Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
02 Ekim 2014 16:26 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

Karaman'daki o yangında 3 kardeşin cesedi bu halde çıkarıldı

Karmaan'da 4 kişinini can verdiği o yangında aynı odada uyudukları sırada yangına yakalanan 3 kardeşin cesetleri bu halde çıkarıldı.

Karaman'daki o yangında 3 kardeşin cesedi bu halde çıkarıldı
karaman, karaman yangın, ev yangını, 4 ölü, 3 kardeş,

Karaman'da bir apartmanın 3'üncü katında belirlenemeyen nedenle çıkan yangında anne yanarak, 3 çocuğu dumandan etkilenerek öldü. Çocuklarını kurtarmak isterken dumandan etkilenen baba ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Fatih Mahallesi'nde 3 katlı bir apartmanın son katında oturan 38 yaşındaki Mustafa Akbulut'a ait evde, saat 01.00 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Alevleri gören çevredekiler, durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, hızla tüm evi saran alevlere müdahale etmekte güçlük çekti. Bu sırada komşuları itfaiye ekiplerine, Akbulut ve ailesinin evde olduğu söyledi. Güçlükle içeri giren itfaiye ekipleri, 37 yaşındaki anne Elif Akbulut'un yanmış cesediyle karşılaştı. Adeta can pazarının yaşandığı yangında evinin yandığını duyup gelen baba Mustafa Akbulut da çocuklarını çıkartmak için eve girdi. İtfaiye ekipleri, dumandan etkilenen 4 yaşındaki Osman, 7 yaşındaki Rabia ve 10 yaşındaki Ayşe ile baba Mustafa Akbulut'u dışarı çıkartı. Baba ve çocukları olay yerinde bekleyen ambulanslarla Karaman Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan 3 çocuk yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Mustafa Akbulut'un ise sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu söndürülürken ev kullanılamaz hale geldi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
SON SÖZÜ "ÇOCUKLARIMI KURTARIN OLDU"
Karaman'da Akbulut ailesinin bulunduğu evde çıkan yangında kurtarılamayan anne Elife Akbulut'un, alevleri evin sarması üzerine komşularından yardım istediği ortaya çıktı. Alevlerin arasından kurtulan Elife Akbulut'un 3'üncü kattan inip, komşuların ve o sırada gelen itfaiye ekiplerine 'Çocuklarımı kurtarın' dedikten sonra yere yığıldığı ifade edildi. Vücudunun büyük bir bölümünde yanıklar oluşan anne Akbulut'un ilk belirlemelere göre yoğun dumandan etkilenerek öldüğü belirtildi.
ÇOCUKLAR EL ELE TUTUŞMUŞ
Aynı odada uyudukları sırada yangına yakalanan 3 kardeşin ise el ele tutuşurken baygın halde bulunduğu ifade edildi. Dumandan etkilenen üç kardeş, baba Mustafa Akbulut ve itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldıktan sonra kaldırıldıkları hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
ABLA AYŞE AVUKAT OLMAK İSTİYORMUŞ
Fatih Eğitim Çalışanları İlkokulu ve Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi Ayşe Akbulut'un ise arkadaşları ve öğretmenlerine avukat olmak istediğini söylediği belirtildi. Kardeşi Raiba'nın ise okula yeni başladığı, ablasıyla birlikte aynı okula gidip geldiği kaydedildi.
Çocuklarını kurtarmak isterken dumandan etkilenmesi sonucu hastanede tedavi altına alınan baba Mustafa Akbulut'un da gece taksicilik yaptığı ve yangını duyduktan sonra eve geldiği belirlendi.
YANGININ SEBEBİ SALONDAKİ ELEKTRİK KONTAĞI
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, yangının çıkış nedeninin elektrik kontağı olduğunu belirtti. Evde incelemelerde bulunan Çalışkan, şunları söyledi:
"Vahim bir olay. Bu olayın arkasında duracağız. Valimiz ve gerekli kişilerle istişaremizi yapacağız. Bu olayda eğer ihmal varsa, kimin ihmali varsa, bende dahil gereğini kesinlikle yapacağız. İhbarın ne zaman geldiği ve ekiplerin ne zaman olay yerinde olduğunu teker teker belirleyeceğiz. Yangın, elektrik kontağından çıkmış kısa sürede evi sarmış ve bu vahim durum ortaya çıkmıştır. Biz bu işin peşindeyiz. Hiç bir şey atlatmadan, varsa ihmal, her şeyi ortaya çıkaracağız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...