Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
03 Aralık 2015 10:42 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:07

E -okul veli bilgilendirme sistemi, e okul devamsızlık nasıl öğrenilir

E okul, e okul, e okul veli, bilgilendirme sistemi, e okul devamsızlık öğren, E -Okul Giriş, işlemlerini buradan rahatlıkla yapabilirsiniz. MEB,e okul veli giriş nasıl yapılır, e okul mobil giriş, İnternet üzerinden e okul giriş yaparak kolaylıkla devamsızlık ve sınav notlarına ulaşabilirsiniz. Eokul mobil giriş, e okul giriş, e okul veli, e okul sorgula, E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır, e okul karne notu, e okul not ve devamsızlık bilgilerine nasıl ulaşırsınız, E okul veli, bilgilendirme sistemi hakkında bütün detaylar haberimizde...

E -okul veli bilgilendirme sistemi, e okul devamsızlık nasıl öğrenilir
e okul, e okul veli, e-Okul veli bilgilendirme, eokul, e -okul sorgula, e oku karne notu,e okul mobil, E Okul veli, e okul giriş, eokul devamsızlık,dönem notu, e -okul devamsızlık sorgulama, e okul karne notu sorgulama,veliler,MEB,

E okul, e okul, e okul veli, bilgilendirme sistemi, e okul devamsızlık öğren, E -Okul Giriş, işlemlerini buradan rahatlıkla yapabilirsiniz. MEB, e okul veli giriş nasıl yapılır, İnternet üzerinden e okul giriş yaparak kolaylıkla devamsızlık ve sınav notlarına ulaşabilirsiniz. Eokul mobil giriş, e okul giriş, e okul mobil, e okul sorgula, E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır, e okul karne notu, e okul not ve devamsızlık bilgilerine nasıl ulaşırsınız, E okul veli bilgilendirme sistemi hakkında bütün detaylar burada...

E OKUL GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN 
E OKUL VELİ GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN 

 

E-Okul veli girişini yaparak karne notları, not sorgulama, devamsızlık durumu, yıl sonu notları ve sınav sonuçlarını öğrenebilirsiniz. Ayrıca E-okul üzerinden Taktir Teşekkür Hesaplama, haftalık ders programı, sınıf bilgileri, sözlü sınav tarihleri ve nakil durumunada bakabilirsiniz. Okulların kapanmasına az bir süre kaldı. Öğrenciler ve veliler karne notlarını merak ediyor. E-okul veli bilgilendirme sistemi giriş detayları haberimizde. E-Okulda bu aralar trafik iyice yoğunlaştı. E-okul veli bilgilendirme sistemini kullanmak oldukça basit. E-okul sistemi ile yazılı, sözlü sınav tarihleri, sonuçları ve devamsızlık bilgilerini öğrenebilirsiniz. E-okul sisteminde ne gibi sorgulamalar yapılabilir? E-okul giriş nasıl yapılır, sorularının cevapları haberimizde. İşte merak edilen detaylar... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hizmete koyulmuş olan uygulama ile ilgili tüm ayrıntıları bilgileri sizlerler paylaşıyoruz.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Nasıl Giriş Yapılır?

E-Okul veli bilgilendirme sistemine girdiğinizde karşınıza ilk olarak bir sayfa gelecektir. Bu sayfada ilk olarak resimde verilen sayıları doğru bir şekilde kodlamanız gerekmektedir. Daha sonra öğrenci TC kimlik numarasını girmelisiniz. Son olarak da öğrenci okul numarasını girdikten sonra tamam butonuna tıklamanız gerekir. Daha sonra açılmış olan sayfadan öğrenci fotoğrafı ile birlikte bazı bilgileri girerek E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra öğrencinin okulla ilgili tüm bilgilerine ulaşabilir okul ve öğrenci ile ilgili tüm gelişmeleri takip altına alabilirsiniz.

E Okul üzerinden hangi bilgiler öğrenilir?
- Devamsızlık durumu
- Sınav sonuçları
- Şube başarı ortalaması
- Karne notları
- Sınav tarihleri
- Aldığı belgeler
- Yıl sonu notları
- Haftalık ders programı
- Sınıf bilgileri
- Nakil durumu

E-Okula Nasıl Girilir Video Anlatım?

