Tgrt Haber
08 Kasım 2014 11:13 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

Sinsi plan deşifre oldu! İşte Suriye ve İran'ın Türkiye hesabı

Suriyeli muhalif iş adamı Gazi Mısırlı, Esad ve ortağı İran'ın Halep'e yönelik saldırıların arkasındaki planı anlattı.

Sinsi plan deşifre oldu! İşte Suriye ve İran'ın Türkiye hesabı
iran, suriye, esad, türkiye, gazi mısırlı,

Türkiye ve Suriye vatandaşı olan Şişli'de şirketleri bulunan iş adamı Gazi Mısırlı, Suriye muhalefetinin toplanmasındaki en önemli isimlerden. Halep'in durumunu anlatan Mısırlı, “Halep 5 milyonluk bir şehir. Savaşla birlikte daha da göç aldı. Beşşar Esed ve ortağı İran'ın amacı varil bombalarıyla halkı korkutup, ÖSO 'nun elinden Halep'i alıp Türkiye'ye bir göç dalgası yapmak. Bu da Türkiye'yi zorlayacak ve Erdoğan zorda kalacak. Asıl hedef Erdoğan. Çünkü başka şekilde meselenin çözülmediğini gördüler. Kobani konusuyla Kürt sorununa basınç yaptılar, sıra şimdi Halep'te. ÖSO, Esed rejiminin uçakları için istediği ABD füzelerini söz verilmesine karşın IŞİD'in eline yanlışlıkla geçti. Şimdi IŞİD en güçlü silahlara sahip, oyun da çok ortada” dedi.
TÜRKİYE DİKKATLİ OLMALI
Suriye'nin stratejisinin savaşın etkilerini bölge ülkelere yaymak olduğunu anlatan Mısırlı, “Amaç, Türkiye'ye kaldıramayacağı kadar mülteciyi gönderip, ekonomiyi bozmak. Bundan da hükümeti sorumlu tutumak. Ve 'Erdoğan'ın politikaları sonucu oldu' demek. Buna da ABD politikaları yardımcı oluyor. Türkiye bu konuda dikkatli olmalı” diye konuştu. (STAR GAZETESİ)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...