Tgrt Haber
26 Ağustos 2018 16:13 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:30

26 Ağustos HADİ SORUSU İpucusu! Karadeniz’e Kıyısı Olan Ülkeler Hangileridir?

HADİ'de heyecan bugün de devam ediyor.26 Ağustos HADİ SORUSU İpucusu! Karadeniz’e Kıyısı Olan Ülkeler Hangileridir? İşte Karadeniz’e Kıyısı Olan Ülkeler hakkında tüm merak edilenler...

26 Ağustos HADİ SORUSU İpucusu! Karadeniz’e Kıyısı Olan Ülkeler Hangileridir?
Karadeniz’e Kıyısı Olan Ülkeler Hangileri,26 ağustos hadi sorusu ipucusu,hadi sorusu cevabı,26 ağustos hadi sorusu

HADİ'de heyecan bugün de devam ediyor.26 Ağustos HADİ SORUSU İpucusu! Karadeniz’e Kıyısı Olan Ülkeler Hangileridir?  İşte Karadeniz’e Kıyısı Olan Ülkeler hakkında tüm merak edilenler...

 

Karadeniz’e Kıyısı Olan Ülkeler Hangileridir? 26 Ağustos HADİ sorusu ipucusu... İşte Karadeniz’e Kıyısı Olan Ülkeler hakkında tüm merak edilenler... Karadeniz, Asya, Avrupa kıtaları arasında bulunan bir denizdir. İstanbul ve Çanakkale Boğazları sayesinde kıtalar arası sularla buluşmaktadır. Karadeniz, çok dalgalı bir deniz olma özelliği taşımaktadır. Karadeniz coğrafyasının kendine has bir iklimi bulunmaktadır. Karadeniz kıyılarında Karadeniz İklimi hakimdir. Bu iklimde dört mevsim yağış meydana gelmektedir.

26 AĞUSTOS HADİ: KARADENİZ'E KIYISI OLAN ÜLKELERİ ÖĞRENMEK İÇİN HEMENTIKLAYINIZ!

Bitki örtüsünü de ormanlar oluşturmaktadır. Yükselti farklılıkları ormanların özelliklerinin değişmesinde etkili olmaktadır. Karadeniz’e kıyısı olan ülkelerden biri de Türkiye’dir. Türkiye’nin kuzey bölgesi Karadeniz Bölgesi olarak bilinmektedir. Karadeniz’e ait özellikler taşımakta ve dağların denize paralel olarak uzandığı bir coğrafyadan meydana gelmektedir.

26 Ağustos HADİ SORUSU İpucusu! Karadeniz’e Kıyısı Olan Ülkeler Hangileridir?

Karadeniz’e kıyısı olan ülkeler şu şekildedir:

*Bulgaristan

*Gürcistan

*Romanya

*Rusya

*Türkiye

*Ukrayna

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...