Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Mart 2015 09:26 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:54

Ahmet Kural öldü mü, 'Ahmet Kural öldü' iddiası sosyal medyayı karıştırdı

Kardeş Payı'nın ünlü oyuncusu Ahmet Kural ödü mü? Genç oyuncu Ahmet Kural'ın öldüğüne iddialar sosyal medyayı salladı, haberin Twitter'da Trend Topic olmasının ardından Ahmet Kural'dan açıklama geldi.

Ahmet Kural öldü mü, 'Ahmet Kural öldü' iddiası sosyal medyayı karıştırdı
Ahmet Kural, Ahmet Kural kimdir, Ahmet Kural öldü mü

Ahmet Kural öldü şeklindeki haberler kısa sürede Twitter'ın Türkiye gündemine oturdu. Hashtagi TT de görenler de şaşkınlıklarıyla tweet atınca hashtag uzun süre Trend Topic listesinde kaldı. Haberlerin hızlıca yayılmasının ardından ilk haber Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in başrollerini oynadığı Kardeş Payı dizisinin Senaristi Selçuk Aydemir'den geldi.
Ahmet Kural da bu haberler üzerine Twitter üzerinden bir açıklama yaparak "İnsanın kendi ölüm haberini görmekte varmış. Çıkan haberler asılsızdır. Hepinize selam olsun ..." mesajını paylaştı.
AHMET KURAL KİMDİR?
10 Kasım 1982 tarihinde emniyet müdürü babasının görev yeri olan Kütahya'da dünyaya geldi. Konservatuvarda okuyan ablasının etkisiyle oyuncu olmaya karar veren Kural, lise yıllarında tiyatro çalışmalarına katıldı, Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünü bitirdi ve Bilkent Üniversitesinde master yaptı Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimi aldı.
Eğitimine devam ettiği sırada Levent Kırca-Oya Başar Tiyatrosu kadrosuna dahil oldu. Tiyatro çalışmaları sürerken Fikrimin İnce Gülü adlı dizi ve TRT'de yayınlanan Evimin Erkeği adlı dizilerde aldığı rollerle televizyonda görünmeye başladı. Ardından Gazi adlı dizide başrol oynamaya başladı ancak rating'lerin düşük olması nedeniyle dizi 19. bölümden sonra yayından kaldırıldı. Aynı yıl içinde Güneşin Oğlu adlı sinema filminde Haluk Bilginer, Köksal Engür, Hümeyra ve Özgü Namal ile birlikte rol aldı. Ardından Ramazan Güzeldir adlı dizinin bir bölümünde oynadı.
2010 yılında Selçuk Aydemir'in yönettiği Çalgı Çengi adlı sinema filminde Murat Cemcir ile başrolde oynadı. 28 Haziran 2012 tarihinde Star TV'de yayınlanmaya başlayan İşler Güçler adlı dizinin başrollerini Murat Cemcir ve Sadi Celil Cengiz ile paylaşmıştır. Daha sonra Düğün Dernek adlı sinema filminde de Murat Cemcir'le başrolleri paylaştı. 2014 yılının Ekim ve Kasım aylarında vizyona giren Oflu Hoca'nın Şifresi isimli filmde bir Bakanı canlandırmış, Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu adlı filmde de karga karakterinin seslendirmesini yapmıştır.
Günümüzde ise, ilk bölümü 13 Şubat 2014 tarihinde yayınlanan Kardeş Payı dizisinin başrolünü Murat Cemcir ve Seda Bakan ile paylaşmaktadır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...