Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Ekim 2015 16:17 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:14

The Economist seçim öncesi yine sahnede

İngiliz dergisi The Economist, 1 Kasım seçimlerinin hemen öncesi yine işe koyuldu.

The Economist seçim öncesi yine sahnede
İngiliz dergisi The Economist, erdoğan, seçim, 1 kasım,

Hemen her seçim öncesi AK Parti iktidarının gücünü kaybetmesi için CHP ya da HDP'ye oy verin çağrısı yaparak Türkiye Cumhuriyeti'nin halk oyuyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanına karşı bitmek tükenmek bilmeyen bir karalama kampanyası yürüten İngiliz dergisi The Economist rotayı yeniden Erdoğan'a çevirdi.
Economist, Cuma günü yayınladığı son makalesinde, Türk seçmenini açık açık muhalefet partilerine oy vermeye çağırdı.
Demokratik yollarla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Erdoğan'ı "Sultan" olmakla suçlayan dergi, cumhurbaşkanını "köşeye sıkışmış" olmakla itham etti. 
"Türkiye'nin Batı için önemini küçümsemeyin. Soğuk savaş döneminde NATO'nun Sovyetler Birliği'ne karşı duran bir kalesiydi. Sonrasında da, kaos ve baskıyla yönetilen Arap dünyası için rol model bir Müslüman ülke konumuna geldi. En son olarak da, hayranlık duyulacak bir şekilde 2 milyon mülteciye kapılarını açtı." Diyen dergi, bu günlerde Türkiye'nin "itibarının zedelendiğini" iddia etti. 
The Economist seçim öncesi yine sahnede

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...