Tgrt Haber
17 Kasım 2017 04:05 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

Açıklandı! İstanbul'a Kar Ne Zaman yağacak? | (İstanbul HAVA DURUMU)

İstanbul'a kar ne zaman yağacak sorusu şimdiden milyonları meraklandırdı. Uzmanlar, Marmara için yılın ilk karının müjdesini verdi. İşte hava durumu ve İstanbul'a kar yağışı hakkındaki tüm detaylar

Açıklandı! İstanbul'a Kar Ne Zaman yağacak? | (İstanbul HAVA DURUMU)
istanbul,istanbul kar yağışı,ilk kar ne zaman yağacak,hava durumu

Kar ne zaman yağacak sorusu herkesi heyecanlandırıyor. İstanbul'da haftasonuna kadar yağış beklenmezken Kasım ayı başlarından itibaren mevsim normallerinin 2-5 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yarından itibaren kademe kademe azalarak mevsim normallerine gerileyeceği tahmin ediliyor. Gelecek hafta için hava durumu tahminlerinde Türkiye'nin bazı bölgelerine kar yağabileceği belirtildi. Soğuk havaların artmasıyla Balkanlar'dan kar yağışının da yurda giriş yapacağı ifade edildi. Haftayı mevsim normalleri üzerindeki sıcaklıklarla geçiren yurdumuz, atmosferdeki patern değişikliği ile birlikte sıcak taraftan soğuk tarafa geçecek. Hafta boyunca Batı Avrupa’da etkili olan soğuk hava önümüzdeki hafta ortası bulunduğumuz coğrafyada etkili olacak. Meteorolojik modellere göre, Balkanlar üzerinden Türkiye’ye kutup kökenli bir soğuk hava dalgasının geleceği öngörülmektedir.

Yapılan son değerlendirmelerde 20-23 Kasım tarihleri arasında hava sıcaklığının kuvvetli düşmesi ve İstanbul’un yüksek kesimlerinde kar yağışının görülmesi bekleniyor. Son verileri değerlendiren meteoroloji uzmanları da İstanbulluları ay sonu için uyardı. Kasım ayının son haftası için ciddi bir soğuk hava dalgasının görüldüğünü belirten uzmanlar, Marmara bölgesi için yılın ilk karının sinyalini verdi. Ayın son haftası için vatandaşların kar soğuğuna şimdiden hazırlanması yönünde uyarı yapılarak, göstergelerin tam net olmamakla birlikte İstanbul’a mevsimin ilk karının yağabileceğine işaret edildi. Bazı uzmanlar ise şimdiden yorum yapmanın bilimsellikten uzak olacağı görüşünde.

YURTTA HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun güney, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde batı bölgelerin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının yurt genelinde mevsim normallerinin 3 ila 5 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgar, genellikle güney yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

TRAKYA’DA KAR BEKLENİYOR

Salı ya da çarşamba günü giriş yapması beklenen soğuk hava dalgasıyla birlikte sıcaklıklar Trakya’dan başlayarak hızla düşüşe geçecek. Sıcaklıktaki düşüş, hafta ortası yurt genelinde hissedilecek. Hafta ortası sıcaklıkların kar değerlerine inmesiyle birlikte yağmur şeklindeki yağışlar Trakya’da ve özellikle yüksek kesimlerinde kara dönmeye başlayacak. Trakya kesimi dışında Marmara’da diğer şehirlerin yüksek kesimleri ve Batı Karadeniz’in yüksek kesimleri ile İç bölgelerde yağışların kar şeklinde düşme ihtimali mevcuttur. Hava tahmininde kullanılan simülasyon modellerinden GFS (The Global Forecast System) model verilerindeki kar beklentisiyle ilgili, havaninotlari.com internet sitesinde yer alan değerlendirme dikkat çekti.

İşte model verilerindeki kar olasılığına dikkat çeken o değerlendirme: “Son günlerde bu modellerde 20-23 Kasım gibi İstanbul için kuvvetli bir soğuk hava dalgası görünüyor. Bu soğuk hava dalgasının İstanbul'da yüksek kesimlerde, çok düşük de olsa, kar yapma ihtimali var. Tabii ki kesin bir şey söylemeyiz ancak modellerde görünen bu. Önümüzde yaklaşık 10 gün olduğu için ‘kar yağacak’ demek bilimsellikten uzak olur, ancak kasım ayı içinde İstanbul'da kar ihtimali görmek de ilginç.”

İSTANBUL'A DA KAR DÜŞEBİLİR

Salı ya da çarşamba gecesi İstanbul’un yüksek kesimlerinde mevsimin ilk kar yağışı görülebilir. Şehir merkezi açısından ise meteorolojik modeller çeşitli tahminlerde bulunmaktadır. Model verilerinin büyük bir kısmı soğuk havanın sınırda kalacağını ve bu sebepten dolayı şehir merkezinde yağmurlu bir havanın olacağını belirtmektedir.

Bazı modellerde ise düşük bir ihtimal de olsa şehir merkezinde karla karışık yağmur ve kar yağışının görülebileceği belirtilmektedir. İstanbul’da kuvvetli rüzgarla birlikte hafta ortası sıcaklıkların gündüz 6-7 derecelere, gece ise 2-3 derecelere kadar düşmesi bekleniyor

İstanbua kar ne zaman yağacak sorusu şimdiden milyonları meraklandırdı. Uzmanlar, Marmara için yılın ilk karının müjdesini verdi. İşte hava durumu ve İstanbul'a kar yağışı hakkındaki tüm

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...