Tgrt Haber
12 Ekim 2016 12:54 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

Erdoğan, 'Bundan sonra böyle'

Erdoğan hakim-savcılar için kura töreninde konuştu. Erdoğan Gülen'in iadesi konusunda ABD'ye meydan okuyarak, "Neden vermiyorsun? Neymiş yargı varmış. Aynı şey burada da olabilir. Siz karar vermedikçe biz de vermeyeceğiz. Bundan sonra böyle' dedi.

Erdoğan, 'Bundan sonra böyle'
erdoğan,abd,hakim savcılar,

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;
* FETÖ ilk hamlesini yargı ve emniyet teşkilatı içindeki elemanları ile yapmıştır.15 Temmuz'da olduğu gibi 17-25 Arlık'ta da milleten aldığımız güçle darbe girişimini başarısızlığa uğrattık. Üzgünüm bu milletin vergileriyle almış olduğu tankları uçakları kullanarak bu millete kurşun sıkıldı. Şayet 17-25 Aralık girişiminin ardından gerekli tedbiri almamış olsaydık 15 Temmuz'un rengi çok daha farklı olabilirdi. Milletin cesareti ve dirayeti saesinde Türkiye bu mücadeleden çıktı
"3 BİN 459 HAKİM SAVCI İHRAÇ EDİLDİ"
* 3 bin 459 hakim ve savcı yüksek yargı mensubu meslekten çıkarıldı. Vicdanınız yerine FETÖ üyelerinin yaptğı gbi bir örgütü, bir şarlatanı ikame ederseniz oradan adalet çıkmaz. Bir yerlere sorup öyle karar vereyim denirse bu adalet olmaz.

* Kusura bakmayın mağdur falan yok. Bazı yanlışlar olabilir. fakat unutmayın benim şehitlerimin gazilerimin hesabını kim verecek? Şu makama gelenler şüphesiz ki hem bağımsız hem tarafsız olacak.
Adı Amerika olduğu zaman bağımsız tarafsızi adı Türkiye olunca bağımlı taraflı , yok böyle bir şey.
ABD'YE TEPKİ
* Dünyadan bize akıl verenler var. Bu kadar ismi nereden biliyorsunuz, nasıl bunları bir anda içeri alıyorsunuz? Biz devletiz ya burası muhtarlık değil. Sen kalkacaksın savcılarını Türkiye'ye göndereceksin yedirip içirip göndereceksin. Sonra bizim masum vatandaşımızı orada içeri alacak ve diyecek ki bizde bağımsız yargı var. Kimse kusura bakmasın bizdeki yargı sizden daha bağımsız.
*7 yıl oldu bu kişi orada duruyor. 85 koli belge gitti. Bizden teröristleri istedikleri zaman kendilerine veriyoruz ama onlar vermiyor. Neden vermiyorsun? Neymiş yargı varmış. Aynı şey burada da olabilir. Siz karar vermedikçe biz de vermeyeceğiz. Bundan sonra böyle. 

*Eğer bir ülke ülkendeki birini terörist ilan etmişse o kişiyi vereceksin.

"BÜYÜK ÖLÇÜDE TEMİZLENDİ"

*Meslekten ihraçlar yoluyla adalet teşkilatımız terör örgütüne destek verenlerden büyük ölçüde temizlendi. Sistemdeki açıklar devam ettiği sürece yarınbaşka örgütlerin istismarının önüne geçiemez. Bunun için HSYK seçimleri değiştirilmelidir. Meclis'teki üyeler partilerden HSYK üyelerinin seçim yönteminin değiştirilmesi için gereken uzlaşmayı sağlamalarını bekliyorum.

* Emniyet teşkilatımızın da polis alımı ve terfi sistemini değiştirmesi şarttır. 

"TERÖR ÖRGÜTLERİNDEN YARDIM İSTİYORLAR"

* Koaliyon güçleri 63 ülkeden oluşuyor. Ben diyorum ki 63 ülke 10 bin DAEŞ'lıyı halledemiyoruz, terör örgütlerinden yardım istiyoruz. tTröristin iyisi kötüsü olur mu?, Onlar da terörist. Biz güneyimizde bir terör koridoru oluşturulmasına müsade etmeyeceğiz. Bayan Clinton'un yaptığı açıklama çok talihsiz. Ben bunu siyasi bir acemilik olarak görüyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...