Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
10 Ekim 2016 13:29 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:09

DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, sorgulama? - 2016 (DGS) ÖSYM’den çok önemli açıklama

DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, sorgulama yap. (DGS) 7 Ekim’de Dikey Geçiş Sınavı başvuruları sona erdi. 2016 DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM’nin takvim çizelgesine göre sonuçlarının açıklanma tarihi belli. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, sınava girip başvuru yapmayan öğrenciler için önemli bir açıklama yaptı. 2016 DGS tercih sonuçları üzerine ÖSYM'nin yaptığı açıklamada hangi öğrenci boş kontenjandan yararlanabilecek?

DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, sorgulama? - 2016 (DGS) ÖSYM’den çok önemli açıklama
dgs, DGS tercih sonuçları, ösym, ek yerleştirme, DGS tercih sonuçları ne zaman, DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, DGS tercih sonuçları sorgulama, DGS,

DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, sorgulama yapabilirsiniz. (DGS) 2016’nın son sınavlarından biri olan DGS sonuçları açıklandı ve açıklandıktan kısa bir süre sonra tercih başvuruları başladı. 7 Ekim’de tercih başvuruları bittikten sonra DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu adayların gündeminde yer alıyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin sınav takvimine bakıldığında sonuçlar, başvuru veya sınavdan en erken 15 gün sonra açıklanabiliyor. 7 Ekim’de biten sonuçlara bakıldığında, sonuçların 20-21-22 Ekim’de açıklanması bekleniyor.

DGS tercih sonuçlarının öğrenilebileceği tek adres ise ÖSYM’nin kendi sitesidir. Başvuru açıklandıktan sonra sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenilebilir.

SONUÇ SONRASI YAPILACAK OLAN İŞLEMLER

Tercih sonuçları açıklandıktan sonra, ÖSYM sonuçları eve göndermiyor. Yeni sisteme göre sonuçlar ve sonuca dair belgeler ÖSYM’nin kendi sitesinden görülecek ve yazıcı üzerinden alınabilecek. İnternet sayfasından yayınlandıktan sonra sonuçlar için öğrencinin tam olarak yapması gereken bir durum yoktur. Çünkü kurum, kazanılan üniversiteye sonuç ve bilgileri gönderecektir.

SINAVA GİRİP DE BAŞVURU YAPMAYA ÖĞRENCİLER İÇİN SÜREÇ NASIL OLACAK?

2016 DGS tercih sonuçlarından yararlanmak isteyenler için; sınava giren öğrenciler başvuru yapmadıklarından ötürü, tercih sonuçlarının sonucunu bekleyecek. Sonuçlar açıklandıktan hemen sonra ek yerleştirme süreci başlayacak. Boş kontenjan durumuna göre öğrenciler üniversiteye kayıt olabilecek. Boş kontenjan yerleştirme sonuçları ise 15 Lira.

DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS tercihleri 7 Ekim Cuma yani bugün sona erecek. Sonuçlar için ÖSYM henüz resmi bir açıklama yapmadı. 2015'de DGS tercih işlemleri 4 Eylül'de tamamlanmış sonuçlar ise bir hafta sonra 11 Eylül'de açıklanmıştı. Buna göre 2016 DGS tercih sonuçlarının önümüzdeki hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. ÖSYM tarafından bir açıklama geldiği an haberimizin içerisine eklenecektir.

SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLİR?

Tercihlerini yapan adaylar, yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden açıklanacak. Adaylar, sonuçlarını T.C Kimlik numaraları ve şifrelerini girerek öğrenebilecekler.

YÖK'TEN DGS ÖĞRENCİLERİNE ŞARTLI KAYIT HAKKI

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) giren ve mezun olmadığı için lisans programlarına kayıt yaptıramayan öğrencilere şartlı kayıt hakkı tanındı.
YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, 2016-DGS kayıt tarihlerinde yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra mezun olan önlisans öğrencileri, belgelerini sunarak, lisans programlarına kayıt yaptırabilecek.
Adaylar, durumlarını belgelemeleri şartıyla 2016-2017 eğitim öğretim bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2016DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilecek.

YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme, adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır.
Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin İnternet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecektir.

YERLEŞEMEYEN ÖĞRENCİLER NE YAPACAK?

2016-DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlara ek yerleştirmeler sayesinde açıkta kalan öğrenciler yerleşebilecek. Adaylardan ek yerleştirme ücreti olarak 15,00 TL alınacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...