Tgrt Haber
05 Haziran 2014 16:32 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

Namus davası demişti ama gerçek ortaya çıktı

Karadeniz Ereğli'de yaşanan cinayetin tatbikatı yaptırıldı. Tatbikatta Oktay Özcan'ı 5 el ateş ederek öldürdüğü iddia edilen Yasemin Ak'ın ateş ettiği tüfeğin fişeğini değiştirmemesi üzerine resmi nikahsız yaşadığı eşi Yılmaz Ö. gözaltına alındı.Adliyeye çıkarılan Yılmaz Ö. kuvvetli suç delilleri göz önünde bulundurularak mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayın namus cinayeti olmadığı borç davası olduğu ortaya çıktı.

Namus davası demişti ama gerçek ortaya çıktı
Oktay Özcan, Karadeniz Ereğli, Ereğli,Jandarma,Karadeniz

Tatbikatta bu gelişmeler yaşanırken, cinayette Yılmaz Ö. den alınan swap örneklerinde barut izine rastlandığı ve Yılmaz Ö. nün Jandarma tarafından göz altına alındı. Jandarma da alınan ifadesinin ardından mahkemeye çıkarılan Yılmaz Ö. silahı cinayetten önce kullandığını ve bundan dolayı barut kalmış olabileceğini söylemesi üzerine mahkeme heyeti Yılmaz Ö. nün tutuklu yargılanmasına karar verdi
"KOCADA BARUT İZİNE RASTLANDI"
Cinayette hayatını kaybeden Oktay Özcan'ın ailesinin avukatlığını yapan Ahmet Köse kadının yapılan tatbikatta kadının tüfeği dolduramadığı ve barut izine rastlanan kocasının da mahkeme tarafından tutuklandığını söyledi. Köse açıklamasında "Tatbikat mağdur olanlara kapalı olan bir tatbikat. Zanlının olayı nasıl gerçekleştirdiğine yönelik elde edilen delillerle uyumlu olup olmadığına yönelik aslında bir çeşit delil. Kuvvetli de bir delil. Zaten yapılan tatbikatta bunu ortaya çıkarttı. Kıriminal incelemede yapılan atışların bahsedildiği gibi uzak atış olmadığı, çok yakın atış olduğu ve aynı zaman da namus cinayeti süsü vermeye çalışan kişinin kocasında da elinde ve yüzünde de barut artıkları olduğu tespit edildi. Yapılan tatbikatta da kadının hiç bir koşulda kadının silahı hiç bir şekilde doldurmadığı tespit olundu. Bu nedenle bu cinayeti kadının değil de kocasının işlemiş olabileceğine dair yoğun şüphe tespit olundu. Bu nedenle de kocası tutuklandı" dedi.
"OLAY NAMUS DAVASI DEĞİL"
Avukat Ahmet Köse, olayın namus davası olmadığını ve aralarında borç davası olduğunu söylediği konuşmasında "Zaten biz başında beri mağdur tarafın avukatı olarak gerek savcılığa gerekse de diğer yetkili makamlara yaptığımız müracaatlarda olayın namus cinayeti olamayacağını defalarca söylemiş ve dilekçelerimizi de vermiştik. Son gelişmelerde bunu açıkça ispatladı" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...