Tgrt Haber
29 Ekim 2015 12:40 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:46

Altın fiyatları kan kaybediyor

Dünkü Fed kararı ve gelen açıklamaların ardından altın fiyatları kan kaybediyor. Altının onsu yüzde 1`in üzerinde ekside.

Altın fiyatları kan kaybediyor
altın, altın fiyatları, cumhuriyet altını, altın haberleri,

Fed'in dün ekonomoninin ılımlı büyüme kaydettiğini açıklaması ve Aralık'ta faiz artışı yapmak için açık kapı bırakmasıyla altın fiyatları geriledi. 
ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN
Altının onsu 1.162 dolardan işlem görüyor. Altın Fed'in açıklamasının ardından yüzde 1.2 kadar düşerek 30 Eylül'den bu yana en büyük güniçi düşüşü kaydetti.
Geçen yıl altın fiyatları ABD ekonomisinin ivmelenmesinin faizlerin 2006'dan beri ilk kez artacağı beklentisi oluşturmasıyla yüzde 5 değer kaybetmişti. Fed'in ekonomideki iyileşmeye olan güveni doları desteklerken güvenli liman altın talebini ise azaltıyor. 
Goldman Sachs 21 Ekim'deki bir raporunda Fed'in Aralık ayında bir adım atmasını beklediklerini belirtmişti. Banka altının üç ay içinde 1.100, bir yılda 1.000 dolara ineceğini öngörüyor.  
Altın 2011'deki rekor yüksek seviyenin yüzde 40 altında seyrediyor. 
New York'taki BMO Capital Markets'ten Tai Wong "Beklenenden daha az güvercin olan FOMC faiz için Aralık'ı işaret ederek altının yükselişinin sonlanmasına neden oluyor. Bazı yatırımcılar faiz artışı olasılığından endişeli' dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...