Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ağustos 2015 17:29 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:16

38 günde 34 şehit... Öldürülen PKK'lı sayısı da belli oldu

Son 38 gündeki terör saldırılarında, asker, polis ve korucuların aralarında bulunduğu 34 güvenlik görevlisi şehit edildi, 12 kişi yaşamını yitirdi, 132 kişi yaralandı. Çatışmalarda 39 terörist öldürüldü, 8 terörist yaralı ele geçirildi. Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 2 terörist silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

38 günde 34 şehit... Öldürülen PKK'lı sayısı da belli oldu
Çatışma, operasyon, TSK,PKK,İran,Temmuz,DHKP-C,Mardin,Jandarma,Kızıltepe,Sultanbeyli

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 7 Temmuz-13 Ağustos  arasındaki 38 günde terör saldırılarında, aralarında Malazgirt Jandarma Komutanı  Binbaşı Arslan Kulaksız ile Sultanbeyli'deki Fatih Polis Merkezi'ne yönelik  bombalı saldırının ardından çıkan çatışmada şehit düşen Bomba İmha ve İnceleme  Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in de bulunduğu 34 güvenlik görevlisi (asker, polis ve  korucu) şehit edildi, biri İran uyruklu 12 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran  uyruklu 132 kişi yaralandı. 
39 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ, 8'İ YARALI YAKALANDI
Bu dönemde teröristlerce, çoğunluğu tır 120 araç ateşe verildi.  Çatışmalarda 39 terörist öldürüldü, 8 terörist yaralı ele geçirildi. Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere DAEŞ ve  DHKP-C terör örgütlerine yönelik pek çok ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, 24  Temmuz'dan bu yana bin 754 kişi gözaltına alındı ve bunlardan 407'si tutuklandı. 
HAVA OPERASYONLARI
TSK'nın teröristlere ait hedeflere yönelik hava harekatlarında 390 terörist etkisiz hale getirildi, 150'si ağır olmak üzere 400'ün üzerinde terörist  yaralandı. Bölücü terör örgütüne ait hedeflere büyük zarar verildi. Bokriskan  bölgesinde, örgütün sözde "Şehit Dilan" tabur komutanı "Şerevan Fatuvan" kod adlı  teröristle, örgütün 4 büyük grup lideri etkisiz hale getirildi, 30 terörist  yaralandı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...