Tgrt Haber
12 Mart 2015 03:17 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:25

Piyasaları rahatlatan açıklama,Saray'da ekonomi brifingi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'yı kabul etti. Başçı, Erdoğan'a "Ekonomik Gelişmeler" başlıklı sunum yaptı.

Piyasaları rahatlatan açıklama,Saray'da ekonomi brifingi
faiz indirimi, dolar fiyatları, cumhurbaşkanlığı sarayı,Merkez Bankası, Merkez Bankası erdem başçı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile görüşmesinde, Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda mevcut güven ve istikrar ortamının titizlikle muhafaza edilmesi gerektiğinin altı çizilerek, tüm ekonomik birimler tarafından sürecin yakından izlendiği, gerekli tedbirlerin alınmakta olduğu ifade edildi.

CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede, Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlarından Yiğit Bulut ve Cemil Ertem'in de hazır bulunduğu belirtildi.

Görüşmede küresel piyasalardaki gelişmeler ile bunların etkilerinin değerlendirildiği ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

"Türkiye'de ekonominin temellerinin son derece sağlam olduğuna işaret edilen görüşmede, güçlü ve dengeli büyüme hedefleri doğrultusunda uygulanmakta olan politikalar, Sayın Cumhurbaşkanımızın faiz ve üretime yönelik hassasiyetleri üzerinde durulmuştur.

2023 VURGUSU

Türkiye'nin 2023 hedefleri doğrultusunda mevcut güven ve istikrar ortamının titizlikle muhafaza edilmesi gerektiğinin altı çizilmiştir. Tüm ekonomik birimler tarafından, sürecin yakından izlendiği, gerekli tedbirlerin alınmakta olduğu ifade edilmiştir."

KABUL 2 SAAT SÜRDÜ

Resmi programda saat 16.45'te öngörülen kabul, Erdoğan'ın programının sarkması nedeniyle saat 18.00'de başladı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda basına kapalı gerçekleştirilen kabul yaklaşık 2 saat sürdü. Görüşmenin ardından Saray'dan ilk olarak Erdem Başçı ayrıldı. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ise yaklaşık yarım saat daha Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kaldı.

Kabulde, Babacan ve Başçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a son ekonomik gelişmelere ilişkin brifing verdi.

İNTERNET SİTESİNDE YAYINLANDI

Merkez Bankası Başkanı Başçı'nın, Erdoğan'a yaptığı 130 sayfalık "Ekonomik Gelişmeler" başlıklı sunum, Merkez Bankasının internet sitesinde yayınlandı.

Sunumda, para politikası duruşunun enflasyon beklentilerinin en önemli belirleyicilerinden biri olduğu kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...