Tgrt Haber
08 Ağustos 2015 16:32 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:16

Memur emeklilerine eş ve çocuk yardımı yolda

Toplu sözleşmeler kapsamında 2 milyona yakın emekliye aile yardımı gelmesi konuşuluyor. Memur emeklilerine eş ve çocuk yardımı bu ay karara bağlanacak.

Memur emeklilerine eş ve çocuk yardımı yolda
memur, emekli, yardım, para yardımı, maaş,

Memur emeklilerine ek gelir imkanı geliyor. Memurlara verilen aile yardımının memur emeklileri için de verilmesi toplu sözleşme masasında. Habertürk’ün haberine göre, konuyla ilgili kararın bu ay içinde verilmesi beklenirken, talep kabul edilirse, yaklaşık 2 milyon memur emeklisi önemli bir gelire kavuşacak. 
Halen aile yardımı alan memurlara, 117.30 lira eş, 0-6 yaş çocuk için 41.60, 6 yaş üstü çocuk için 20.80 lira yardım ödeniyor. Bu yardım emekli olduklarında kesilirken, şimdi memur konfederasyonları, aile yardımının emekli maaşlarına da yansıtılmasını talep ediyor. 
Ne kadar yardım alınacak?
Bu ödeme memur emeklilerine de yansıtıldığı takdirde, 2 çocuğu olan kişi 218 lira ek gelire kavuşacak. 

Memur-Sen, bu yardımların 1 Ocak'tan itibaren artırılmasını talep ederken, eş yardımı tutarının 275, çocuk yardımı tutarının ise her yaş için 75 liraya yükseltilmesini istiyor. Söz konusu talebin kabul edilmesiyle, 2 çocuk sahibi emekli memurun alacağı aile yardımı 425 lira olacak .

Öte yandan, toplu sözleşmedeki teklifler arasında yer alan 'Evlenme Yardımı Ödeneği', kamu çalışanlarını da heyecanlandırdı. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, “Teklifimiz kabul edilirse evlenecek kamu çalışanlarına 3 bin 946 TL ödenecek. Çocuklarının evlilikleri halinde ödenmesini istediğimiz miktar ise bin 578 TL" diye konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...