Tgrt Haber
14 Mart 2014 14:22 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:46

Çeyrek altın fiyatı ve altının gramı ne olacak, işte 14 Mart altın fiyatları

Bu haftaya fırtına gibi giren Altın fiyatları hakkında konunun uzmanları yine belirli bir dalgalanmanın olabileceğini söylediler. Kapalıçarşı'da altın yükselecek mi yoksa düşecek mi işte haftanın son günü altın fiyatı ve tüm detayları

Çeyrek altın fiyatı ve altının gramı ne olacak, işte 14 Mart altın fiyatları
altın fiyatları,çeyrek altın fiyatı,.yrek altın,14 mart altın fiyatı,altının gramı,altın ne olacak,kapalıçarşı,

Bu haftaya fırtına gibi giren Altın fiyatları hakkında konunun uzmanları yine belirli bir dalgalanmanın olabileceğini söylediler. Kapalıçarşı'da altın yükselecek mi yoksa düşecek mi işte haftanın son günü altın fiyatı ve tüm detayları

Bu arada Son zamanlarda Kırım riskinin masada kalmaya devam etmesi altın fiyatlarını desteklemeye devam ederken Şangay emtia borsasında günlük fiziki altın işlem hacminin 12 tona ulaştığı belirtiliyor.
Bundan sonraki süreçte fiyatların yükseliş eğilimine devam edip etmeyeceği gelişmelere bağlı olarak değişebilir. Kırım meselesi gündemde kalmaya devam ediyor. Burada altın fonlarının devrede olmaya devam etmesi fiyatlardaki oynaklığı sürdürebilir.
Spdr Gold Fonunun varlığı 1.5 ton azalarak 811,20 ton seviyesine geriledi.
Teknik Rakamlar;
Altında 1.355 direnci üzerinde sert gelen hareketle birlikte fiyatların 1.375 seviyesine yaklaştığını gördük. Bu açıdan baktığımızda 1.355 seviyesi destek konumuna geçti. Yükselişin devamı açısından fiyatların 1.370 üzerinde kalması ve 1.375 direncini aşması gerekiyor. Aksi durumda 1.355 desteğine yönelik baskılara dikkat edilmesi fayda sağlayabilir.
Ne Yapılmalı;
Altında kritik olarak görülen 1.355 üzerinde hareket etmekteyiz. Bu noktadan bakıldığında 1.355 seviyesinin artık destek olarak görev yapması gerekiyor. Özellikle 1.375 seviyesi üzerindeki harekette yükseliş beklentisi ara vermeden devam edebilir.
TL/Gram:
Gram fiyatlarında Dolar/TL fiyatlarının etkisini görmekteyiz. Gram altın 98 lira seviyesinden fiyatlanıyor. Sizlerden gelen gram 100 lira olur mu sorusunun cevabı altın ons fiyatının 1.375 direnci üzerindeki hareketine bağlı.
Ayrıca Türkiye'de yatırımcıların paralarını, birikimlerini kısa ve uzun vadede değerlendirmek için kullandıkları ve alım satım yaptıkları emtiaların en başında Altın, Dolar ve Euro gelmektedir. Bu yüzden Çeyrek Altın Fiyatları,Yarım Altın Fiyatları, Tam Altın Fiyatları, Dolar ve Euro kurları yakından takip edilmektedir. Gene ülkemizde yatırımcıların rağbet gösterdiği alanlardan birisi de Borsa'dır. Borsa rakamları ülke ekonomisi ve Dünya'da yaşanan günlük ya da uzun vadeli vakalara ve glişmelere göre pozisyon alır. Altın fiyatları, Dolar ve Euro kurlarında olduğu gibi Borsa'da da piyasa, gün be gün değişiklikler gösterir... İşte Altın fiyatları, Dolar, Euro kurları ve Borsa rakamlarına ait günlük rakamlar... Günlük Güncel Altın ve Borsa rakamları (Çeyrek Altın Fiyatları - Yarım Altın Fiyatları - Tam Altın Fiyatları) Çeyrek Altın Fiyatları: 159,88 TL YARIM ALTIN FİYATLARI: 319,77 TL TAM ALTIN FİYATLARI: 654,78 TL Gr Altın Fiyatları: 97,34 TL DOLAR FİYATI: 2,221 TL EURO FİYATI: 3,1 TL BORSA RAKAMLARI: 63,717 ALTIN NEDİR? Türkiye’de iç piyasaya sürülen mücevherler 22, 18 ve 14 ayarlık altın alaşımlarından yapılır. Ayar, bir gram alaşımda bulunan altın miktarıyla belirlenir. 24 ayar altın; arı ya da saf altındır ve 1000 milyemdir. 22 ayarda gram başına 916 milyem (mg), 18 ayarda 750 milyem, 14 ayarda 583 milyem altın bulunur. Özellikle dış satım amacıyla kullanılan 21 ayarda ise, 875 milyem altın bulunur. 18 ayarlık altın alaşımları gümüş ve bakır miktarlarına göre ayrımlı renkler alır: % 25 gümüş yeşil altını, % 12.5 gümüş ve % 12.5 bakır sarı altını, % 0.6 gümüş ve % 19 bakır pembe altını, % 25 bakır kırmızı altını oluşturur. DOLAR NEDİR? Dolar, 100 sente denk para birimidir. ABD, Kanada, Avusturalya ile Güney Amerika, Pasifik, Karayipler, Güneydoğu Asya ve Afrika’daki bazı ülkelerin resmi para birimi dolardır.

 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...