Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 May 2015 16:32 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

Erdoğan'ın Yenikapı‘da açıklayacağı büyük müjde Ayasofya mı

Seçimlere sayılı günler kala Erdoğan'ın, tüm dünyada ses getirecek bir sürprize imza atacağı konuşuluyor. İddialara göre büyük müjde Ayasofya'nın ibadete açılması.

Erdoğan'ın Yenikapı‘da açıklayacağı büyük müjde Ayasofya mı
cumhurbaşkanı erdoğan, yeni kapı, miting, ayasofya müjdesi, ayasofya ibadete açılacak mı,

Kamuoyu Erdoğan'ın 'büyük müjdesi'ne kilitlendi. Peki büyük müjde ne? 2015 genel seçimlerine sayılı günler kala sosyal medyada yayılan iddiaya göre Erdoğan'ın büyük müjdesi Ayasofya. Ayasofya'nın camiye çevrileceği müjdesi Fetih Şöleni'nde açıklanacak.
CUMA NAMAZIYLA İBADETE AÇILACAK
Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet Ayasofya ile ilgili müjdeyi Fetih Şöleni'nde verecek ve hemen akabinde özel bir programla, cuma namazında Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılışı gerçekleştirilecek.
CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELMEDİ
1453 yılında İstanbul'un Fethi'nden sonra camiye çevrilerek ibadete açılan ve 1935 yılından itibaren de müzeye çevrilen Ayasofya'nın yeniden ibadete açılacağı iddiasıyla ilgili şu ana kadar Cumhurbaşkanlığı'ndan bir açıklama gelmedi.
BÜYÜK KESİM MEMNUNİYETLE KARŞILAR
7 Haziran seçimlerine sayılı günler kala olası kritik karar seçmeni nasıl etkiler? Zamanlama eleştiri konusu olsa da kamuoyunun büyük kesiminde memnuniyete neden olacağı konuşuluyor.
FEHMİ KORU: EMANET OYLARI KAÇIRABİLİR
Ancak madalyonun bir de öteki yüzü var. Tartışmalara katılan Habertürk gazetesi yazarı Fehmi Koru ise "büyük müjdenin" AK Parti'deki emanet oyları kaçarabileceğini iddia etti.
'AYASOFYA YÜRÜYÜŞÜ'NÜN ARDINDAN GÖZLER ERDOĞAN'A ÇEVRİLDİ
Pazar günü düzenlenen Büyük Ayasofya Yürüyüşü'ne gösterilen yoğun ilginin ardından gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çevrildi. Türkiye 30 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ayasofya'nın açılacağı müjdesi vermesini bekliyor.
'AYASOFYA'YI İBADETE AÇ' TALEBİ
Sosyal medyada örgütlenen bir grup gencin çağrısıyla geçtiğimiz günlerde düzenlenen Büyük Ayasofya Yürüyüşü'nün ardından Ayasofya'nın ibadete açılıp açılmayacağı merak konusu oldu. Nuredddin Yıldız, Metin Balkanlıoğlu, Dr. İhsan Şenocak, Yusuf Kaplan, Bülent Yıldırım, Mehmed Fırıncı gibi isimler Büyük Ayasofya Yürüyüşü öncesi Ayasofya'nın açılması çağrısında bulunurlarken, yürüyüşe katılan binlerce vatandaş Erdoğan'dan Ayasofya'nın açılmasını talep etti.
ŞENOCAK: MABEDLERİMİZ BİZİM NAMUSUMUZDUR
Düzenlenen programda topluluğa hitap eden Dr. İhsan Şenocak, Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet Han'ın siyasetin merkezine vurduğu bir fetih ve izzet mührü olduğunu belirterek, Ayasofya ve bütün mabetlerin İslam ümmetinin namusu olduğunu aktardı. Şenocak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ayasofya'yı, Allah'ın kalbini mühürlediği adamlar kapattılar. Artık kalbi mühürlenen adamların mühürlerinin bir hüküm ifade etmediğinin ilan edilmesi için Ayasofya mutlaka açılmalıdır."
ÖZKÖSE: DİRİLİŞ AYASOFYA'NIN AÇILMASIYLA BAŞLAYACAK
Gazeteci-Yazar Adem Özköse de İslam'ı, Kur'an'ı ve başörtüsünü bu memleketten silmek isteyenlerin Ayasofya'yı kapattıklarını, Ayasofya'daki hilallerin yerine haçları diktiklerini söyledi. Fatih Sultan Mehmet'in ' 'Ayasofya'yı kapatan ahirette rahat yüzü görmesin. Ayasofya'nın kapatılmasına rıza gösteren Müslümanlar da ahirette rahat yüzü görmesin.'' vasiyetinde bulunduğunu anımsatan Özköse, ''Buna rağmen Ayasofya'yı kapattılar. Şimdi ben buradan Ayasofya'yı kapatanlara sesleniyorum. Biz, Ayasofya'yı mescide, camiye çeviren Fatih Sultan Mehmet dedemizin torunlarıyız. Biz, İstiklal Mahkemelerinde astığınız Şeyh Sait'lerin torunlarıyız ve biz geri döndük. Kapısına mühür vurarak milletimizin ruhunu, mukaddesatını kilitlediğiniz Ayasofya er veya geç mutlaka açılacaktır. Eğer bir diriliş ve yükseliş olacaksa bu Ayasofya'nın açılmasıyla başlayacaktır." dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...