Tgrt Haber
17 Ağustos 2020 09:43 - Güncelleme : 10 Eylül 2022 19:09

ALES puan hesapla! ALES puan hesaplama nasıl yapılır? ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

Akademik kariyer yapmak isteyenlerin giriş yaptığı ALES, 16 Ağustos'ta yüzbinlerce adayın katılımıyla gerçekleştirildi. ALES sınavının tamamlanmasıyla birlikte adaylar soru-cevap anahtarının ve sonuçların açıklanacağı tarihi araştırmaya başladı. Peki ALES puan hesaplama nasıl yapılır? 2020 ALES soruları, cevapları ve sonuç tarihi ile ilgili detaylar..

ALES puan hesapla! ALES puan hesaplama nasıl yapılır? ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?
ALES puan hesapla,,ALES puan hesapla nasıl yapılır,,ALES puan,,ALES sonuçları ne zaman açıklanacak,,ALES sonuçları,,ALES ,

ÖSYM tarafından düzenlenen, bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanların başvuru yapabildiği ALES için sonuç tarihi duyuruldu.

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ALES sonuçları daha önce önce açıklanan takvime göre 9 Eylül 2020'de açıklanacak.

ALES puan hesapla! ALES puan hesaplama nasıl yapılır? ALES sonuçları ne zaman açıklanacak?

ALES SORULARI VE CEVAPLARI YAYIMLANDI MI?

ALES soruları ve cevapları henüz yayımlanmadı. ALES soru ve cevap anahtarının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

ALES PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

ALES Puan Türleri ve Test Ağırlıkları

– ALES Sayısal Puanı: 0,75 (Sayısal) – 0,25 (Sözel)

– ALES Sözel Puanı: 0,25 (Sayısal) – 0,75 (Sözel)

– ALES Eşit Ağırlık Puanı: 0,50 (Sayısal) – 0,50 (Sözel)

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunup bilgisayar ortamında değerlendirilmektedir. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanarak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde ediliyor.

Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülüyor. Böylece her aday için Sayısal-1, Sayısal-2, Sözel-1, Sözel-2 Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanmaktadır.

Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanmaktadır.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...