Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Kasım 2014 12:29 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:46

Kar Türkiye'yi etkisi altına aldı! Bu illere uyarı

Meteoroloji İç Anadolu, Ege ve Akdeniz bölgelerinin yüksek kesimlerinde kar yağışı; Marmara, Güney Ege ve Batı Akdeniz bölgeleri için ise fırtına uyarısında bulundu.

Kar Türkiye'yi etkisi altına aldı! Bu illere uyarı
kar, fırtına, yağış, Sabah,bugün,Adana,Konya,Niğde,Bursa,dikmen,Ankara,Burdur,Mersin,Trakya,Alanya,karaman,Armutlu,Kayser

Niğde, Kayseri ve Adana'nın iç kesimlerinin yükseklerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Balkanlardan gelen soğuk hava, Trakya'dan giriş yaptı, Kırklareli'nin Dereköy ilçesinde gece boyu kar yağışı görüldü. Başkentte gece başlayan kar yağışı etkili oldu. Ülke genelinde etkili olan yağışlı hava Ankara'da kendini kar yağışı olarak gösterdi. Dikmen, İncek gibi şehrin yüksek kesimlerinde kar yağışı yoğun olurken Başkent beyaza büründü. Kar yağışı aralıklarla devam ediyor.
ANTALYA'DA KAR YAĞIŞI BAŞLADI
Antalya'nın Akseki ve Korkuteli ilçelerine yılın ilk  karı yağdı. Akseki ilçesinde iki gündür etkili olan soğuk havanın ardından bu  sabaha karşı kar yağışı başladı. Yoğun kar yağışının etkisiyle ilçe merkezi  beyaza büründü. Akseki merkezinde kar kalınlığı 10, Bademli Mahallesi'nde ise 20  santimetreye ulaştı. Kar yağışı en çok çocukları sevindirdi. Sabah uyanınca bembeyaz bir  manzarayla karşılaşan çocuklar, kartopu oynadı. Akseki-Seydişehir karayolu Alacabel mevkisinde kar kalınlığının 20  santimetreye ulaştığını belirten yetkililer, sürücülere araçlarında zincir  bulundurulmaları konusunda çağrıda bulundu. Korkuteli ilçesinde de sabah saatlerinden itibaren kar yağışı başladı.  Aralıksız devam eden kar nedeniyle ilçe beyaza büründü.
BOLU'DA YILIN İLK KARI
Bolu Dağı'nda da kar yağışı başladı. Kar yağışı özellikle Seymenler, Karanlıkdere ve Bakacak mevkisinde  etkili oluyor.
BU İLLERE KAR UYARISI
Burdur ve Afyonkarahisar, Isparta'nın batı çevreleri, Konya, Karaman ve Isparta'nın doğu çevreleri ile Antalya ve Mersin'in yüksek kesimlerinde kar yağışı, Antalya'nın doğu ilçeleri ve Mersin'de sağanak, Marmara, Güney Ege ve Batı Akdeniz'de fırtına bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, Burdur ve Afyonkarahisar ile Isparta'nın batı çevrelerinde orta kuvvette, Konya, Karaman ve Isparta'nın doğu çevreleri ile Antalya ve Mersin'in yüksek kesimlerinde kuvvetli, 10-20 santimetre ve yer yer 20 santimetre üzeri yoğun kar yağışı bekleniyor. Vatandaşların, ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.
Antalya'nın doğu ilçeleri Serik, Manavgat, Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde sabah saatlerinden itibaren, batısından başlayarak Mersin çevrelerinde ise öğle saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.
MARMARA'DA FIRTINA ALARMI
Ayrıca, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden esen rüzgarın kuvvetlenerek, sabah saatlerinden itibaren 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Güney Ege'nin güneyinde ise yarın sabah saatlerinden itibaren rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerde 6 ila 8 kuvvetinde  fırtına şeklinde eseceği tahmin  ediliyor. Fırtınanın yarın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.
Batı Akdeniz'de yarın öğle saatlerinden sonra rüzgarın kuzey ve kuzeybatı yönlerde 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Fırtınanın Çarşamba  günü ilk saatlerden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı başta denizciler ve balıkçılar olmak üzere, ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor. Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine giren Kırklareli’nin Dereköy İlçesi’nde de kar yağışı başladı. Kar yağışı kısa sürede çatıları beyaza büründürdü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...