Tgrt Haber
08 May 2017 12:20 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:30

Altın bugün ne kadar oldu kaç TL | Çeyrek Altın ne kadar güncel fiyatı | Altın uzman yorumu

Altın fiyatları haftanın son gününde yükseliş göstererek piyasaları hareketlendirmişti. Altın bugün ne kadar oldu kaç TL yatırımcısı tarafından merak ediliyor. Çeyrek altın fiyatları ve güncel altın fiyatı uzman yorumlarıyla haberimizde.

Altın bugün ne kadar oldu kaç TL | Çeyrek Altın ne kadar güncel fiyatı | Altın uzman yorumu
altın, altın fiyatları, altın ne kadar, çeyrek altın ne kadar,

Altın fiyatlarında düşüş görülüyor. Düğün sezonu açılmak üzereyken altının fiyatı merak konusu oluyor. Cuma günü 142,0 liraya kadar yükselen gram altın, dolar/TL'nin değer kaybına paralel düşüşe geçti ve günü önceki kapanışa göre yüzde 0,27 azalışla 139,9 liradan tamamladı. Döviz kurlarının gerilemesine paralel bugün 9 Ocak'tan bu yana en düşük seviyesi olan 139,1 liraya kadar gerileyen altının gram fiyatı, bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla kayıplarının bir kısmını telafi etti ve 140 lirada dengelendi.  Kapalıçarşı'da çeyrek altın 230, Cumhuriyet altını 938 liradan satılıyor. Uzmanlar, dolar/TL'deki düşüşlerin altının gramını baskılamaya devam ettiğini belirterek, teknik açıdan altının gram fiyatında 138 liranın destek, 142 liranın direnç olarak öne çıktığını kaydediyor.

İŞTE GÜNCEL ALTIN FİYATLARI TABLOSU(Bigpara'dan alınmıştır)

Altın bugün ne kadar oldu kaç TL | Çeyrek Altın ne kadar güncel fiyatı | Altın uzman yorumu

ALTIN FİYATLARI GEÇTİĞİMİZ HAFTAYI NASIL KAPATTI?

Dün güne yükselişle başlayan altının gram fiyatı, 141,6 lira seviyesinde dengelendi.

140,1 lira ile yaklaşık 4 ayın en düşük seviyesine gerileyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,31 değer kaybıyla 140,3 liradan tamamladı. Döviz kurlarının yükselmesine paralel bugüne artışla başlayan altının gram fiyatı, saat 10.50 itibarıyla yüzde 0,90 değer kazanarak 141,5 liradan alıcı bulurken, Kapalıçarşı'da çeyrek altın 234, Cumhuriyet altını 954 liradan satılıyor.

Küresel piyasalarda artan risk iştahına paralel yaklaşık 3 haftadır düşüş eğiliminde hareket eden altının ons fiyatı ise bugün gelen tepki alımlarıyla dünkü kapanışa göre yüzde 0,31 yükselerek 1.232,90 dolar seviyelerinde dengelendi.

ALTIN HAKKINDA UZMAN YORUMU

Şeker Yatırım – XAUUSD Altın Yorumu
 
Altın, geçtiğimiz hafta beklenenden daha iyi açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisinin güvenli liman talebini azaltmasının etkisiyle gerileyerek Donald Trump’ın başkan seçilmesinden bu yana en büyük haftalık kaybını gerçekleştirmiş oldu. Fransa seçimlerinin ardından ise yeni güne yükselişle başlayan sarı metalin Fibonacci seviyesi olan 1229 aşağısına sarkması 1220 desteğini gündeme getirebilir. 1229 seviyesinden destek alarak yükselmesi durumunda ise sırasıyla 1235 ve 1242 direnç noktaları takip edilebilir.

Deniz Yatırım – XAUUSD Altın Yorumu

Teknik göstergeler aşırı satım bölgesinde

Geçtiğimiz hafta sert düşüşlerin dikkat çektiği Sarı Metal’de teknik göstergeler aşırı satım bölgesinde seyrediyor. Geçtiğimiz haftaki raporlarımızda en yakın destek noktası olarak verdiğimiz 1220 seviyesi en yakın destek noktası olarak önemini koruyor. Bu seviyelerden tepki yükselişlerinin görülmesi durumunda 100 ve 200 günlük üssel ortalamaları olan 1237/1239 bölgesi direnç oluşturacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...