Tgrt Haber
19 Kasım 2014 17:01 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:10

İstanbul saatlik hava durumu raporu, kar ne zaman yağacak

Meteoroloji bazı şehirlerimiz için kuvvetli yağışlar konusunda uyarı yaptı. İstanbul için saatlik hava durumu raporu ve detaylar için haberimize bakabilirsiniz.

İstanbul saatlik hava durumu raporu, kar ne zaman yağacak
İstanbul, istanbul kar, İstanbul'a kar ne zaman gelecek?, GÜNCEL Haberleri,

Meteoroloji bazı şehirlerimiz için kuvvetli yağışlar konusunda uyarı yaptı. İstanbul için saatlik hava durumu raporu ve detaylar için haberimize bakabilirsiniz. Hafta sonu planı yapmadıysanız önce hava durumuna bir göz atın. Meteoroloji yetkilileri uyardı. İstanbul hava durumu nasıl olacak? Kar İstanbul'a 20 Ocak'ta gelecek. Meteoroloji  Genel Müdürlüğü, bugün akşam saatlerinden itibaren başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların; etkisini arttırarak gece yarısına kadar Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da, gece yarısından itibaren ve  Sabah saatlerinde İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Kütahya, Bilecik, Balıkesir, Çanakkale, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla ve Denizli’nin güneyinde, öğleden sonra ise Isparta ile Burdur ve Antalya’nın doğusunda kuvvetli, Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesimlerinde ise yer yer çok kuvvetli olması beklendiğini açıkladı. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, lokal dolu, Ege kıyılarında hortum riski vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Şiddetli yağmur Edirne'den giriş yaptı

Edirne’de aniden bastıran sağanak yağmur nedeniyle birçok cadde ve sokak göle döndü.

Ana arterlerde biriken yoğun yağmur suları sürücülerin trafikte ilerlemesini güçleştirirken, yağmura hazırlıksız yakalananlar ise saçak altına ve iş merkezlerine sığındı.

Hava sıcaklıklarının 17 derece olduğu Edirne’de, aniden bastıran ve yaklaşık 10 dakika süren sağanak yağmur günlük hayatı olumsuz etkiledi. Ana arterlerde biriken yoğun yağmur suları sürücülerin trafikte ilerlemesini güçleştirirken, birçok cadde de göle döndü. Kıyık Caddesi’nden akan yağmur suları Talatpaşa Caddesi’nde yoğun su birikintilerine neden oldu. Yayalar yolun karşısına geçmekte güçlük çekti. Bazıları ise ayakkabılarını çıkartarak yoğun sulardan geçebildi. Yağmura hazırlıksız yakalananlar saçak altı, durak ve iş merkezlerine sığındı. SİS UYARISI: Gece ve sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu ile yurdun iç ve doğu kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamalar, vb) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
MEVSİM NORMALLERİNİN ALTINA İNECEK

Kasım ayı başından bu yana mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının Perşembe günü yağışla birlikte Batı bölgelerimizde, Cuma günü iç ve Batı bölgelerimizde, Cumartesi günü ise yurt genelinde hissedilir derecede (8 ila 12 derece) azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Meydana gelmesi beklenilen kuvvetli yağışlar ile hafta sonunda hissedilir derecede ki sıcaklık azalması sebebiyle meydana gelebilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Çanakkale çevreleri ile Edirne'nin güneyi ve Balıkesir'in batı kıyılarının hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

EGE: Parçalı yer yer çok bulutlu, İzmir kıyılarının hafif sağanak yağışlı gececeği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Göller Yöresi'nde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Rize çevreleri ile Artvin kıyılarının hafif yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...