Tgrt Haber
11 Mart 2015 00:46 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:18

'Türkiye sınırını İran’a terk ettiler'

Türkiye'nin Yayladağı Sınırı Kapısı'nın karşısında bulunan Keseb'de son haftalarda hareketlilik arttı.

'Türkiye sınırını İran’a terk ettiler'
Yayladağı Sınırı Kapısı,Lazkiye,Ömer Muhtar Tugayı

Bölgedeki muhalifler, bu bölgede sadece İran askerleriyle savaştıklarını ve rejimin bölgeyi İran'a terk ettiğini söylüyor.

15 Haziran 2014 tarihinde Esad güçleri tarafından ele geçirilen Türkiye’nin Yayladağı sınırında bulunan Keseb kasabası ve çevresinde uzun süreli sessizlikten sonra son 10 gündür hareketli günler yaşanıyor.

KARA OPERASYONLARI DEVAM EDİYOR

Mart ayının ilk günlerinde hava saldırıları ile başlayan hareketlilik rejim güçlerinin son 5 günde 6 farklı noktadan başlatttığı kara operasyonları ile devam ediyor.

Son operasyonlarla ilgili Al Jazeera Türk’e konuşan bölgenin etkin gruplarından Ömer Muhtar Tugayı Komutanı Ömer Abdullah "Burada son bir ayda ciddi bir hareketlilik yaşanıyor. Bizimle savaşan güç tamamen İran askerleri ve yine İran’ın desteği ile bölgeye getirilen Irak, Afgan askerlerinden oluşan bir birlik" diyor.

Lazkiye bölgesinden Türkiye sınırına uzanan hattın İran tarafından bölgeye konuşlandırılan askerler tarafından tutulduğuna dikkat çeken Ömer Abdullah, "Yunus Tepesi dediğimiz Selme bölgesinin en yüksek noktalarına saldırıyorlar. Aynı zamanda Keseb bölgesinden ve yine stratejik Kızıldağ-Acısu yönünden büyük bir harekat başlattılar. Şu an sadece sahil bölgesi olan El Basit’te Mihraç Ural’a ait Mukaveme Suriyye birlikleri mevcut. Bunun dışında tüm bölgelerde İran güçleri var" diyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...