Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
07 May 2017 15:22 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:07

ALES 2017 soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? | ALES puanı hesaplama

Bugün saat 10.00 başlayan ancak adayların 9.45’te salonlara girdiği Akademik Perseonel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 3 saatlik sürenin ardından saat 13.00’de bitti. Şimdi ise gözler ALES soruları ve cevaplarının yayınlanacağı tarihte! Peki, sorular ve cevaplar ne zaman yayınlanacak? ALES hesaplaması nasıl yapılıyor? İşte, tüm detaylar!

ALES 2017 soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? | ALES puanı hesaplama
ALES,ALES ne zaman açıklanacak,ALES soruları ve cevapları ne zaman açıklanır,2017 ales sınavı,ales puan hesaplama,ales ilkbahar dönemi sınavı,

Akademik personel olabilmek isteyen adayların girdiği ALES bahar dönemi sınavı bugün gerçekleşti. Sınav öncesi adaylara ise "09.45" uyarısında bulunuldu ve "Geç kalanlar içeriye alınmayacak." denildi. Saat 09.45'ten sonra adaylar, sınav binalarına alınmadı. Testin Sayısal-1 ve Sayısal-2 ile Sözel-1 ve Sözel-2 bölümlerinde adaylara 40'ar soru yöneltildi. Sınavda işaretledikleri soruların doğruluğunu test edip sonuç tahmininde bulunmak isteyen adaylar, ALES soruları ve cevaplarının yayınlanacağı tarihi araştırmaya başladı. Peki, ALES soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? Sonuçlar için net bir tarih var mı? ALES puan hesaplaması nasıl yapılır?

ALES SORU VE CEVAPLAR NE ZAMAN YAYINLANACAK?

ALES soruları ve cevapları her yıl olduğu gibi bu yıl da ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden yayımlanacak. Yılda iki kez gerçekleştirilen ALES soru ve cevaplarının 1 hafta içinde yayınlanması bekleniyor. Saat 13.00’te bitecek olan sınavın sonuçları ÖSYM’nin takvimine göre 8 Haziran 2017’de açıklanacak.

ALES 2017 soruları ve cevapları ne zaman açıklanacak? | ALES puanı hesaplama

2017 ALES PUAN HESAPLAMA 

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın sınav kitapçığının cevap alanları ÖSYM'de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal-1, Sayısal-2, Sözel-1, Sözel-2 Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...