ile her şeyi kontrol altına alın. Ayrıca veli bilgilendirme sisteminden baktığınız notlarla kolayca teşekkür takdir belgesi için ortalama hesaplama yapabileceksiniz.

E-Okul Veli Bilgilendirme Mobil Uygulama (İOS) İndirmek İçin Tıklayınız 
E-Okul Veli Bilgilendirme Mobil Uygulama (Android) İndirmek İçin Tıklayınız

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...