Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ocak 2014 22:55 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

Açıköğretim final sınavı giriş belgesi ve sınav yerleri

Türkiye’nin en çok öğrenciye sahip üniversitesi olan Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin (AÖF ) 25-26 Ocak tarihlerinde yapacağı sınavların giriş yerleri yayınlandı.

Açıköğretim final sınavı giriş belgesi ve sınav yerleri
aöf, final sınavı, giriş belgesi, sınav yerleri, türkiye, öğrenci, üniversite, açık öğretim, aöf,

AÖF (Açıköğretim) öğrencilerini vize sınavından sonra bu sefer de final sınavı stresi sardı. AÖF (Açıköğretim) Güz Dönemi Dönem Sonu sınavına çok az kaldı. AÖF sınavına sayılı günler kala AÖF öğrencileri sınav giriş belgesini nasıl alabilirler? AÖF final sınavı yeri sorgulama nereden yapılır? AÖF final sınavı ile ilgili detaylar tüm detaylar.

AÖF SINAV GİRİŞ YERİ SORGULAMA

AÖF 2013-2014 KAYIT VE SINAV TAKVİMİ

AÖF 2013-2014 ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİ

AÖF 2013-2014 ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ

AÖF 2013-2014 ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ

2013- 2014 Açıköğretim (AÖF) Sınav Tarihleri
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı
25 – 26 Ocak 2014
Bahar Dönemi Ara Sınavı 26 – 27 Nisan 2014
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 07 – 08 Haziran 2014
Türkiye’nin en çok öğrenciye sahip üniversitesi olan Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nin (AÖF ) 25-26 Ocak tarihlerinde yapacağı sınavların giriş yerleri yayınlandı. AÖF sitesinden TC kimlik numarası ve şifre ile girilerek, sınav giriş yerleri öğrenilebiliyor ve giriş belgesi alınabiliyor. 25-26 Ocak 2014 tarihlerinde yapılacak olan AÖF Güz Dönemi Ara Sınav giriş yerlerinizi öğrenmek için aşağıdaki linkten sorgulama yapabilirsiniz.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinin tüm bölüm/programlarında kayıtlı öğrencilerden, 2013-2014 öğretim yılı Güz Döneminde Vize sınavları 25-26 Ocak tarihinde yapılacak. http://ogrenci.anadolu.edu.tr internet adresinden TC Kimlik No ve büronuzdan aldığınız şifrenizle sisteme giriş yaparak sınav giriş belgenizi A4 ebadındaki bir kağıda çıktısı alınmalı. Sınava Giriş Belgeleri" öğrencilerin adresleri ne posta ile gönderilmeyecektir. Öğrencilerin "Sınava Giriş Belgesi"nin dökümünü sınav tarihinden bir hafta öncesinden başlayarak AÖF Bürolarından veyahttp://ogrenci.anadolu.edu.tr adresi "Açıköğretim Öğrenci Otomasyonu (Türkiye)" linkinden T.C. kimlik numarası ve şifrelerini kullanarak almaları gerekmektedir.
Sınava girmek için gerekli belgeler
1 Sınav Giriş Belgesi (bu belge-renkli veya siyah-beyaz olabilir)
2 Öğrenci Kimlik Kartı veya Öğrenci Tanıtım Kartı veya sınavda geçerli öğrenci kimlik belgesi.
3 Nüfus Cüzdanı, Sürücü Belgesi, Pasaport veya bunlara eşdeğer kimlik belgesi.
Sınava Giriş Belgesi'ni nasıl alabilirim?
“Sınava Giriş Belgeleri” öğrencilerin adreslerine posta ile gönderilmeyecektir! Öğrenciler, “Sınava Giriş Belgesi”nin dökümünü sınav tarihinden bir hafta öncesinden başlayarak AÖF Bürolarından veya http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve şifrelerini kullanarak alabilirler. Öğrenciler Sınava Giriş Belgesinde yazılı olan; sınav ili, bina, salon, sıra, sınav tarihi ve saatinde sınava girmek zorundadırlar. Sınava gireceğiniz binayı sınavdan en az bir gün önce mutlaka görünüz. Ayrıca sınav saatinden bir saat önce sınava gireceğiniz binada hazır bulununuz. Sınava giriş belgesinde belirtilen yerde ve tarihte sınava girmeyen öğrenciler için (mazeretli bile olsalar) başka bir yerde veya zamanda mazeret sınavı açılmaz. Bu nedenle, her ne sebeple olursa olsun sınav hakkının saklı tutulması mümkün değildir. Mazeretli bile olsalar, öğrenciler için mazeret sınavı açılmaz.
İnternetten almış olduğum Sınava Giriş Belgesi’ni AÖF bürosuna onaylatmam gerekiyor mu?
