Tgrt Haber
25 May 2016 11:48 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:09

ALES sınav sonuçları öğren ÖSYM açıklandı - ALES 8 Mayıs sınav sonuçları sorgulama

ALES sonuçları açıklandımı, ne zaman? ÖSYM Ales sınav sonucu nasıl öğrenilir? Binlerce öğrencinin merakla beklediği İlkbahar ALES sınavı sonuçları açıklanacak mı? ÖSYM yaptığı duyuru da ALES sınav sonuçlarını açıklayacağını belirtti. ALES sınav sonuçları ne zaman açıklanacak. ALES 8 Mayıs sınav sonuçları. TC kimlik numaranız ve de sistemde kayıtlı şifreniz ile https://ais.osym.gov.tr/ adresinden ALES sonucunu öğrenebilirsiniz...

ALES sınav sonuçları öğren ÖSYM açıklandı  - ALES 8 Mayıs sınav sonuçları sorgulama
ales,ale sonuçları,ales sınav sonuçları,ösym,25 mayıs ales sınav sonuçları,8 mayıs ales sonuçları,ÖSYM,ales sınav sonuçları ne zaman açıklanacak,ales souçları açıklanma tarihi,ales sınav sonucu nereden öğrenilecek

8 Mayıs 2016 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavının (2016- ALES İlkbahar Dönemi) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Sınav sonuçları, 25 Mayıs 2016 tarihinde saat 16:15'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav sonuçlarına ilişkin sayısal bilgilere aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

25 Mayıs 2016 tarihinde saat 16:15'den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklandı.

ALES sınavına girebilmek için bir yükseköğretim programından yani üniversiteden mezun olan adaylar girebilmektedirler. Bir üniversiteden mezun olan herkes hangi bölümü bitirmiş olursa olsun ALES sınavına girebilme imkanına sahiptirler ALES sınavına giriş sayıları sınırsızdır. Sınava istediğiniz kadar girebilme imkanınız bulunmaktadır. Sınava girebilmek için mutlaka bir üniversiteden mezun olmak gerekmektedir. Eğer üniversite mezunu değil iseniz ALES sınavına girme durumunuz oktur. ALES sınavına girmek için üç farklı seçenek bulunmaktadır. İnternet üzerinden başvurabilirsiniz, başvuru merkezlerinden başvurabilirsiniz, ve de son olarak posta yöntemi ile başvuru yapabilirsiniz.

ALES sınav sonuçları öğren ÖSYM açıklandı  - ALES 8 Mayıs sınav sonuçları sorgulama
ALES sınav sonuçları öğren ÖSYM açıklandı  - ALES 8 Mayıs sınav sonuçları sorgulama

Artık günümüzde eğitim hayatı çokça önemli bir hal almıştır. Eğitim ve öğretim her alanda gelişerek yayılmıştır. Eğitim ve öğretim alanlarında da bir çok yenilikler ve değişimler yapılmaktadır. Bu değişiklikler ve yenilikler sayesinde bir çok alanda gelişme sağlamış durumdayız. Sizlere bu yazımızda ALES sınavı hakkında bilgiler vereceğiz. Kısaltılması ALES olan yani açılımı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı yükseköğretim kurumlarındaki kadrolara giriş ve lisansüstü eğitim başvurularında kullanılacak olan puanı alabilmek için girilen bir ek sınavdır. ALES sınavı sonucunda giriş yapılabilmekte olan yerler yükseköğretim kadrolarındaki; okutman, eğitim görevlisi, çevirici, araştırma görevlisi ve uzman gibi alanlara ALES sınavı  ile girilmektedir. 

2016 ALES SONUÇLARI NASIL - NEREDEN ÖĞRENİLECEK

Geçtiğimiz hafta pazar günü gerçekleşem Ales Sınavının sonuçları ÖSYM 2016 sınav takvimide belirtildiğine göre 25 Mayıs 2016 tarihinde açıklanacak. Ales sonuçlarının erişime açılamasından sonra adaylar 2016-ALES İlkbahar Dönemi Sonuçlarını ÖSYM https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak öğrenebilecekler. 

ÖSYM MOBİL UYGULAMASI İLE SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLECEK

ÖSYM, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), adayların sonuçları öğrenmesini kolaylaştırmak adına ÖSYM Mobil uygulaması geçtiğimiz aylarda hizmete girdi. 2015 yılının sonlarında, Android hem de iOS işletim sistemi tarafından kullanılabilen ÖSYM Mobil uygulaması sınav sonucunu hızlı ve kolay bir şekilde öğrenebilmelerine adayların sonuçlara kolaylıkla ulaşabilmelerini sağlıyor. Uygulamayı bir kez indiren ve ardından güncelleme yapan adaylara sonuçlar ÖSYM Mobil sayesinde otomatik bildirimler olarak gelecek. Böylece adaylar sonuçlardan anında haberdar olabilecekler. Bir diğer güzelliği ise sürekli uygulamaya giriş yapmanız gerekmeyecek. İndirme işleminin ardından giriş yapılan uygulama telefonunuzda açık olacak ve istediğinizde sonuçlara erişebilme imkanı sağlayacak. Sadece sınav sonuçları değil, yerleştirme sonuçları da uygulamadan öğrenilebiliyor. Ayrıca adaylar istediklerinde geçmiş dönemlerde girdikleri sınavların sonuçlarına da uygulamadan erişebiliyorlar.

ALES SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr ve ais.gov.tr İnternet adresinden öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. 

Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacaktır. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır. 

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

ALES SINAVI ŞU ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLİYOR!

ALES sınavı, çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal-1, Sayısal-2, Sözel-1, Sözel-2 Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır. 

Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde, ilgili testte yer alan sorulardan herhangi birini işaretleyen tüm adayların bu soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...