Tgrt Haber
08 Şubat 2018 17:24 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:59

2018 Bağ-Kur SSK emekli ikramiye ödemeleri ne kadar? Emekli maaşı ikramiye tutarı ve promosyonları

Emekli 2018 maaşı ve ikramiyesi ne kadar SSK Bağkur emeklisine ikramiye verilecek mi? soruların yanıtları araştırılırken beklenen ilk açıklama geldi. Alınan son bilgelere göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ikramiye müjdesi verildi. Memur emeklisinin ‘bayram ikramiyesi’ talebi KPDK’ya taşınıyor.

2018 Bağ-Kur SSK emekli ikramiye ödemeleri ne kadar? Emekli maaşı ikramiye tutarı ve promosyonları
bağ kur,,ssk,

Emekli 2018 maaşı ve ikramiyesi ne kadar SSK Bağkur emeklisine ikramiye verilecek mi? soruların yanıtları araştırılırken beklenen ilk açıklama geldi. Alınan son bilgelere göre, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ikramiye müjdesi verildi. Memur emeklisinin ‘bayram ikramiyesi’ talebi KPDK’ya taşınıyor.

PROMOSYON ÖRNEĞİ

 
Bu durum, memurlar ve memur emeklileri kadar, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini de heyecanlandırdı. Çünkü memurlar ve memur emeklileri için çıkacak bayram ikramiyesi kararının diğer emeklilere de yaygınlaştırılacağına kesin gözüyle bakılıyor. Zira, Memur-Sen'in bir önceki toplu sözleşmede memur emeklileri için talep ettiği promosyon, tüm emekliler için hayata geçirilmişti.

Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye verilmesini isteyen Memur- Sen'in talep ettiği tutar 2 bin 62 liraya denk geliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye verilmesini istiyor. Türkiye Emekliler Derneği yetkilileri, derneklerinin yıllardır dini bayramlarda 2 ikramiyeyi gündeme taşıdığını vurgulayarak, “Beklentimiz, ikramiyenin önce memur emeklileriyle başlayıp işçi ve Bağ-Kur emeklilerine de yansıtılması.


 
KARAR BEKLENİYOR
 
Bir kararnameyle bu düzenleme yapılabilir. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yılda 2 defa bayramlarda bir maaş tutarında ikramiye verilmesi uygun olur düşüncesindeyiz” açıklaması yapıyor. Memurların ve emeklilerin gözü şimdi KPDK toplantısında. Milyonlar, bu toplantıda ikramiyenin karara bağlanması beklentisini taşıyor..
 
Memur-Sen’in ikramiye talebi 2 bin 62 liraya denk  geliyor.

EMEKLİYE YILDA 2 MAAŞ İKRAMİYE

Toplu sözleşme görüşmelerine taşınan, KPDK’da da ele alınması beklenen bayram ikramiyesi talebi, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini de heyecanlandırdı. Türkiye Emekliler Derneği, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine Ramazan ve Kurban bayramlarında 1’er maaş ikramiye verilmesini bekliyor.

Memurları, emeklileri ikramiye heyecanı sardı. Memur konfederasyonları tarafından geçtiğimiz Ağustos ayında toplu sözleşme masasına taşınan memurlara ve memur emeklilerine dini bayram ikramiyesi talebinin, Mart ayında yapılacak Kamu Personel Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında ele alınması bekleniyor. Bu durum, memurlar ve memur emeklileri kadar, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini de heyecanlandırdı. Çünkü memurlar ve memur emeklileri için çıkacak bayram ikramiyesi kararının diğer emeklilere de yaygınlaştırılacağına kesin gözüyle bakılıyor. Zira, Memur-Sen'in bir önceki toplu sözleşmede memur emeklileri için talep ettiği promosyon, tüm emekliler için hayata geçirilmişti.

KARAR BEKLENİYOR

Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye verilmesini isteyen Memur- Sen'in talep ettiği tutar 2 bin 62 liraya denk geliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de Ramazan ve Kurban bayramlarında 1'er maaş ikramiye verilmesini istiyor. Türkiye Emekliler Derneği yetkilileri, derneklerinin yıllardır dini bayramlarda 2 ikramiyeyi gündeme taşıdığını vurgulayarak, "Beklentimiz, ikramiyenin önce memur emeklileriyle başlayıp işçi ve Bağ-Kur emeklilerine de yansıtılması. Bir kararnameyle bu düzenleme yapılabilir. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yılda 2 defa bayramlarda bir maaş tutarında ikramiye verilmesi uygun olur düşüncesindeyiz" açıklaması yapıyor. Memurların ve emeklilerin gözü şimdi KPDK toplantısında. Milyonlar, bu toplantıda ikramiyenin karara bağlanması beklentisi taşıyor.

EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR?

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emekli maaşı ne kadar? Buna göre tüm verileri sizlere açıklıyoruz. 2018 yılına girilmesi ile birlikte en düşük memur emeklisi maaşı bin 910 TL (1.910 TL) olarak duyuruldu. Yine en düşük işçi emeklisi maaşı ise 939 TL oldu. Tabi 2000 öncesi işçi emekli maaşları ise bin 545 TL (1.545 TL) olarak açıklandı.

Emeklilere 2018 yılına girilmesi ile birlikte ortalama yüzde 4'lük bir zam yapıldı. Kamuoyuna çıkan son haberlere göre ortalama yüzde 4'lük bir ek ödemenin daha yapılacağı belirtiliyor ancak bu konu hakkında henüz resmi kaynaklardan bir açıklama gelmedi ve yeni gelişmeler olursa sizleri konu hakkında bilgilendireceğiz.

2018 EMEKLİ ZAMLARI BELLİ OLDU! ENFLASYON İLE...

 3 Ocak 2018 tarihi itibariyle zam oranlarını bekleyen memur ve işçi emeklilerinin son durumu belli oldu. Açıklanan enflasyon farkı verileriyle beraber emekli maaş zamları karara bağlandı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zamları, geçmiş 6 aylık dönemde oluşan enflasyona göre belirleniyor. Buna göre işçi emeklileri, yeni yılın ilk altı ayı için yüzde 5.66 oranında zam alacak.

2018 MEMUR VE İŞÇİ EMEKLİ MAAŞLARI ŞU ŞEKİLDE;

-En düşük memur maaşı 2018'de 2.550 TL oldu.

-En düşük emekli memur maaşı ise 2018'de 1910 lira olarak açıklandı.

-En düşük işçi emeklisi maaşı da 2018'de 939 TL oldu (2000 sonrası) En düşük işçi emeklisi 1.545 TL oldu (2000 öncesi)

-En düşük esnaf (bağ-kur) emeklisi maaşı 1.444 TL oldu.

TÜİK, aralık ayı enflasyon rakamlarını açıkladı.

Enflasyon, Aralık 2017'de yüzde 0,69 artarken, yıllık bazda yüzde 11,92 oldu.

Açıklanan enflasyon rakamıyla birlikte milyonlarca memur, sözleşmeli personel ve emeklinin alacağı zam oranları da belli oldu.

MEMUR VE EMEKLİYE YÜZDE 5,69 ZAM

Buna göre memur ve emekliler, 1,69 oranında ek ek zam alacak. Toplam zam oranı 5,69 oldu.

Devlet memurları, sözleşmeliler, geçici personel ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacak.

Toplu sözleşme gereğince, enflasyon farkı 6 aylık dilimler halinde hesaplanıyor.

Memurlar 2017'nin ilk 6 ayı için yüzde 3 zam, ikinci 6 ayı için enflasyon farkı dahil yüzde 6,92 zam almıştı.

İŞTE ZAMLI MEMUR MAAŞLARI

Zam sonrasında en düşük memur maaşı zam sonrasında 2 bin 893 liraya yükselecek.

En düşük memur emekli aylığı 1978 lira olacak.

En düşük SSK emekli aylığı 1570 liraya çıkacak.

En düşük esnaf Bağ-Kur emekli aylığı da 1405 lira olacak.

Memur (Üniversite 9/1) 3 bin 136 lira
Öğretmen (1/4) 3 bin 927 lira
Polis memuru (8/1) 4 bin 457 lira
Uzman doktor (1/4) 6 bin 64 lira
Hemşire (Üniversite mezunu 5/1) 3 bin 814 lira
Kaymakam (1/4) 8 bin 901 lira
Mühendis (1/4) 5 bin 204 lira
Teknisyen (Lise) 3 bin 265 lira

Müsteşar (1/4) 11 bin 64 lira
Genel Müdür (1/4) 9 bin 709 lira
Şube Müdürü (Üniversite - 1/4) 5 bin 98 lira
Başkomiser (3/1) 5 bin 95 lira
Profesör (1/4) 8 bin 384 lira
Araştırma Görevlisi (7/1) 4 bin 939 lira
Vaiz (1/4) 4 bin 82
Avukat (1/4) 4 bin 967 lira

Maaş hesaplamalarına, bölgesel ödemeler, ek ders ücreti, vekalet ücreti, döner sermaye ödemesi ve yabancı dil tazminatı gibi ödemeler dahil edilmedi, aile ve çocuk yardımı ödeneği ise dahil edildi. Aile yardımı ödeneği hesabında çalışmayan eş ve 2 çocuk (0-6 yaş grubu ve diğer) esas alındı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...