Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Temmuz 2016 11:40 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:00

Pokemon Go nedir, pokemon nasıl oynanır, Pokemon GO nasıl indirilir

Pokemon Go nedir, pokemon nasıl oynanır, Pokemon'un ne olduğunu bilmiyor, Pokemon GO Türkiye'de nasıl oynanır? Türkiye'de ne zaman çıkıyor? Pokemon GO nasıl indirilir? İşte Pokemon GO ile ilgili tüm detaylar.. Pokemon Go da neyin nesi diyorsanız haberimizin detayını inceleyin...

Pokemon Go nedir,  pokemon nasıl oynanır, Pokemon GO nasıl indirilir
pokemon, pokemon oyunu, oyun, Pokemon Go nedir, pokemon nasıl oynanır, Pokemon GO nasıl indirilir, pokemon oyna, pokemon indir, pokemon nasıl indirilir,

Pokemon Go nedir, pokemon nasıl oynanır, Pokemon'un ne olduğunu bilmiyor, Pokemon GO Türkiye'de nasıl oynanır? Türkiye'de ne zaman çıkıyor? Pokemon GO nasıl indirilir? İşte Pokemon GO ile ilgili tüm detaylar.. Pokemon GO çılgınlığı Google'da en çok arananlar listesine girdi. Peki Pokemon GO nedir, Türkiye'de nasıl oynanır? Türkiye'de ne zaman çıkıyor? Pokemon GO nasıl indirilir? İ"Pokemon GO" oyunu sosyal medya uygulamalarını solladı. Yüksek teknolojisi sayesinde sanal dünyayı canlandıran Pokemon GO oyunu, arama motoru Google'da trend'lere girmeye devam ediyor. 

Pokémon nedir?

Son 20 yılınızı mağarada veya bir taşın altında geçirmediyseniz, Pokémon'un ne olduğunu duymuş, hatta oyunlarının birkaçını oynamış olmalısınız. Oyunlar, TV şovları, filmler, kart oyunları ve fazlasından oluşan Pokémon, yeryüzünde dolaşıp, "Pokémon" olarak tanınan vahşi hayvanları yakalamayı ele alıyor.

Pokémon'ları yakalamak için oyuncular, önce kendi Pokémon'larını kullanarak onunla dövüşüp zayıflatıyor, ardından "Poké topu"nu kullanarak Pokémon'u topun içine hapsediyorlar. Gerçek dünyadakinin aksine yakaladığınız Pokémon, sizden nefret etmek yerine, sizi kabulleniyor ve sahibi olarak tanıyor.

Yıllar içinde eklenen Pokémon'larla birlikte bugün toplam 751 Pokémon bulunuyor. Bunlardan bazıları gerçek hayattaki hayvanlara oldukça benziyor. Örneğin Pidgey, acımasız bir güvercinden fazlası değil. Ancak Mewtwo gibi uzaylıları andıran, psişik yeteneklere sahip Pokémon'lar da var.

Pokémon'ları yakaladıktan sonra onları eğiterek (genellikle Pokémon savaşlarıyla) seviye atlatmanız gerekiyor. Böylece onları güçlendirip, yeni yetenekleri kullanılabilir hale getirebiliyorsunuz.

Pokémon Go nedir?

Pokémon Go, Pokémon konseptini gerçek hayata taşıyor. Bir Pokémon eğitmeni olarak sanal dünya yerine, gerçek dünyada, fiziksel olarak dolaşmanız gerekiyor. Oyun size bulunduğunuz konumun bir haritasını ve bu harita üzerinde Poke topunu kullanarak yakalayabileceğiniz Pokémon'ları gösteriyor.

Pokémon Go'yu diğer Pokémon oyunlarından farklı yapan önemli bir yanı, iOS ve Android'de ücretsiz olarak oynanabilmesi. Oyunun popülerliği de buradan geliyor. Önceki Pokémon oyunları hep Nintendo donanımına özeldi ve genellikte ücretliydi. Diğer önemli bir nokta, Pokémon Go'nun artırılmış gerçekliği kullanması ve kameranızın elde ettiği görüntülerin üzerine Pokémon'ları ilave etmesi.

POKEMON GO NASIL İNDİRİLİR?

Oyun şu anda her ne kadar resmi olarak Türkiye'den indirilmese de Türk kullanıcılar tarafından çeştli yöntemler kullanılacak indirilebiliyor. Ancak uzmanlar, özellikle Android işletim sistemi kullanıcılarının internet üzerinden indirdikleri APK dosyalarının sakıncalı olabileceği konusunda uyarıyor. iOS işletim sistemi kullananlar ise zaten dışarıdan bir dosya indiremedikleri için Türkiye'deki hesaplarından oyunu indiremiyorlar. Onun yerine kendilerine oyunu indirmenin yasal olduğu Avustralya, Yeni Zelanda ve ABD üzerinden hesaplar açarak, oyunu cihazlarına indirebiliyorlar. Fakat bu durumda da bir çok kullanıcı kredi kart ve adres bilgisi gibi sorunlarla karşılaşıyor.
Pokemon Go nedir,  pokemon nasıl oynanır, Pokemon GO nasıl indirilir

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...