Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Ekim 2015 15:03 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:16

Teslim olan terörist itiraf etti! O katliamı PKK yaptırdı

Suruç'ta 34 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan bombalı eylemin PKK tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Saldırı emrini 'Lorin' kod adlı PKK'lı Nazlı D.'nin verdiği ortaya çıktı.

Teslim olan terörist itiraf etti! O katliamı PKK yaptırdı
pkk, teslim olan terörist, katliam itirafı,

Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne bağlı 300 genç Suruç'taki toplantıda bombalı saldırının hedefi olmuş 34 kişi hayatını kaybetmişti. 20 Temmuz'daki bombalı saldırının ardından başlatılan soruşturmada önemli sonuçlara ulaşıldı.
HDP'li Suruç Belediyesi'nin kültür merkezi bahçesinde basın toplantısı gerçekleştirirken meydana gelen bombalı terör saldırısının ardından PKK çıktı. Mardin E Tipi Cezaevi'nde yatan Gülistan D. adlı PKK'lı, itirafçı oldu. D., Suruç'taki saldırı emrini 'Lorin' kod adlı Nazlı D.'ın verdiğini ve bunun da video kaydı da olduğunu söyledi.

ANKARA VE SURUÇ'TA AYNI BİLYE KULLANILDI

EMİR KOMUTANLARDAN

Suruç katliamının hemen ardından bombalı saldırıyı DAEŞ'in gerçekleştirdiği görüşünü savunan HDP, olay yerinde polislerin arayıp bulamadığı canlı bombanın kimliğini de önceden kendi sitelerinden yayınlayıp, sonra güvenlik güçlerine teslim etmişti. O saldırıyla ilgili çalışmalarını hala devam ettiren Emniyet, önemli bir bilgiye ulaştı.

Mardin E Tipi Cezaevi'nde yatan Gülistan D. adlı PKK'lı, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazılı başvuru yaparak itirafçı oldu. Gülistan D., saldırıyı PKK'nın yaptığını belirterek, failin 'Lorin' kod adlı Nazlı D. olduğunu söyledi. Gülistan D. 7-8 kod adı bulunan PKK'lı Nazlı D.'nın üst düzey yönetici olduğunu ifade ederek, Mardin Nusaybin'deki bir hücre evinde tanık olduğu Nazlı D.'nın olay hakkındaki şu sözlerini anlattı:

"Ben dün Suruç'ta önder Apo için, Kürdistan için, canlı bomba eylemini bizzat organize ettim. Bu patlamadan dolayı hareketimizin eli güçlenecek. Önder'in tutsaklığı sona erecek. Evet canımız yandı. Canlarımızı kaybettik ama onlar şehit oldu ve bilmeden habersizce önder Apo'ya Kürdistan'a kanlarını feda ettiler. Olayı yapış amacım polise ve TC'ye karşı halkımızın yanında yer almasını sağlamaktı. Bu eylemi bağımsız kendi inisiyatifimle yapmadım, bireysel bir hareketim olmadı, komutanlarımı önceden bildirerek tartışarak karlaştırdık ve nihayetinde gerçekleştirdik."

CHP: SURUÇ PATLAMASINDA HDP'NİN KUSURU VAR!
HDP'LİLER YOKTU

Saldırıdan bir gün önce HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın Suruç'ta 'Sırtımızı YPG'ye ve PKK'ya yaslıyoruz' açıklamasına karşın, eski partisi ESP'nin toplantısına ne kendisi, ne de hiçbir HDP milletvekili katılmamıştı.
(Star)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...