http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresinden aldığınız Sınava Giriş Belgesi, Öğrenci Kimlik/Tanıtım Kartı ve özel kimlik belgeniz ile sınava katılabilirsiniz. Sınava Giriş Belgesi'ni AÖF bürolarına onaylatmanız gerekmemektedir.
Sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor?
Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren yaklaşık 30 gün içinde http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresinde yayımlanmakta ve öğrenciler T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle sonuçlara ulaşabilmektedir. Sınav sonuçları öğrencilerin adreslerine ayrıca postalanmayacaktır.
Sınav soruları ve cevap anahtarları internette nerede yayımlanmaktadır?
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakülteleri 2001 yılından itibaren sınav soruları ve cevap anahtarları e-Öğrenme Portalında e-Kitap biçiminde yayımlanmaktadır. Öğrenciler, Açıköğretim e-Öğrenme Portalına http://yillik.eogrenme.anadolu.edu.tr adresindeki “Oturum Aç” kısmından T.C. kimlik numarasıyla oturum açarak “Fakülte” başlığından “Sınav Soruları” seçeneğine, “Bölüm” başlığından öğretim yılını, “Ders” başlığından istenen öğretim yılında yapılan sınav sorularına ve cevap anahtarlarına ulaşabilirler.
AÖF Açıköğretim Ara ve Dönem Sonu Sınav Notunun Başarı Notuna Katkısı
Açıköğretim AÖF ve uzaktan eğitim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun %30’u, dönem sonu sınav notunun %70’tir.
Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30 ) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerle-rinin toplamı ile hesaplanır.
Örneğin; “Çağdaş Felsefe” dersinin ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.
Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu = 74
AÖF'de Ödevi Olan Derslerde Başarı Notu Hesabı
Ödev uygulaması olan derslerde yapılan ara, dönem sonu sınavları ile ödev notunun ba-şarı notuna katkısı; ara sınav notunun %30’u, ödev notunun %20’si, dönem sonu sınav notunun %50’dir.
Örneğin; Bilgi Yönetimi programında ödevi alan “İşletim Sistemleri I” dersinin ara sına-vından 60, ödev notu 80, dönem sonu sınav notu 70 olan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.
Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30) + (Ödev Notu X %20) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %50)
Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %20) + (70 X %50)
Başarı Notu = 18 + 16 + 35 => Başarı Notu = 69
AÖF'de okuyanlara kötü haber
Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür AÖF'de okuyan öğrencilerin bütünleme isyanı hakkında net konuştu...
Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür bugün yapmış olduğu açıklamada, bu sene dönem başında almış oldukları karardan dönmelerinin söz konusu olmadığını ve kesin bir dille bütünleme sınavının olmayacağını belirtti.
Açıköğretim fakültesinin dönemlik kredili sisteme geçtiğini hatırlatan Özgür, "Bu nedenle öğrencilerin değerlendirilmesi bağıl sisteme geçmiş oldu. Örgüt eğitimle bu geçişlerin sağlanması adına öğrenciler ara sınavı ve dönem sonu sınavıyla değerlendirilecek. Yani her iki sınavdaki başarılar dikkate alınacak. Bütünleme sınavı yapılmayacak" dedi.
BÜTÜNLEME İSYANI SOSYAL MEDYADA!
Bütünleme hakkı kaldırılan AÖF öğrencileri haklarını aramak ve bütünleme sınavı hakkının yeniden verilmesi için sosyal paylaşım sitesi Twitter'da organize oldu. AÖF yönetimi tarafından kaldırılan bütünleme sınavları AÖF öğrencilerini mağdur etmeye devam ediyor. YÖK tarafından bütün üniversitelerde yapılması yasal zorunluluk haline getirilen bütünleme sınavları sadece AÖF'de yok. Bütünleme haklarını geri isteyen AÖF öğrencileri 'AÖF Bütünleme Sınavı Yardım Kampanyası' başlattı.

 AÖF vize sınav sonuçları açıklandı

 AÖF VİZE SINAV SONUCU SORGULA

AÖF SINAV SONUCUNU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

AÖF Nedir?

