Tgrt Haber
17 Kasım 2017 07:33 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

2018 Dünya Kupası'na Giden Takımlar belli oldu | Dünya Kupası Torbaları ve KURA ÇEKİMİ

Rusya'da oynanacak 2018 Dünya Kupası'na giden takımlar tamamlandı. 2018 Dünya Kupası kura çekimi ise Kremlin Sarayında yapılacak. 2018 Dünya Kupası'nda torbalar ve kura çekimi detaylarının hepsini haberimizde sizin için derledik.

2018 Dünya Kupası'na Giden Takımlar belli oldu | Dünya Kupası Torbaları ve KURA ÇEKİMİ
dünya kupasına giden takımlar,2018 dünya kupası

Rusya'da yapılacak 2018 Dünya Kupası'na bilet alan 32 takım belli oldu. Grup maçlarının ardından play-off maçları da oynandı ve artık geriye sadece haziran ayında başlayacak bu muhteşem şöleni beklemek kaldı... Kuralar, 1 Aralık Cuma günü Rusya'da çekilecek. Rusya'nın evsahipliği yapacağı 2018 Dünya Kupası elemeleri tamamlandı. Dünya Kupasına son bilet Peru'nun oldu. 0-0'ın rövanşında Yeni Zelanda'yı 2-0 mağlup eden Peru, Rusya'daki finallere gitmeye hak kazandı. Kupa tarihinde ilk kez 3 İskandinav ülkesi boy gösterecek ve bu 3 ülke; Danimarka, İzlanda ve İsveç aynı torbada yer aldılar. 

AVRUPA'DAN 14 ÜLKE
8 Amerika kıtası ekibinin yanı sıra 5 Afrika, 5 de Asya temsilcisi Rusya'da mücadele edecek. En çok ülke ise 14 temsilci ile ise Avrupa kıtasından olacak.

Dünya kupasına giden 32 ülke şöyle:
Rusya, Almanya, Brezilya, Fransa, Portekiz, Arjantin, Belçika, Polonya; İspanya, İngiltere, Kolombiya, Meksika, Peru, Uruguay, Hırvatistan, İsviçre, İsveç; Danimarka, İzlanda, Sırbistan, Kosta Rika, Tunus, Mısır, Senegal, İran; Nijerya, Avustralya, Japonya, Fas, Panama, Güney Kore, Suudi Arabistan

KURA KREMLİN SARAYINDA ÇEKİLECEK

FIFA'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, 1 Aralık Cuma günü Rusya'nın başkenti Moskova'daki Kremlin Sarayı'nda çekilecek grup kuraları öncesinde torbaların belirlendiği ifade edildi.

Dünya Kupası’na katılan ülkelerin FIFA dünya sıralamasındaki yerine göre belirlenen torbalarda yer alan 32 takım, kura çekiminin ardından 8 gruba ayrılacak.

Dünya Kupası'nda gruplarda mücadele edecek takımların torbaları şöyle:

1. Torba: Rusya, Almanya, Brezilya, Portekiz, Arjantin, Belçika, Polonya, Fransa
2. Torba: İspanya, Peru, İsviçre, İngiltere, Kolombiya, Meksika, Uruguay, Hırvatistan
3. Torba: Danimarka, İzlanda, Kosta Rika, İsveç, Tunus, Mısır, Senegal, İran
4. Torba: Sırbistan, Nijerya, Avustralya, Japonya, Fas, Panama, Güney Kore, Suudi Arabistan

MAÇLAR RUSYA'NIN 11 KENTİNDE OYNANACAK

2018 Dünya Kupası, 14 Haziran — 15 Temmuz tarihlerinde Rusya'nın 11 farklı kentinde düzenlenecek: Moskova, Kaliningrad, St. Petersburg, Volgograd, Kazan, Nijniy Novgorod, Samara, Saransk, Rostov-na-Donu, Soçi ve Yekaterinburg.

Turnuvanın ilk düdüğü, Moskova'daki Lujniki Stadyumu'nda çalacak.

Rusya'da oynanacak 2018 Dünya Kupası'na giden takımlar tamamlandı. 2018 Dünya Kupası kura çekimi ise Kremlin Sarayında yapılacak. 2018 Dünya Kupası'nda torbalar ve kura çekimi detaylarının hepsini haberimizde sizin için derledik.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...