Tgrt Haber
13 Aralık 2020 18:11 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

Adres kodu nedir / Adres kodu sorgulama

Türkiye'de açık adres dönemi sona eriyor. Artık eviniz adresini tarif etmek ya da yazılı olarak beyan etmek yerine, adresine tanımlı kod numaralı kullanılacak. Kısa sürede yaygınlık kazanarak, adresin yerini alması beklenen, adres kodu nedir, adres kodu nasıl alınır, adres kodu nereden alınır? Konu ile ilgili soruların detayları ve uygulama ile ilgili önemli detaylar haberimizde.

Adres kodu nedir / Adres kodu sorgulama
Adres kodu nedir,Adres kodu nasıl alınır,Adres kodu,kodlu adres,kodlu adres neir,kodlu adres nasıl alınır,adres kodu sorgulama,adres kodu link,kodlu adres sorgulama,Kodlu adres sistemi ne zaman başlıyor,adres kodu ne zaman başlıyor

Adresin yerini alarak kamu ve özel tüm işlerde işlem kolaylığı sağlaması beklenen adres kodu hayata geçiyor. Adres kodu devlet kurumlarında, kargo işlemlerinde, e-ticaret sitelerinde, işlemleri daha hızlı ve kolayca yapmanın yoluna açacak. Peki adres kodu nedir, adres kodu nasıl alınır?

ADRES KODU NEDİR

Yeni sistemde adresler 9 haneli numaradan oluşacak. Yeni sistemde tüm dairelere adres kodu verildi. Adres kodları, sadece kargo gönderilerinde değil, okul kaydı ve internet alışverişi gibi alanlarda da kullanılabilecek. Kodlara e-devlet üzerinden erişilecek. Kişi adresini değiştirdiğinde, aynı kodu kullanmaya devam edebilecek.

ADRES KODU DÖNEMİ BAŞLADI MI

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Adres Daire Başkanı Levent Yazıcı, “Çocuğunuzu okula yazdırırken artık adres kodunuzu vereceksiniz. Hepsinin altyapısı bitti, tüm dairelerimizin adres kodu var. PTT Kargo kendi ‘web’ ara yüzünü oluşturdu, şu an test çalışmaları devam ediyor. Adres kodu henüz e-Devlet üzerinden açılmadı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün sitesinden TC kimlik numarası ve birkaç doğrulamayla cep telefonuna adres kodu gelebilecek." dedi.

ADRES KODU NASIL ALINIR

Henüz sistem aktif olmamasına karşın deprem riskine karşın DASK üzerinden adres kodunuzu öğrenebilirsiniz. DASK sisteminden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Adres kodu ülke sınırları içindeki tüm konutlara ait 10 haneli özel bir numaradır. 1 Mart 2013'den itibaren zorunlu deprem sigortası poliçesi işlemlerinde ve daha birçok işlemde kullanılmaya başlanıyor. Zorunlu deprem sigortanızı kolayca yaptırmak ve deprem sonrasında size vakit kaybetmeden ulaşmamızı sağlamak için adres kodunuzu mutlaka öğrenin!"

ADRES KODU LİNKİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...