Tgrt Haber
09 Şubat 2015 19:10 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:10

AKOM'dan İstanbul'da kar alarmı!

AKOM, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'a ilişkin uyarıları üzerine karla mücadele çalışmaları için alarm durumuna geçti.

AKOM'dan İstanbul'da kar alarmı!
istanbul hava durumu,istanb ul kar alarmı, istanbul kar yağışı, akom istanbul, meteoroloji

Meteoroloji günler öncesinden kar yağışının haberini vermişti ve uyarılarını sıklaştırmıştı. Beklenen soğuk hava dalgası yurda giriş yaptı. Yetkililer önlemlerini aldı

AKOM'dan yapılan açıklama:
"Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'a ilişkin uyarıları üze rine AKOM karla mücadele çalışmaları için alarm durumuna geçti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış şartlarıyla mücadele ekipleri olumsuzluklara karşı 1.028 araç, iş makinesi ve 4 bin 815 personel ile ana arterlerde görev başında ol acak. Bu gece yarısından itibaren başlatılacak kış şartlarıyla mücadele çalışmaları olumsuz hava koşulları İstanbul'u terk edinceye kadar sürecek."

OKULLARA KAR ENGELİ!

Bu illerde okullar kar nedeniyle tatil edildi

Yoğun kar yağışının etkisini sürdürdüğü Kars merkezde, ilçelerinde ve köylerinde okullar yarın da tatil edildi. Kars'ın Sarıkamış ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle salı ve çarşamba günleri okullar  tatil edildi.

AĞRI - ELEŞKİRT

Ağrı’nın Eleşkirt ilçe merkezinde ve köylerinde yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

MUŞ

Yoğun kar yağışı ve tipinin etkili oldu muş merkez ve tüm ilçelerde yarın okullar tatil edildi.

BİNGÖL - KARLIOVA

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 2 gündür etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Kar  kalınlığının 70 santimetreye ulaştığı ilçe merkezinde okul öncesi, ilköğretim  okulları ve liselerde eğitimin 2 gün tatil edilmesi kararlaştırıldı.

Kar nedeniyle Bingöl-Erzurum karayolu ulaşıma kapanırken, yolda mahsur  kalan bir otobüsteki yolcular karayolları ekipleri tarafından kurtarıldı. Borhane  mevkisinde kara saplanan 2 kamyona ise ulaşmak için ekiplerin çalışması aralıksız  sürüyor.

BİTLİS

Yoğun kar yağışının devam ettiği Bitlis’te Valilik tatil kararı aldı. Bitlis Valiliği, Bitlis merkez ile merkeze bağlı köylerde yarın için ilk, orta ve liselerin tatil edildiğini bildirdi. Bitlis kent merkezindeki kar kalınlığı ise yaklışık 30 santimetreyi buldu.

 Kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürdüğü  Güroymak'ta da ilçe merkezi ve bağlı köylerde okulların 2 gün süreyle tatil  edildiği, hamile ve engelli kamu personelinin ise idari izinli sayılacağı  bildirildi.

ARDAHAN - GÖLE

Ardahan’da gün boyu etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Göle ilçesinde okullar, yarın için 1 günlüğüne tatil edildi. İlçedeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personel de bir gün süre ile idari izinli sayılacak.

"ÜLKEMİZİN BÜYÜK BÖLÜMÜNDE KAR YAĞIŞI GÖRÜLECEK"

Meteoroloji’den ülke geneli için yapılan hava tahmin raporuna göre, 10.02.2015 Salı ve 11.02.2015 Çarşamba günü ülkemizin büyük bölümünde görülecek kar yağışlarının Marmara’nın doğusu (Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Yalova ve İstanbul’un Anadolu yakası), Batı Karadeniz (Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sinop’un iç kesimleri), İç Anadolu’nun batısı (Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Konya, Karaman), Akdeniz bölgesinin iç kesimleri (Isparta, Burdur, Kahramanmaraş’ın ve Adana’nın kuzey kesimleri ile Antalya ve Mersin’in iç kesimlerinde), İç Ege’de (Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli ile İzmir, Manisa, Aydın’ın doğusu ve Muğla’nın iç kesimlerinde) ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda (Hakkari, Bitlis, muş, Bingöl, Tunceli, Van’ın güneyi ve Şırnak’ın doğusunda) kuvvetli (10 ila 20 cm) ve yer yer yoğun olacağı (20 cm üzeri) tahmin ediliyor. Yoğun kar yağışları sebebiyle meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar ile buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

Ankara'da kar alarmı!
Yoğun kar yağışı beklentisi nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı, alarm durumuna geçti.

Büyükşehir Belediyesi, bu geceden itibaren yoğun kar yağışının beklendiği Ankara’da, sürücüleri aşınmış lastiklerle trafiğe çıkmamaları, vatandaşların da toplu taşım araçlarını kullanmaları konusunda uyardı.
 
Meteoroloji verilerine göre, gece saatleriyle birlikte kar yağışının yoğunluğunu artırarak Ankara’yı etkisi altına almasının beklendiğini kaydeden Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri, toplam 652 adet araç ve 2 bin personelle karla mücadeleye hazır olduklarını dile getirdi.Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, karla mücadele araçlarının şehrin yüksek ve önemli noktalarında bekleme yapacaklarını ve kar yağışı ile birlikte takviye ekiplerle karla mücadele ve tuzlama çalışmasının gerçekleştirileceğini söyledi. Vedat Üçpınar, gerek sürücülerin, gerekse vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşamaması için gereken tüm tedbirlerin alındığını ifade etti.

Kar mücadele araçlarının gece Çankaya bölgesi, Sincan bölgesi, Havaalanı Yolu, EskişehirYolu, Konya Yolu, Turan Güneş Bulvarı, İncek, Keçiören, Pursaklar, Samsun Yolu, Mamak,Yenimahalle, İstanbul Yolu , Altındağ gibi  merkezler ile yüksek noktalarda ve bölge şefliklerinde araçların bekleme yapıp kar yağışı ile mücadele edeceklerini belirten Vedat Üçpınar, "24 saat üç vardiya halinde çalışıyoruz" dedi. Bu gece saatlerinde yoğunluğunu artırarak Başkent’i etkisi altına alması beklenen kar yağışına karşı vatandaşlara da uyarıda bulunan Vedat Üçpınar, "Vatandaşlarımız trafik düzeni ve emniyeti için aşınmış lastikli araçlarla trafiğe çıkmasın ve toplu taşıma araçlarını tercih etsinler" diye konuştu.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...