Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 Mart 2016 16:14 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:13

'Bombayı bırakıp uçağa bindi'

Belçika Federal Savcısı Frederic Van Leeuw, Brüksel'de havalimanındaki saldırıların İbrahim El Bakraoui, metro istasyonundaki saldırının da Halid El Bakraoui tarafından gerçekleştirdiğini açıkladı. Savcı herkesin merak ettiği beyaz montlu adamla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. Havalimanındaki güvenlik kamerası görüntülerindeki adamın bomba yüklü bir çantayı havalimanında bıraktıktan sonra uçağa binerek kayıplara karıştığı ortaya çıktı.

'Bombayı bırakıp uçağa bindi'
belçika, canlı bomba, uçak, havalimanı,

Belçika Federal Savcısı Frederic Van Leeuw, Brüksel'de  Zaventem Havalimanı'ndaki saldırının İbrahim El Bakraoui, metro istasyonundaki  saldırının da Halid El Bakraoui tarafından gerçekleştirdiğini, saldırılarda yer  aldığından şüphelenilen diğer iki kişinin kimliğinin ise halen belirlenemediğini  kaydetti. 
Savcı Leeuw, düzenlediği basın toplantısında, saldırılarda,  saldırganlar hariç toplam 31 kişinin hayatını kaybettiğini ve en az 260 kişinin  yaralandığını, ancak ölü sayısının artabileceğini söyledi.
Saldırıların canlı bombacıları tarafından gerçekleştirildiğini  anımsatan Leeuw, kardeşlerden 29 yaşındaki İbrahim El Bakraoui'nin havalimanında,  27 yaşındaki Halid El Bakraoui'nin ise Maalbek metro istasyonunda kendini  patlattığını bildirdi.

Leeuw, havalimanındaki ikinci saldırıyı gerçekleştiren diğer kişi ile  fotoğraflarda görülen üçüncü kişinin kimliğinin ise Belçika medyasındaki  haberlerin aksine belirlenemediğini ifade etti.

"TESLİM OLURSAN HAPSE GİRERİM"

Savcı Leeuw, ayrıca, Brüksel'in Schaerbeek bölgesinde yapılan  aramalarda, sokaktaki bir çöp kutusunda bulunan bir bilgisayarda İbrahim El  Bakraoui tarafından yazılan "Ne yapacağımı bilmiyorum. Kaçıyorum. Eğer teslim  olursam hapse atılırım" şeklinde bir not bulunduğunu da açıkladı.

Her iki kardeşinin de terörler bağlantısı olmayan suçlardan poliste  kaydı bulunduğunu söyleyen savcı, baskınlarda bir kişinin gözaltına alındığını ve  şu anda sorgusunun devam ettiğini belirtti.

BOMBAYI BIRAKIP GİTTİ

Belçika medyası, El Bakraoui kardeşlerin havalimanında kendilerini  havaya uçurduklarını, havalimanındaki üçüncü kişinin ise Najim Laachraoui  olduğunu ve yapılan bir aramada yakalandığını iddia etmişti.

Savcı Leeuw havalimanındaki güvenlik kamerası görüntüsündeki beyaz montlu kişinin halen yakalanamadığını açıkladı. Savcı, havalimanına patlayıcı dolu bir çanta bıraktıktan sonra bu kişinin uçağa binip gittiğini ve henüz kimliğini tespit edilemediğini belirtti  Daha önce bu şüphelinin adının Najim Laachraoui olduğu öne sürülmüştü. Beyaz montlu adamın taşıdığı düzenek bomba imha uzmanları yoldayken patladı. Neyse ki korkulan olmadı ve bu patlamada yaralanan ya da hayatını kaybeden olmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...