Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Eylül 2015 09:02 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:15

Özel halk otobüsleri için 65 yaş müjdesi

Özel halk otobüslerinde ücretsiz taşınan yolcular için taraflar masaya oturdu. Esnaf, "Yönetmelik çıktığında işletmecinin mağduriyeti sona erecek" diyor.

Özel halk otobüsleri için 65 yaş müjdesi
özel halk otobüsü,

Özel Halk otobüsü işletmecilerinin beklediği, toplu ulaşımda 65 yaş ve üstü vatandaşların ücretsiz taşınmasına devletin katkı vermesine ilişkin yönetmelik çalışmaları tarafların bir araya gelmesiyle hızlandı. 
ESNAFIN HAK KAYBI DİLE GETİRİLDİ 
Toplantı sonrası yazılı bir açıklama yapan Fevzi Apaydın, “7 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 6637 sayılı kanun ile 65 yaş ve üstü vatandaşlarımızın özel halk otobüsleri tarafından taşınmasına ilişkin gelir desteğinin usul ve esasları en geç 7 Ekim belirlenerek Resmi Gazete’de yayımlanacaktır. 
ŞOFÖR ESNAFA KAMU ÖDEMESİ
Girişimlerimiz sonucu yapılan toplantı otobüs işletmecilerine kanunun çıktığı tarihten itibaren ödeme yapılacaktır. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın çağrısı üzerine bakanlıkta gerçekleştirilen özel halk otobüsçü esnafının uzun süreden beri 65 yaş ve üstündeki vatandaşları katkı almadan yapılan taşıma hizmetine devlet desteğiyle ilgili görüşmelerin olumlu sonuçlanması esnafımız arasında sevinçle karşılandı. Yönetmeliğin çıkmasıyla otobüsçü esnafının yaşadığı mağduriyet ortadan kalkmış olacak” diye konuştu.  
Torba Kanun’la destek
Özel halk otobüsçülerinin şikayeti uzun süredir gündemdeydi. Halk otobüsü işletmecilerinin, devlet desteği görmedikleri şikâyetleri üzerine 7 Nisan 2015’te çıkarılan torba kanunla işletmecilere destek getirildi.
Yolcu başı 1.1 TL önerisi
Toplantıda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, 65 yaş üzeri yolcular başta olmak üzere, gaziler, engelli vatandaşlar ve diğer ücretsiz taşınan vatandaşlar için yolcu başına 1.10 TL ödemeyi teklif ettiği, ancak özel halk otobüsçüleri temsilcilerinin 1.5 TL ödenmesini talep ettikleri öğrenildi. Tüm Türkiye genelindeki özel halk otobüsleri ulaşımını etkileyecek olan görüşmelerin bugün karara bağlanması bekleniyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...