Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Ocak 2015 15:40 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:10

Vakıflar Müdürlüğü Burs Sonuçları Açıklandı Mı, VGM İlk Öğretim Burs Sonuçları Sorgulama

VGM İlk Öğretim Burs Sonuçları Öğren. Vakıflar Genel Müdürlüğü 2015 burs sonuçları açıklandı. VGM İlk Öğretim Burs Sonuçları Sorgulama burada.

Vakıflar Müdürlüğü Burs Sonuçları Açıklandı Mı, VGM İlk Öğretim Burs Sonuçları Sorgulama
vakıflar genel müdürlüğü, vgm, VGM İlk Öğretim Burs Sonuçları, Vakıflar Müdürlüğü Burs Sonuçları,VGM 2015 Yüksek Öğretim Burs Başvuru Sonuçları,

VGM İlk Öğretim Burs Sonuçları Öğren. Vakıflar Genel Müdürlüğü 2015 burs sonuçları açıklandı. VGM İlk Öğretim Burs Sonuçları Sorgulama burada. Öğrencilerin merakla beklediği Vakıflar Genel Müdürlüğü 2015 bursları nihayet açıklandı. Burs sonuçlarının KYK burs sonuçlarından sonra açıklanması bekleniyordu. Nitekimde sonuçlar öyle oldu. Sonuçlar dün akşam ssatlerinde açıklandı. Daha önce ilköğretim ve lise için burs başvurularını açıklayan Vakıflar Genel Müdürlüğü şimdi ise yükseköğrenim öğrencilerinin burs sonuçlarını açıkladı. Yükseköğretim Burs Başvuru Sonuçlarına dair sorgulama web sitemizde açılmıştır. Yüksek Öğrenim Bursu için yapılan başvurular 22.08.2013 tarih ve 28741 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği ekindeki değerlendirme kriterlerine göre elektronik ortamda değerlendirilmiş olup yükseköğretim burs başvuru sonuçlarına dair sorgulama web sitemizde açılmıştır. Burs almaya hak kazanan öğrencilerin e-posta adreslerine tebligat yapılmak suretiyle banka hesap numaraları tespit edilip bursları banka hesaplarına yatırılacaktır.
VGM 2015 Yüksek Öğretim Burs Başvuru Sonuçları ÖĞREN
VGM 2015 İlk Öğretim Burs Başvuru Sonuçları ÖĞREN
T.C. VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (VGM)

 T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü Burs Başvuru ve Başvuru Şartlarını sizler için araştırdık ve haberimizin detaylarında sizlere linkleriyle beraber sunduk.
 
VGM Burs Hizmeti, Vakıflar Genel Müdürlüğünce vakfiyelerde yer alan hayır şartlarının yerine getirilmesi amacıyla ailelerinin maddi durumu yeterli olmayan Milli Eğitim Bakanlığına bağlı İlk Öğretim ve Orta Öğretim okullarında öğrenim gören öğrencilere ve Yüksek Öğrenim gören öğrencilere burs verilmektedir.
 
VGM burs sonuçları da henüz açıklanmadı. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden bugün (8 Aralık 2014) de yapılan yurt yedek liste kayıt duyurusunda da belirtildiği gibi, VGM burs sonuçları Kredi Yurtlar Kurumu'nun burs ve kredi sonuçlarının açıklanmasında sonra yapılacak. Burs adaletinin sağlanması ve ihtiyaç sahiplerinin öceliklenmesi nedeniyle Vakıflar Genel Müdürlüğü burs sonuçları KYK sonuçlarından sonra açıklanıyor.
 
VGM burs sonuçları ise vgm.gov.tr üzerinden TC Kimlik No ile yapılabilmektedir.
 
Burs tahsis kontenjanı, miktarı ve ödeme zamanları
 
Burs verilecek öğrenci sayısını, ödenecek burs miktarını, yıllık artış oranını ve ödeme zamanını belirlemeye Genel Müdürlük yetkilidir.
 
Burs verilme süresi
 
Burs almaya hak kazanan öğrenciye, öğrencilik halinin devam etmesi ve burs almaya engel bir durumun olmaması koşuluyla öğrenim gördüğü okulun normal öğrenim süresince burs verilir.
 
Aynı aileden sadece bir öğrenciye burs verilir.
 
Burs verilen öğrencilerin takibi
 
Burs alan öğrenci, devam ettiği yükseköğretim kurumundan her yıl eğitimin başladığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde bir üst sınıfa geçtiğini gösteren transkript ve öğrenci belgesi alarak ilgili bölge müdürlüğüne teslim etmek zorundadır.
 
Burs başvurusu ile ilgili yapılacak işlemler
 
Burs başvurusunda bulunan öğrencilerin başvuruları Ek-2’deki değerlendirme kriterine göre değerlendirildikten sonra burs verilecek yıla ait kontenjan miktarı kadar asil ve yedek öğrenci belirlenerek Genel Müdürlük internet sitesinde yayınlanır.
 
Burs almaya hak kazanan öğrencilerin isimleri öğrenim gördükleri üniversitenin bulunduğu ilin bölge müdürlüğüne ve öğrencinin başvuru esnasında beyan etmiş olduğu mail adresine bildirilir.
 
Bölge müdürlüklerince öğrenci bursları öğrenciler tarafından bildirilecek banka hesap numaralarına yatırılır.

Başbakanlık VGM resmi internet sitesinden yapılan açıklamada VGM burs sonuçlarına göre burs almaya hak kazanan öğrencilerin e-posta adreslerine tebligat yapılmak suretiyle banka numaraları tespit edilip, burslarının banka hesaplarına yatırılacağı belirtildi. 2009 yılı itibariyle Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) tarafından her yıl verilen VGM bursunun sonuçları açıklandı. Başbakanlık VGM'den burs sonuçlarının açıklandığı öğrencilere duyuruldu. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Yüksek Öğrenim Bursu için yapılan başvurular 22.08.2013 tarih ve 28741 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliği ekindeki değerlendirme kriterlerine göre elektronik ortamda değerlendirilmiş olup yükseköğretim burs başvuru sonuçlarına dair sorgulama web sitemizde açılmıştır. Burs almaya hak kazanan öğrencilerin e-posta adreslerine tebligat yapılmak suretiyle banka hesap numaraları tespit edilip bursları banka hesaplarına yatırılacaktır."
Burs nedir ?

T.C. vatandaşı yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/kredi verilmesine ilişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

Burstan yararlanacak öğrenciler,

• Ön lisans öğrencileri,
• Lisans öğrencileri,
• Açık Öğretim öğrencileri,(Sadece öncelikli öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...