Tgrt Haber
16 Temmuz 2014 10:43 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:10

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na, 'Senden iyi diktatör bulunmaz'

Erdoğan: 'Halktan kopuk bir adayı CHP seçmenine dayatmakla kalmıyor bir de kaba bir dille emir veriyor. Eğer diktatör aranıyorsa, senden iyisi bulunmaz'

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na, 'Senden iyi diktatör bulunmaz'
erdoğan, erdoğan tam metin, başbakan erdoğan, haber,

Hızlı başladığı Köşk maratonuna iki günlük ara veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında gündemi değerlendirdi. “Cumhurbaşkanlığı yarışı eşit şartlarda yapılmıyor” ifadelerini hatırlatan Erdoğan “Doğrudur. Diğer adaylarla eşit bir yarışın içinde değiliz. Bütün muhalefet, AK Parti karşıtlığında bir araya geldiler. Yani iki adayla değil, çok geniş bir bloka karşı biz bu yarışı sürdürüyoruz” dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adam gibi tıpış tıpış sandığa gideceksiniz' sözlerini hatırlatan Erdoğan özetle şunları söyledi: “Kendi seçmenine ithal, sanal bir aday dayatmakla kalmıyor bir de kaba dille emir veriyor. Sonra utanmadan, sıkılmadan, bize diktatör yakıştırması yapıyor. Diktatör aranıyorsa senden daha güzel diktatör olmaz.
30 Mart'ta, MHP seçmeni hem Pensilvanya'ya hem onunla iş tutan MHP yönetimine gereken dersi verdi. Ancak Bahçeli mesajı almadı, yine ihanet şebekesinin ardına takıldı. Bunu gizlemek için de sabah akşam hakaret yağdırıyor. Halkın oyuyla Cumhurbaşkanı'nın seçildiği gün inşallah MHP'de de değişimin başlayacağı gün olacaktır...
CEVABI GENCEBAY VERDİ
Cuma günü, nasıl bir Türkiye hayal ettiğimizi ortaya koyduk. Toplantıya katılan sanatçı dostlara yapılan saldırı, mahalle baskısını kimin yaptığını, kimin faşizm yanlısı olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Sanatçılara sesleniyorum; hiç tedirgin, rahatsız olmasınlar. Eski Türkiye'nin kapıları kapanırken, o eski tekeller de artık tarihe karışıyor. Sanat kimsenin tekelinde değil. Esasen Orhan Gencebay tüm bunlara şu şekilde gereken cevabı verdi; Türkiye denen bu muhteşem yer bizim ülkemiz. Buraya sahip çıktığımız sürece, birbirimize sevgi, saygı duyduğumuz sürece bize hiç kimse bir şey yapamaz. Bu sözün üzerine daha başka bir şey söylemeyi gereksiz görüyorum.”
SUSAN ORTAK OLUR
İsrail'in Gazze'de uyguladığı katliama da değinen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: “Her Ramazan'da yaptığı gibi İsrail yine Gazze'deki Müslümanların üzerine ölüm yağdırıyor. Mısır'ın girişimiyle ateşkes kararı alındı ancak 2012'de bu olmuştu. Umarım ateşkes sağlanır ama Orta Doğu'nun kirli siyasetinde bir kez daha Filistinli masum çocukların kanı bunların üzerindedir... Filistin'de insanlık can çekişiyor. Susan, bu zulmün ortağıdır.”
MADENCİ AİLELERİNE 154'ER BİN TL
Soma'da hayatını kaybeden 301 madencinin yakınları ve madencilik sektörü için yapılacak düzenlemenin bayram öncesi çıkarılacağını belirten Erdoğan “Devletimiz imkanlarını seferber etti. Milletimiz örnek dayanışma sergiledi. 301 madencimizden 234'ünün yakınlarına aylık bağlama işlemleri SGK tarafından tamamlandı. Kalanlara da aynı imkanı getiriyoruz” dedi. Yeni düzenlemeyi ayrıntılarıyla anlatan Başbakan, AFAD'ın nakit yardım hesaplarında toplanan 46,5 milyon lirayı hayatını kaybeden 301 işçimizin ailelerine  154 bin 450'şer lira olarak paylaştırılacağını açıkladı.
BM'Yİ ELEŞTİRDİ: Doğruları söylüyoruz elbette sevilmeyiz
Başbakan Erdoğan,  AK Parti'nin büyükelçilere yönelik geleneksel iftarında da bir konuşma yaptı. Erdoğan özetle şunları kaydetti:
İsrail, saat 19.00 itibarıyla, 194 Filistinliyi öldürdü, 1400'ünü de yaraladı. İsrail'in bu yaptıklarını acaba bizler insan olarak hangi dinden olursak olalım, hangi mezhepten olursak olalım neyle izah edeceğiz.
Dünya barışını sağlamak için Birleşmiş Milletler bu görevini yerine getiremiyorsa kendini check etmesi lazım. BM Güvenlik Konseyi'ne bakıyorsunuz, zaten orası 5 tane ülkenin iki dudağının arasında. Onlar ne derse o... Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı sevilmez, tabii sevilmez. Doğruları söyleyen bu dünyada nerede sevildi ki, ama biz doğruları söylemeye devam edeceğiz.
Pensilvanya örgütü adını verdiğimiz yapılanma, dünyanın birçok ve siz büyükelçilerin ülkesinde faaliyet gösteriyor. Bu konuda gerçekten biz de aldandık bunu açıkça itiraf ediyorum. Bu bir özeleştiridir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...