Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
23 May 2015 12:10 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

ALES sonuçları açıklandı! ÖSYM 2015 ALES Sınav Sonuçları -TIKLA ÖĞREN

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ilkbahar dönemi sonuçları açıklandı. İlkbahar dönemi ALES sınav sonuçları değerlendirme sistemi ve sonuç açıklama sistemine giriş yaparak ALES sınav sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

ALES sonuçları açıklandı! ÖSYM 2015 ALES Sınav Sonuçları -TIKLA ÖĞREN
ÖSYM,ALES, ales 2015, ales sınav sonuçları, ösym, ÖSYM,ALES,İngilizce

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre, 10 Mayıs'ta  yapılan ALES'in değerlendirme işlemleri tamamlandı. Adaylar sonuçlarını, ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet  adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Sınav sonuç  belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.
ALES 2015 sınav sonuçları açıklandı. Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi için sınava giren adayların heyecanlı bekleyişi sona erdi. ÖSYM ALES sonuçlarını aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.
ALES SINAV SONUÇLARI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ
Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir.
Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal-1, Sayısal-2, Sözel-1, Sözel-2 Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır. 
Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde, ilgili testte yer alan sorulardan herhangi birini işaretleyen tüm adayların bu soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir. Ağırlıklı puanların hesaplanmasında testlerin ağırlıkları aşağıdaki gibi olacaktır:
                       
                        Sayısal-1 SP  Sayısal-2 SP  Sözel-1 SP  Sözel-2 SP
Sayısal AP         0,35                   0,35                  0,30                 -
Sözel AP            0,20                     -                       0,40               0,40
Eşit AP                0,40                   0,20                  0,40                 -
 
 
SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ
 
Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.
 
Sonuç bilgileri, Türkçe ve İngilizce olacaktır. Sonuçlarda, adayların sınavın bölümlerine ait doğru ve yanlış cevap sayıları, ALES puanları ve bu puanlara göre başarı sıraları yer alacaktır. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...