Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Şubat 2015 14:24 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:46

Altında son 5 yıldır böylesi görülmedi

ABD ekonomisinden destek bulan Sevgililer Günü altın talebi, ABD mücevherat satışlarını en az 5 yıldan bu yana en yüksek seviyeye yöneltiyor.

Altında son 5 yıldır böylesi görülmedi
altın,altın haberleri,son 5 yıl,

Yatırımcıların altına olan talepleri gerilemiş olabilir. Ancak daha iyi durumdaki ABD ekonomisinden destek bulan Sevgililer Günü altın talebi, ABD mücevherat satışlarını en az 5 yıldan bu yana en yüksek seviyeye yöneltiyor.
ABD işsizlik oranının düşmesi ile birlikte tüketiciler ucuz petrolden fayda sağlıyor. Dünya Altın Konseyi’nin Perşembe günü açıkladığı veriye göre ise altın fiyatlarındaki düşüş 2014 yılında mücevherat talebini 5 yılın zirve seviyesine itti. Amerikalıların bu Sevgililer Günü’nde mücevherat satın alımına 4.8 milyar dolar harcama yapmaları bekleniyor.Bloomberght'nni haberine göre, Midas Funds yöneticilerinden Tom Winmill, “İnsanlar geçtiğimiz birkaç yılda erteledikleri satın alımları gerçekleştiriyor. Mücevherat satışları altın fiyatlarındaki düşüşten ve ekonomiye olan güvenden destek buluyor.ABD İstatistik Kurumu tarafından takip edilen mücevherat maliyetleri Aralık ayında sona eren 12 aylık dönemde yüzde 5.1 gerileyerek 1987’den bu yana en büyük düşüşü gösterdi. Altın fiyatları gerilerken, maaşlar artış gösteriyor. ABD resmi verilerine göre ortalama saatlik ücret Ocak ayında Kasım 2008’den bu yana en büyük artışı kaydetti. Petrol vadelileri New York’ya geçtiğimiz yıl yüzde 48 geriledi ve benzin maliyetlerinin düşmesini sağladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...