 1982- 1983 öğretim yılında, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’ne bağlı olarak başlamıştır. Daha önce 70’li yıllarda Mektupla Öğretim adı altında uygulanmak istenen bu tip eğitim sistemi, bazı nedenlerden dolayı başarısız olmuştur. 1982 yılında başlayıp günümüze kadar ulaşan AÖF sistem, ilk dönemlerdeki aksaklıklarını gidererek, günümüzde 500 bin öğrenciye eğitim veren, başarılı bir kurumdur. 1982- 1983 öğretim yılında, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ’ne bağlı olarak başlamıştır. Daha önce 70’li yıllarda “Mektupla Öğretim” adı altında uygulanmak istenen bu tip eğitim sistemi, bazı nedenlerden dolayı başarısız olmuştur. 1982 yılında başlayıp günümüze kadar ulaşan AÖF sistem, ilk dönemlerdeki aksaklıklarını gidererek, günümüzde 500 bin öğrenciye eğitim veren, başarılı bir kurumdur. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ bünyesinde halen 3 fakültede AÖF sistemi ile eğitim verilmektedir. Bunlar İktisat Fakültesi, İşletme Fakültesi ve Önlisans öğrencilerinin eğitimini veren AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİdir.
AÖF ÖNLİSANS PROGRAMLARI
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sosyal Bilimler Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Ev İdaresi Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Halkla İlişkiler Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Yerel Yönetimler Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Dış Ticaret Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Muhasebe Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bankacılık ve Sigortacılık Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İlahiyat Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Tarım Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Bilgi Yönetimi Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Turizm ve Otel İşletmeciliği Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Laborant ve Veteriner Sağlık Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi Programı
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı
AÖF LİSANS PROGRAMLARI
Açıköğretim Fakültesi (AÖF)
İşletme Fakültesi İşletme Bölümü
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Maliye Bölümü
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi İktisat Bölümü
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü
Anadolu Üniversitesi İletişim Bilgileri
Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü, 09.10.2003 tarih ve 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu'nun Uygulanmasına İlişkin Yönetmeliğin 8. Maddesi gereğince, halkın bilgi edinme hakkını etkin kullanabilmesini temin ve bu kanun uyarınca yapılacak bilgi edinme müracaatlarını değerlendirmek amacıyla Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nü görevlendirmiştir. Açık Öğretimle ilgili başvurular doğrudan Açık Öğretim Fakültesine yapılacaktır.
AÖF’ye yapılan sonuç başvuruları faks, posta, elden direk olarak ta yapılabiliniyor.Fakültenin internet sayfasının solunda bulunan menüde adresleri verilen gerçek ya da tüzel kişiler için başvuru dosyalarının (PDF formatında) yazıcı çıktısını alıp doldurarak posta ile formları elden teslim ederek ya da aşağıda bildirilen bilgi edinme başvurusu faks adresine gönderilebilir. Bunların haricinde internet üzerinden başvuru yapılabilir.
Posta Adresi:Anadolu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Yunus Emre Kampusu, 26470 Eskişehir
Telefon: (0 222) 335 79 23
Faks: (0 222) 320 51 90
E-posta: aubhim@anadolu.edu.tr

Üniversite ile iletişim için:
Telefon (Santral): (0 222) 335 05 80
Faks:(0 222) 335 36 16
E-posta: aubhim@anadolu.edu.tr

Açık öğretim ile ilgili bilgi edinme başvurusu için:
Posta Adresi:Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesi Yunus Emre Kampusu, 26470 Eskişehir
Telefon: (0 222) 335 05 81/2776
Faks: (0 222) 320 07 58
E-posta: aofak@anadolu.edu.tr

ÖNEMLİ UYARILAR

1. Kimlik kontrolleri, üst arama ve salona yerleştirme işlemlerinin zamanında tamamlanabilmesi için sınav saatinden bir saat önce sınava gireceğiniz binanın kapısında hazır bulununuz.
2. Sınava 15 dakikadan daha fazla gecikenler sınava alınmayacaktır. Sınav başladıktan sonraki ilk 15 dakika içinde, sınava geç kalan öğrenciler, Bina Sınav Sorumlusunun yazılı izin vermesi halinde sınava alınacaktır.
3. Yumuşak uçlu siyah yazan birkaç kurşun kalem ve iz bırakmadan silen silgi yanınızda olmalıdır. (Cevap Kağıdına siyah kurşun kalem dışında bir kalemle yapılacak işaretlemeler okutulamamaktadır.)
4. Öğrenci ve sınav hizmetleri için http://ogrenci.anadolu.edu.tr adresini kullanabilirsiniz.
5. Öğrenci Kimlik Kartı veya Öğrenci Tanıtım kartınızı henüz almamışsanız, bağlı olduğunuz büronuzdan alınız.
6. Sınav sırasında hesap makinesi kullanılabilir. Ancak, alfabetik tuş takımı bulunan hesap makineleri (Databank, taşınabilir bilgisayarlar vb. özel elektronik cihazlar) kullanılmayacaktır.
7. Kıtalarından izinli olan er-erbaşlar dışında, resmi kıyafetle sınava girilmeyecektir.
8. Sınava gireceğiniz binayı sınavdan en geç bir gün önce görünüz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...