Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
20 Ekim 2018 10:53 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:07

20 Ekim EHLİYET Sınavı soru ve cevapları yayınlandı mı? 4. Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

MEB tarafından 20 Ekim'de yapılacak olan Ehliyet sınavı ile ilgili adayları soru ve cevapların yayınlanıp yayınlamadığını merak ediyor ve bu konu ile ilgili araştırmalar yapıyorlar. İşte konu ile ilgili detaylar...

20 Ekim EHLİYET Sınavı soru ve cevapları yayınlandı mı? 4. Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?
Ehliyet sınavı soru ve cevapları,20 ekim ehliyet sınavı soru cevapları

20 Ekim Ehliyet sınav soruları cevapları, 4. Ehliyet sınavı soru ve cevapları yayınlandı mı ve 4. Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak gibi soruların cevapları ile ilgili soruların cevapları burada yer alıyor...

20 EKİM EHLİYET SINAV SORU VE CEVAPLARI İLE İLGİLİ DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ

20 Ekim EHLİYET Sınavı soru ve cevapları yayınlandı mı? 4. Ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

EHLİYET SINAVI NE ZAMAN BAŞLAYACAK? EHLİYET SINAVI KAÇ SORU?

Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 2018/MTSKS-4, 20 Ekim 2018’de saat 14.00’te yapılacak. İlk yardım, trafik adabı, trafik ve çevre, araç tekniği dersleri olmak üzere 50 sorudan oluşan sınav, 2 saat sürecek.

EHLİYET SINAVI NASIL YAPILIR?

Ehliyet sahibi olmak isteyen sürücü adayları ilk olarak belirlenen tarihlerde MEB tarafından yazılı sınava tabi tutulur. Yazılı sınavda adaylara 12 ilk yardım, 23 trafik, 9 motor, 6 trafik adabı olmak üzere toplamda 50 soru sorulur. Sınavda adayların alması gereken baraj puanı ise 70’dir Yazılı sınavda başarılı olup, baraj puanını alan adaylar ikinci aşama olan direksiyon sınavına girmeye hak kazanır.

EHLİYET SINAVI BARAJ PUANI NEDİR?

Yazılı sınavda baraj puanı 70'dir. Bu yıl ilk olarak 10 Şubat'ta yapılan sınavda; 12 ilk yardım, 23 trafik, 9 motor, 6 tane trafik adabı soruları olmak üzere toplam 50 soruyu adaylar cevapladı. Adaylara yöneltilen 50 sorudan 35 doğru yapanlar, bir sonraki aşama olan direksiyon sınavına girmek için hak kazanabilecek.

EHLİYET SORULARI NASIL OLACAK?

MEB yetkililerinden alınan bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan yönetmelik değişiklikleri doğrultusunda Trafik Mevzuatı Komisyonu tarafından ehliyet alacaklar için uygulanacak teori sınavı soruları, güncel öğrenim programlarına uygun olarak yeniden düzenlendi ve farklı soru teknikleri ile görsellerden faydalanılarak yeni sorular oluşturuldu.

Bakanlıkça, ehliyet sınavı soru havuzuna eklemeler yapılarak sayı 3 bin 250'ye yükseltildi. MEB'in soru havuzu geliştirme çalışmaları devam ederken, soru sayısının yükseltilmesi, farklı soru teknikleri ve şekilli soruların eklenmesiyle sürücü adaylarının daha önceki sınavlarda çıkmış sorularla karşılaşma ihtimali de düşürüldü.

Ehliyet teori sınavlarında ilk yardım ve sağlık bilgisi testinden 12, trafik ve çevre bilgisi dersinden 23, motor ve araç tekniği bilgisinden 9, trafik adabı dersinden 6 olmak üzere sürücü adaylarına 50 soru yöneltiliyor.

MEB ehliyet sınav soruları her yıl yapılan sınavlarda benzerlik göstermektedir. Sürücü adayları Geçmiş ehliyet sınav sorularını çözerek deneyim kazanmaktadır. Ayrıca psikolojik olarak sınava hazırlanmakta geçmiş soruları çözmekten geçmektedir.

EHLİYET SINAVI SAAT KAÇTA?

2018/MTSKS-4 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 20 EKİM 2018 (saat 14.00)

2018/MTSKS-5 Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı 22 ARALIK 2018 (saat 14.00)

2018/MTSKS Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri e-Sınavı e-sınav salonu oluşturulan illerde haftanın 7 günü yapılacaktır.

EHLİYET ALMAK İÇİN ŞARTLAR NELER?

A1, A2, F ve H ehliyet sınıfları için 17 yaşını bitirmiş olmak.

B ve G ehliyet sınıfları için 18 yaşını bitirmiş olmak.

A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H ehliyet sınıfları için en az ilkokul mezunu olmak

C, D ve E ehliyet sınıfları için 22 yaşını doldurmuş olmak

Sabıka kaydının olmadığına dair dilekçeyi kurs müdürlüğüne teslim etmek.

Son 6 ayda çekilen 1 vesikalık fotoğrafı Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

Yetkili kuruluşlardan "Sürücü olur" sağlık raporunu almak.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...