Tgrt Haber
01 Aralık 2014 15:29 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

Rusya Devlet Başkanı Putin 10 bakanı ile Ankara'da

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'de. Putin, resmi temaslarda bulunmak üzere 10 bakanı ile Ankara'ya geldi.

Rusya Devlet Başkanı Putin 10 bakanı ile Ankara'da
rusya, rusya devlet başkanı, vladimir putin,

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Esenboğa Havalimanı'nda resmi törenle karşılandı. Özel uçağı ile saat 13.08'de Ankara'ya gelen Putin ve beraberindeki heyeti, Esenboğa Havalimanında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ile Rusya Büyükelçiliği yetkilileri karşıladı. Uçaktan indikten sonra tören kıtasını selamlayan Putin, Şeref Salonu'na girmeden aprona getirilen özel aracına binerek, konvoyu ile havalimanından ayrıldı. Putin'in Ankara'ya gelişi öncesinde, Esenboğa Havalimanı girişinde araçlar kontrol edilerek içeri alındı. Büyükşeref Salonu çıkışında ve apronda iki ülke bayrakları göndere çekildi. Havaalanında, Şeref Salonu binasının çatısında keskin nişancılar görev alırken, ambulanslar da hazır bulundu. Öte yandan konvoyun geçeceği yol güzergahlarında üst düzey güvenlik tedbirleri alındı. Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılandı. Rusya Devlet Başkanı Putin'i taşıyan araç süvari birliği eşliğinde protokol yolundan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na giriş yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Lideri Putin'i Cumhurbaşkanlığı Saray'ı girişinde karşıladı. İki ülke ulusal marşının okunmasının ardından Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayını "merhaba asker" diyerek Türkçe selamladı. Karşılama töreninin ardından Erdoğan ve Putin, baş başa görüşme gerçekleştirecek. Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Türkiye- Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi 5. Toplantısı yapılacak. Toplantının ardından iki liderin ortak basın toplantısı yapması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin onuruna akşam yemeği verecek. Rusya Devlet Başkanı Putin, akşam saatlerinde Türkiye'den ayrılacak.
MASADA 100 MİLYAR DOLARLIK ANLAŞMA VAR
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşılıklı olarak 'tarihi öneme sahip' diye nitelendirilen 100 milyar dolarlık teknik engelleri kaldıracak 5 maddelik bir anlaşmayı imzalaması bekleniyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...