Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Kasım 2014 14:27 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:59

MEB, TEOG sınav tarihlerini açıkladı!

MEB 8. sınıflar için düzenlenen TEOG sınav tarihleri ve merkezi ortak sınavlarda çıkacak konuları açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesi üzerinden konuları ayrıntılı olarak görebilirsiniz. İşte TEOG sınav tarihleri..

MEB, TEOG sınav tarihlerini açıkladı!
meb,teog,sınav,teog sınav tarihleri,2014 teog sınavı,Milli eğitim bakanlığı,

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre TEOG sınavları ilk gün Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavları olarak yapılacak. İkinci günü ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil derslerinden sınavlar yapılacak.
BU YIL İTİRAZ 20 TL!
Geçen yıl 10 TL olan itiraz bedeli bu yıl 20 TL oldu. Kılavuzda, “Elektronik ortamda yapılan itirazlar öğrenci velisi tarafından interaktif hesap aracılığıyla elektronik ortamdan, yapılan itirazların incelenmesi için ise öğrenci velisi tarafından T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla 20 TL (Yirmi TL KDV Dâhil) yatırılması gerekmektedir.” deniliyor.
YURTDIŞINDAKİ ÖĞRENCİLER TEOG'A NASIL GİRECEK?
Yurt dışında öğrenimlerini sürdüren öğrenciler bulundukları ülkedeki eğitim ataşeliklerinde ya da elçiliklerde onaylattıkları denklik belgesine göre ortak sınavlara girebilecek.
Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin sınavlarda özelliklerine uygun hizmet alabilmeleri için; örgün eğitime devam edenler okul müdürlüğünün bağlı bulunduğu RAM'a, açık öğretim ortaokuluna devam edenlerin ise açık öğretim ortaokulu müdürlüğüne birinci dönem için 9 Ekim 2014, ikinci dönem için ise 3 Mart 2015 tarihi mesai bitimine kadar müracaat edebilecek.
Az gören öğrenciler ve işitme engelli öğrenciler, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan öğrenciler, özel öğrenme güçlüğü olan öğrenciler, yaygın gelişimsel bozukluğu olan öğrenciler, bedensel engelli öğrenciler, zihinsel engelli çocuklar, istekte bulunmaları halinde tek kişilik sınıflarda, total düzeyde görme engelli öğrenciler, süreğen hastalığı olan öğrenciler, okuyucu ve kodlayıcı eşliğinde tek kişilik sınıflarda sınavlara alınacak. TÜBİTAK tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavlarında, ulusal elemelerden geçtikten sonra Türkiye'yi temsil etme hakkı kazanmış olan öğrencilere, katıldıkları yılın yılsonu başarı puanlarına belirlenen oranda ek puan verilecek.
8. sınıf TEOG sınav tarihleri

 

Sınıf         Dönem        Sınav Tarihleri        Mazeret Sınavı Tarihleri     Sınav Sonuçlarının İlanı

 

8.Sınıf     I.Dönem     26-27 Kasım 2014      14-15 Aralık 2014                      Ocak 2014

 

8.Sınıf     II.Dönem     28-29 Nisan 2014      10-11 Mayıs 2014                   Haziran 2014

 

 

Ortak Sınavlar 1.Gün Oturumları

 

Ders Adı     Başlama Saati     Soru Sayısı     Süresi

 

TÜRKÇE              09:00                    20        40 Dakika

 

MATEMATİK        10:10                    20        40 Dakika

 

DİN KÜLTÜRÜ     11:20                   20        40 Dakika

 

Ortak Sınavlar 2.Gün Oturumları

 

Ders Adı                        Başlama Saati     Soru Sayısı     Süresi

 

FEN ve TEKNOLOJİ            09:00                    20            40 Dakika

 

T.C. İnkılâp Tarihi                 10:10                    20            40 Dakika

 

YABANCI DİL                       11:20

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...