Üstteki resime ya da linke tıkladıktan sonra açılan sayfada resimde de görüldüğü gibi “Güvenlik Kodu (Resimdeki Rakamlar), T.C Kimlik Numaranız ve Okul Numaranızı” girdikten sonra “Tamam” deyin. Tamama bastıktan sonra aşağıdaki resimdeki gibi bir ekran açılacak. Bu ekranda sizden üç soruya cevap vermeniz istenir. Bu üç sorunun cevabını girdikten sonra, altta sıralanmış olan resimlerden size ait olanı işaretleyerek “Tamam” deyin. E-okul not bilgileri sayfanız açılmış olacaktır. Eğer aşağıdaki resimde yer alan sorulardan bir ya da birkaçını bilmiyorsanız. Çıkış yapıp tekrar girerseniz sorular değişecektir. Genel olarak “doğum yeri, nüfusa kayıtlı olduğu yer,cilt no, aile sıra no,doğduğu ay vb.” tarzda nüfus cüzdanında yer alan sorular soruluyor. Burdaki amaç başkalarının sizin e-okul sayfanıza girmelerini engellemek. Bu sebeple güvenlik aşamaları arttırılmış.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ

E-Okul Ders Programı: e-оkul ders programı, ders başlangıç ve bitiş sааtleri, derslere giren öğretmen bilgileri haftalık ders programı,Dеvamsızlık Bilgileri: 2011 - 2012 eğitim öğretim yılı dönеm içinde özürlü ve özürsüz devаmsızlıklаr,
E Okul Not Bilgileri: Öğrencinin оkulda аldığı sınаv, proje ve performans bеlirlеmеyе yönelik çalışmalarla ilgili puаnlаr. Karne sоnuçlarının açıklanmasına günler kala e Öğrenci Karnesi ve notlаrını da e-Okul Veli sisteminde .
Öğrеnci TC Kimlik No: İçişlеri Bakanlığı, Nüfus ve Vаtаndаşlık İşlеri Genel Müdürlüğü tarafından verilen 11 basamaklı numaradır. TC Kimlik No bulunamayan öğrenciler için e-Okul sistemine kayıtlarında verilen geçici numara kullanılmaktadır .
Veliler öğrencilerin karne notlarını e-okul sаyfаsındа öğreniyоrlar

Öğrenci Okul No: Okula kayıt sırasında verilen numaradır. Her öğrencinin mutlaka bir okul numarası bulunmаktаdır. Sisteme giriş yapabilmek için bu numaranın bilinmеsi gerekir .E-Okul Giriş: e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne öğrenci, veli, yönetici ve öğretmenlerin nasıl eokul giriş yapacağınızı öğrenmek için E-Okul Giriş sayfasını ziyaret еdеbilirsiniz .E-Kаyıt: Evraksız, bağışsız E Kayıt işlemleri, sınаvsız öğrenci оrtaöğretim kurumları ekayıt işlеmlеri için E-Kayıt linkini takip edebilirsiniz .E-okul veli bilgilendirme sistemi; ebeveynlerin her zaman çocuklarının eğitim durumlarını takip altında tutulabilmesini hedefler. Çünkü bu sistem ile ebeveynler sadece internet sayesinde herhangi bir okulda eğitim alan çocuklarının ders notlarına, devamsızlıklarına, yıl içinde verilen ödevlerini yapıp yapmadıklarına, haftalık ders programlarına, sağlık problemlerine gibi eğitim sürecine ilişkin tüm ayrıntılara ulaşabilirler.
E -okul veli bilgilendirme sistemi, e okul devamsızlık nasıl öğrenilir

 

E-Okul Nedir?

e-Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içerir.

Bu projenin en önemli amacı olan okul öğrenci ve veliler arasında köprünün kurulması E Okul projesi ile gerçekleşmiştir. Projenin amacına hizmet ettiğini söylemek mümkün olacaktır. Öyle ki veliler tarafından alınan bildirimler sayesinde bu projenin çok yararlı olduğu ve okul konusundaki işlemler için büyük yararlar sağladığı belirtilmektedir.

E-Okul Yönetim girişi

E-Okul sisteminin bir bölümü de E-Okul yönetim bilgi sistemidir. E-Okul yönetim bilgi sistemi sadece okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin girebildiği bir sistemdir. Öğretmenler ve idareciler bu sisteme girebilmek için sitenin sol tarafında bulunan e-okul yönetim bilgi sistemi giriş bölümüne bazı bilgileri girmesi gerekmektedir. Öğretmenler ve yöneticileri Milli Eğitim Kurumlarından aldıkları kullanıcı adı ve şifrelerini bu bölüme girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu gerekli yere girmelidir.

Sisteme giriş yaptıktan sonra yöneticiler öğrencilerin nakil işlemlerini, kayıt yenileme ve kayıt silme işlemleri gibi işlemlerin hepsini gerçekleştirebilmektedir. Öğretmenler ise sisteme giriş yaptıktan sonra öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav sonuçları, not kartı, dönem ödevi bilgilerini sisteme girmektedir.

e-Okul Android uygulamasını indirmek için aşağıdaki linki kullanınız.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.meb.vbsmobil&hl=tr


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...