Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Eylül 2015 11:25 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:15

ABD'den Türkiye çağrısı! Ayrılabilirsiniz...

Türkiye'de görevli Amerikalı personelin ailelerinin, gönüllülük esasına dayalı olarak görev yerlerinden ayrılmasına izin verildi.

ABD'den Türkiye çağrısı! Ayrılabilirsiniz...
abd, türkiye çağrısı,

ABD Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı'nın, İncirlik Hava Üssü ve Adana'daki Amerikan Konsolosluğu'nda görevli Amerikalı personelin ailelerinin, gönüllülük esasına dayalı olarak görev yerlerinden ayrılmasına izin verdiği belirtildi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, yaptığı yazılı açıklamada, kararın İncirlik Hava Üssü'nden askeri operasyonların başlamasının ardından ihtiyatlı olmak adına alındığını belirtti.
Toner, açıklamasında, "Yurt dışında yaşayan ABD vatandaşlarının güvenliği en önemli önceliklerimizdendir ve resmi görev kapsamında yurt dışında bulunan tüm ABD'lilerin güvenliğinin sağlanmasına ilişkin sorumluluğumuzu son derece önemsemekteyiz. Gerek Türkiye'de gerekse dünyanın diğer bölgelerindeki güvenlik durumumuzu değerlendirmeye devam edeceğiz" ifadesini kullandı.
TÜRKİYE'YE SEYAHAT UYARISI
ABD Dışişleri Bakanlığı, ayrıca, Türkiye'de ikamet eden ya da Türkiye'ye giden Amerikan vatandaşlarına yönelik seyahat uyarısı yayımlayarak, bu kişilerin "şiddet potansiyeline karşı uyanık olmaları gerektiğini" kaydetti.
Açıklamada, "Türkiye'nin güneydoğusunda Amerikalı hükümet çalışanları üzerindeki seyahat kısıtlamalarının devam ettiği, çalışanların Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Diyarbakır, Van, Siirt, Muş, Mardin, Batman, Bingöl, Tunceli, Hakkari, Bitlis ve Elazığ'a resmi ya da gayriresmi seyahatleri öncesinde ön onay almaları gerektiği" belirtildi.
'SURİYE SINIRINDAN UZAK DURUN'
Bakanlık açıklamasında, ABD Büyükelçiliği'nin Amerikan vatandaşlarının Suriye sınırına yakın bölgelerden uzak durmasını şiddetle tavsiye ettiği aktarıldı.
"Son yıllarda Türkiye'deki ABD çıkarlarına ve yabancı turistlerin sıkça gittiği yerlere teröristlerce saldırılar düzenlendiğine" işaret edilen açıklamada, Amerikan vatandaşlarına "gösterilerden ve kalabalık toplanmalardan kaçınmaları, yerel medya üzerinden çevrelerinde olan biteni takip etmeleri" çağrısı yapıldı.
EN FAZLA 1800 KİŞİ DAHA ALACAKLAR
Öte yandan Toner, bu yıl sonuna kadar kabul edecekleri Suriyeli sığınmacı sayısının en fazla bin 800 kişi olacağını ifade etti.
Bodrum ilçesinde, kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu cansız bedeni kıyıya vuran Aylan'ın dünyayı sarsan fotoğrafları, Beyaz Saray'ın yanı sıra ABD Dışişleri Bakanlığı'ndaki günlük basın toplantısının da en önemli gündem maddesi oldu. Toner, Avrupa’daki 'çok üzücü ve yürek parçalayıcı fotoğraflardan şoke olduklarını' kaydetti.
Başka bir soru üzerine, Suriye'deki krizin başlamasından bu yana 17 bin başvurudan sadece bin 500'ünü kabul ettiklerini ve bu yılın sonuna kadar buna 300 kişi daha eklemeyi planladıklarını kabul eden Toner, bu durumun, kişilerin ciddi arka plan taramalarının yapılması sürecinden kaynaklandığını anlattı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...