Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Kasım 2015 08:07 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:29

'Ülkem ve milletim adına Fransa'ya taziyelerimi sunuyorum'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris'teki saldırılarla ilgili basın toplantısı yaptı ve 'Fransız halkına kayıpları için taziyelerimi sunuyor yaralılara acil şifalar diliyorum' dedi.

'Ülkem ve milletim adına Fransa'ya taziyelerimi sunuyorum'
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris saldırıları, fransa saldırı, taziye mesajı,

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris'teki saldırılarla ilgili olarak, "Bu elim hadise terörizm konusunda uzun süredir dile getirdiğimiz hassasiyetin ne kadar isabetli olduğunu acı bir şeklide göstermiştir. Uluslararası toplum olarak terörizme karşı bir mutabakatın olması gerektiğini hep ifade ettik. Artık terörizmle mücadele konusunda sözün bittiği yerde olduğumuzu hatırlatmak istiyorum" dedi.
Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için hazırlanan basın merkezinde, Fransa'nın başkenti Paris'te meydana gelen silahlı ve bombalı saldırılarla ilgili açıklama yaptı. 
Paris'te meydana gelen bir dizi terör saldırısında çok sayıda kişinin öldüğünü, yaralandığını ve halen devam eden rehine krizi olduğunu teessürle öğrendiğini belirten Erdoğan, Türkiye adına Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Fransız halkına taziyelerini sundu, yaralılara acil şifalar diledi. 
Erdoğan, Fransa ve Almanya dostluk maçının yapıldığı futbol stadı yakınlarında meydana gelen patlamaların her iki halkın da huzurunun ve güvenliğinin hedef aldığının açık olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Bir konser salonunda yaşanan rehin alma hadisesinin de hiçbir insani ve ahlaki değerle izahı mümkün değildir. Bu elim hadise terörizm konusunda uzun süredir dile getirdiğimiz hassasiyetin ne kadar isabetli olduğunu acı bir şeklide göstermiştir. Uluslararası toplum olarak terörizme karşı bir mutabakatın olması gerektiğini hep ifade ettik ve terörizme karşı mücadelemizi hassasiyetle sürdürdük, sürdürüyoruz. Artık terörizmle mücadele konusunda sözün bittiği yerde olduğumuzu hatırlatmak istiyorum ve artık bunun ön plana çıkması gereken bir dönemde olduğunu özellikle hatırlatmak istiyorum.
Terör konusunda yaklaşık 30 yılı aşkın bir süredir bunun mücadelesini veren ülkenin Cumhurbaşkanı olarak bunları ifade ediyorum. Her zaman ifade ettiğimiz gibi terörün dini, milleti, ırkı, vatanı yoktur. Terörizmin hepsi kötüdür, teröristin hepsi kötüdür. Benim teröristim iyi seninki kötü mantığını artık bir kenara bırakıp, ayaklar altına almamız gerekir. Terörü kendi iddiaları ve söyleminin ötesinde bizatihi varlık sebebiyle değerlendiremedikçe bu meselenin üstesinden gelemeyeceğimiz aşikardır."
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye olarak terörizmi konusundaki ilkeli tavrın bundan sonra da devam edeceğine vurgu yaparak, "Ankara'daki, Suruç'taki, Gaziantep'deki, Diyarbakır'daki, Şırnak'taki ülkemin insanları bunları çok iyi bilir, ne düşünüyorsak ne düşündüysek şunu bilmenizi isterim ki, Paris'teki eylemler için de aynısını düşünüyor, hissediyoruz" ifadesini kullandı.
Erdoğan, terörün anlamını ve yol açtığı sonuçları çok iyi bilen ülke olarak Fransa'da yaşanan acıyı gayet iyi anladıklarını dile getirerek, "Gerek mevkidaşım Hollande ve gerekse tüm Fransız halkıyla aynı acıyı paylaştığımızı tekrar hatırlatmak istiyorum. Bir kez daha Fransalı dostlarımıza başsağlığı diliyorum" dedi. 
Twitter hesabından Türkçe ve Fransızca mesaj
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından Türkçe ve Fransızca mesaj paylaşarak, Paris'teki terör saldırılarını kınadığını bildirdi. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter'daki resmi hesabında, "Fransa'da meydana gelen terör saldırılarını şiddetle kınıyor, mevkidaşım Sayın Hollande ve Fransız halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum" ifadelerini paylaştı. 
Fransızca'sı da paylaşılan mesaja, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın resmi Twitter adresi de eklendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...