Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Nisan 2016 09:43 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:13

29 Alman askeri DAEŞ'e katılmış

Alman karşı casusluk istihbaratı 29 eski Alman askerinin Suriye'de DAEŞ terör örgütüne katıldığına inanıyor.

29 Alman askeri DAEŞ'e katılmış
alman ordusu, daeş,

Yapılan bir araştırma, ayrıca 65 aktif askerin de iddia edilen terör örgütüne sempati beslediğini ortaya koydu. Alman haber ajansı DPA, Alman askeri istihbarat servisi kaynaklarından edindiği bilgiler ışığında bir araştırma yaptı.
Ortaya çıkan raporda en az 29 eski Alman askerinin DAEŞ'e katılmak üzere Ortadoğu'ya kaçtığının tespit edildiği ifade edildi.
Sosyal Demokrat Partisi Milletvekili Alman politikacı ve Ordu sorumlusu Hans-Peter Bartels, Alman ordusundaki DAEŞ sempatizanlığının ciddi bir tehlike olduğunu, bu konunun üzerinde durulması gereken bir tehdit olduğunu belirtti.
2007 yılında Alman ordusu içerisinde tespit edilen 22 Alman askeri, radikal eğilimleri nedeniyle Alman istihbaratı tarafından takip edilmişti. Bu askerlerden 17'sinin ordu ile ilişkisi kesilirken 5 asker görevlerini tamamlamış fakat onlarla da sözleşme yenilenmemişti.
Almanya Savunma Bakanlığı, hala ordu içerisinde izlenen radikal eğilimli Alman askerlerinin araştırılması için Alman askeri istihbarat servisinden daha sıkı çalışmasını istedi. Fakat Savunma Bakanlığının istihbarat servisinden istediği çalışmalar, askeri koruyan anayasa kanunlarına tezat bir durum oluşturdu. Ve askeri istihbarat servislerinin söz konusu şüpheli alman askerlerini daha rahat inceleyebilmesi adına anayasadaki bazı kanunların değiştirilmesi gerekti.
Anayasayı Koruma Federal Dairesi Başkanı Hans-Georg Maassen, DAEŞ terör örgütünün Almanya'ya ve Alman çıkarlarına saldırıda bulunmak için çok istekli olduğunu söyledi. Terör örgütünün hedefinde havalimanları, tren istasyonları ve kalabalık kamu alanlarının olduğunu açıkladı. Birçok alman uyruklu yabancının Almanya'da saldırı planlamak üzere Suriye'ye döndüğünü, yine birçok Alman uyruklu şüphelinin de Suriye'de bağlantıları olduğunun tespit edildiğini vurguladı.
Terörle mücadele Uluslararası Merkezi tarafından yürütülen ve 1 Nisan'da yayınlanan bir çalışma ise sayıları 720 ile 760 kadar Alman pasaportuna sahip şüphelinin DAEŞ'e katılmak üzere Orta Doğu'ya gittiğini ortaya koyuyor.
Tercüme: Akif Küçükalioğlu
KAYNAKHABER7

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...