Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Eylül 2016 09:56 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:13

ABD'ye tarihi rest! 'Onlar varsa biz yokuz!'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Biden'a PYD/YPG'nin yer alacağı Musul ve Rakka'ya yönelik bir operasyonda Türkiye'nin yer almayacağını belirttiği öğrenildi.

ABD'ye tarihi rest! 'Onlar varsa biz yokuz!'
ABD, Türkiye, Biden, Erdoğan, tarihi restleşme,

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Biden arasındaki görüşmenin detayları ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden arasında gerçekleşen görüşmede FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'in iadesi ve Suriye konusu görüşüldü. 
 
BİDEN: GÜLEN'LE İLGİLİ DAHA SOMUT VERİLER GELMEYE BAŞLADI
 
Görüşmede Joe Biden'ın Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili Türkiye'den ABD'ye daha somut veriler geldiğini söylediği öğrenildi. Görüşmede yer alan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Biden'a 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili yeni dosyalar iletti. 
 
ABD Başkan Yardımcısı, PKK'nın asker ve sivillere yönelik saldırılarını kınadı. İki ülke arasındaki stratejik ilişkinin önemli olduğunu vurguladı. Darbe girişimi konusunda desteğe hazır olduklarını ifade etti.
 
ERDOĞAN: PYD VARSA BİZ YOKUZ
 
Görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Biden'a PYD/YPG'nin yer alacağı Musul ve Rakka'ya yönelik bir operasyonda Türkiye'nin yer almayacağını belirttiği öğrenildi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...