Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
11 Ocak 2015 08:02 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

Paris 'birlik ve beraberlik' yürüyüşüne hazırlanıyor

Başkent Paris, 'birlik ve beraberlik' yürüyüşüne hazırlanıyor.

Paris 'birlik ve beraberlik' yürüyüşüne hazırlanıyor
paris,fransa,brilik beraberlik çağrısı,yürüyüş,

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, ülkede son yaşanan terör saldırıları karşısında birlik ve beraberlik mesajının verileceği cumhuriyet yürüyüşüyle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.
Toplantıda, yürüyüşte alınan güvenlik önlemleri hakkında bilgi veren Cazeneuve, bu çerçevede 2 bin 200 polis ve bin 350 askerin görevlendirildiğini bildirdi.
Cazeneuve, yürüyüşe 1 milyondan fazla kişinin katılmasının beklendiğini belirterek, bugün Fransa genelinde yapılan anma yürüyüşlerine de 700 binden fazla kişinin katıldığını ifade etti.Çeşitli ülkelerden devlet başkanı, başbakan ve bakan düzeyinde katılımFransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın tüm dünya liderlerine katılma çağrısında bulunduğu yürüyüşe yaklaşık 20 ülkeden katılım olacak.Başta Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İngiltere Başbakanı David Cameron, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Hollanda Başbakanı Mark Rutte, Belçika Başbakanı Charles Michel, Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Danimarka Başbakanı Helle Thorning-Schmidt ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov katılacak. Yürüyüşe Afrika'dan da Mali Cumhurbaşkanı Boubacar Keita ve Nijer Cumhurbaşkanı Mahamadou Issoufou katılım sağlayacak.Avusturya, ABD, Rusya, Kanada ve İsrail'den ise bakan düzeyinde katılım bekleniyor. Bugün ayrıca Paris ve çevresinde toplu taşımanın ücretsiz olacağı da duyuruldu.
Başbakan Davutoğlu bugün Fransa'ya gidiyor
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Paris'te meydana gelen terör saldırısına karşı düzenlenen dayanışma yürüyüşüne katılmak üzere bugün Fransa'ya gidecek.Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Davutoğlu'nun, Fransız makamlarından alınan davete icabetle, 7 Ocak'ta Paris’te meydana gelen terör saldırısına karşı düzenlenen dayanışma yürüyüşüne katılmak üzere bugün Fransa’ya hareket edeceği bildirildi.Paris’te yapılacak yürüyüşe Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Başbakan Davutoğlu'nun yanı sıra birçok ülkeden devlet ve hükümet başkanlarının katılacağı belirtilen açıklamada, ''Bilindiği üzere, Paris’te yaşanan menfur saldırı, ülkemiz tarafından en üst düzeylerde kınanmıştır. Sayın Başbakanımızın Paris’te yapılacak yürüyüşe katılımı, gerek bu zor zamanda Fransa halkının yanında yer aldığımızın, gerek terörle mücadele konusunda kararlığımızın ve dayanışmamızın bir göstergesidir'' ifadeleri kullanıldı.
Aşırı sağdan "alternatif yürüyüş" çağrısı
Yürüyüşe davet edilmeyen aşırı sağcı milliyetçi parti Ulusal Cephe (FN) ise alternatif  bir yürüyüş yapacağını duyurdu.FN Lideri Marine Le Pen, partisinin yürüyüşten dışlanmasının ardından, partililere Paris'teki yürüyüşe katılmayarak Paris dışındaki bölgelerde anma yürüyüşü düzenlemeleri çağrısında bulundu.Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından toplumun her kesiminin davet edildiği yürüyüş için FN'ye resmi davet gelmemesi Le Pen'i kızdırmış ve "partisine oy veren milyonlarca kişinin dışlanarak ulusal birlik ve bütünlükten söz edilemeyeceği" ifadelerini kullanmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...