Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Mart 2014 14:12 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

Akdeniz'de Rus uçakları tatbikatta

Kırım'da Pazar günü yapılacak referandum öncesi Rusya, gerilimi artıracak yeni bir adım attı. Rus savaş uçakları ve helikopterlerinin Akdeniz'de tatbikat yaptıkları açıklandı

Akdeniz'de Rus uçakları tatbikatta
rusya,gerilim,tatbikat,referandum,gerilim,rusya'da gerilim,yeni adım,kırım,

Rus haber ajansı Interfax'a konuşan Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Vadim Serga, Rus savaş uçakları ve helikopterlerinin Akdeniz'de tatbikata başladıklarını söyledi.Rusya'nın Kuzey filosuna bağlı ağır uçak gemisi Amiral Kuznetsov'dan kalkan Rus savaş uçakları ve helikopterlerinin, havadan hedefleri vurmanın yanı sıra savaş tekniği konusunda da tatbikat yaptığı belirtildi.
UKRAYNA SINIRINDA TATBİKAT
Rusya dün de Ukrayna sınırı yakınlarında tatbikata başladığını duyurmuştu. Rusya ordusunun güç gösterisi olarak görülen tatbikata yaklaşık 9 bin asker katılıyor.Savunma uzmanları tarafından bir uçak gemisi olarak sınıflandırılmasına karşın Amiral Kuznetsov, ABD ve İngiliz uçak gemilerinden çok farklı bir görev tanımına ve donanıma sahip.
Ağır uçak taşıyan kruvazör olarak tanımlanan gemi, balistik füze taşıyan denizaltılar ile muhtelif suüstü ve hava güçlerine keşif, atış ve savunma desteği sağlama yeteneğine sahip bulunuyor.Kruvazör olarak tanımlanması, aynı zamanda geminin Montrö Sözleşmesi hükümleri uyarınca İstanbul ve Çanakkale boğazlarından geçiş yapmasına olanak sağlıyor.Kuznetsov'un ana vurucu gücünü çok amaçlı SU-27K ve SU-33 Flanker uçakları oluşturuyor. Hava üstünlüğü ve savunma görevlerini yürüten bu uçaklar, keşif ve mayın arama görevlerinde de kullanılıyor. İki kişilik SU-33UB ve SU-25UT eğitim uçakları ve anti-denizaltı görevlerini de yürüten KA-27 Helix helikopterleri geminin diğer hava unsurlarını oluşturuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...